ZahideKadem Ben sağlıkçıyım hemşireyim ben bile önermiyorum senden alınacak amniyon sıvısının bebeğine etkisi ve zararı olabiliyor ve ayrıca sana da

bana da dediler hamileyken yaptırmalısın diue yaptırmadım asla bu riski göze alamam koca iğneyle bebeğin kesesini delip icinden sıvı alınması cok riskli BANA GÖRE

ipekveatlas bende yaptırmadım düşük riski ve artık bri sürü risk barındırıyor. Kaç haftaliksiniz ikili taramamda çıktı cut of değerinin üzerinde 1:212 geldi değerim. Amniyosentezde gönderildim kabul etmedim napmaliyim

ZahideKadem ya onları hiç kafanıza takmayın benim ilk çocuğumda da ikinci hamileliğimde yüksek çıktı kızım 10 yaşında maşallah turp gibi komşumun 28/1 denilmişti sağlıkla doğdu ve daha bir sürü örnek var etrafımda o testler yurt dışında artık yapılmıyor olasılık testi onlar

teacherozlem bir de tıbbi genetiği gittim diğer güne randevu verdi gitmeme gerek var mı neden oraya yönel dirildim bilginiz var mı acaba?

teacherozlem veni sevk ettiler fakülte hastanesine ordaki doktor yaptir yüzde yüz sonuç verir diyo ama riskleri de saydı. Başka tedavi yöntemi yok dedi fetal dna tarzı bisi dendi hiç bilmiom yaa

ZahideKadem fetal dna olasılık testi %99 sonuc veriyor.amniyosentez ise tanı testi.biz 12.haftada fetal dna yaptırdık temiz cikti.24.haftamda detaylida supheler çıktı amniyosentez yaptırdık sonucu bekliyoruz biraz gec çıkıyor 20 gun oldu

ZahideKadem fetal dna testi sizden kan alıyorlar ve bir çok hastalık bakılıyor sadece down sendromu değil %99 sonuç veriyor bence hiç risk almayın ha ben öyle olursa aldıracağım diyorsanız yaptırın tabi karar sizin ben hat halükarda aldırmayacağım için yaptırmadım Allah’a emanet inşallah rabbim kimseyi evlat ile sınamasın

ZahideKadem bana da söylenmişti ben kabul etmedim rabbimden gelene razıyım kalbinde parlaklık vardı izmirde en iyi doktora gittim ben yapicam dedi yinede kabul etmedim sonuçta 300 de 1 de olsa risk var ve riskli işlem bebeğimi kendi psikolojimi rahatlatmak adına o riske atamadım enfeksiyon kapma riski var sonuçta

Merve201119 haklısınız aynen bende o yüzden yaptırmadım düşük riski de var dedi birakitm Rabbım ne verirse kabulüm

ZahideKadem kesınlıkle yaptırma canım. Banada ısrarla yapayırmamı istediler ayrıca. Parçada. Alalım dediler asla yaptırmadım. O bana rabbimin. Hediyesidir. Dedim. Rabbim bana. Göturemeyecgım. Yükü veremZmiş. Dedim. Doğum yaptım elhamdulillah. Kızımda bişe yok sadece göbegi açık. Kuvezde yatıyor 1 haftadır Amelıyata girecek. Duanızıda eksık etmeyın lütfen

ZahideKadem
                  Yorumları okudukça gözlerime inanamadım. Sağlıkçı arkadaş bile önermiyorum demiş.

Kusura bakmayın ama tıp bilimi bu kadar gelişmişken sizin bu söyledikleriniz tamamen cehalet.
                  Hele ki aldırmayı düşünmüyorsanız yaptırmayın ne demek. Bebekte risk var ve bunu doktor görüyor öneriyor. Mesela süper dişi sendromu çıksa aldırmayacak mısınız? Bilmediğiniz bir çok tanılama ve hastalık var. Siz sanıyorsunuz ki fotoğraflarda gördüğünüz sevimli down sendromlu bebekler tanılanıyor sadece. Yok böyle bir şey. Yazık en azından bilmiyorsanız bile cahilliğinize kendinize saklayın.

Amniyosentez kesin tanılama yöntemidir. Daha erken zamanlarda da cvs kullanabilirsiniz. Ancak fetal dna tamamen olasılıklara dayalı bir test. İnternette araştırırsanız görürsünüz çok fazla aile şikayetçi olmuş. Sonuç risksiz çıkmasına rağmen bebek engelle doğmuş.

Doktor herhangi bir risk görüyorsa amniyosentez tavsiye eder. Uzman bir doktorla hiçbir tehlikesi olmayan bir yöntem. Tutun ki temiz çıktı amniyosentez içiniz rahat hamileliğinizi geçirirsiniz. Tutun ki tedavisi olan bir problem çıktı bebeğinizde hemen araştırmalarınızı yapar en iyi tedavi yöntemini bulursunuz. Doğuma ya da anne karnında hemen başlarsınız. Ama düşünün ki asla tedavisi olmayan çok ciddi bir problem çıktı. O zaman bebeği aldırmayayım diye birşey düşünmek çok mantıklı değil. Bu hem anneye hem bebeğe çok büyük eziyet.

Burda arkadaşlar testlerini yaptırmıyor, herşeye karşılar ama bilim bu kadar ilerlemişken insanın bilimle inatlaşmasının anlamı yok.

Engelli çocuk büyütmeyi çok hafife alıyor bazı insanlar ama bunun ne kadar zor olduğunu engelli çocuğa sahip ailelere sorun

Merve201119 ikili taramamda değerim 1:212 cut of değeri üzerinde diyor risk varmış down sendromu için felan ondan ötürü. Yani ikili taramamda risk gozukmus o sebepten

_prenses_annesi bende yaptırmayı düşünüyorum rabbim ne eylerse güzel olur razıyım. Dediğiniz gibi tasimayacagimiz yükü Rabbım versin kabulümdür. Ben öğrenirim en azından bilirim. Gözüyle baktım. Ama çok riskli. Hiç gerek yok. Rabbım. Seninde evladına hayırlısını nasip etsin sağlık şifa versin Allahım. Bağışlasın

Eflatunpembe Rabbım bunu ban yazmışsa kaderimde varsa buna razıyım. Binlerce engelli çocuk var evet ama çocuğumun canına bilerek kiymaktansa diri diri onu aldirmaktansa çocuğuma rabbim im hediyesine bakmaya rzi gelirim. Bilmemekte sıkıntı evet hamilelik rahat geçer diyorsunuz ama bilmekte aynı şey.aldirmak çoookk büyük bir karar sorumluluk ve günah diye düşünüyorum. Doktorlarimiz tedavi için biz adayları yönlendirmek. Yerine tamamen tersi şekilde işlemi bambaşka şekilde anlatıp geri çekilmeye neden oluyorlar. Riskli bir işlem. Madem. Tip. O kadar ilerlemiş daha kolay yöntemini bulsunlar o zaman. Bir doktor başka birsey diyor diğer doktor ayrı bir şey söylüyor. Hepsi bir birine yönlendiriyor hangisine güvenelim. Pekala? Veya bu sonuç yzude yüz doğru onca insana hasta denilmesine rağmen çocuğu sapasağlam. Dogan var neden acaba veya onlarca insani net bir şey belli. Olmadan çocuğu aldırmaya yonelndiriyorlsr. Bilemiyorum öznel bir şey herkese açık yorum. Rabbım hakkimizfa en hayırlısıni nasip etsin