Gerçekten cahillik. Yaptırmamak nedir gerekliyse üstelik bebek de bi anomali varsa down sendromu demiyorum o tabikiii allahtan gelen birşey farklı bi hastalık olabilir ben kendim yaptırdım herşeyin allahtan olduğuna inanıp bunu risk görmüşler olacak olsa heryer de her şekilde herşey olur. Bende yaptırdım hiç bir sorun olmadı tıp artık baya bi gelişti bilmem farkında mısınız ?
Amniyosentez
ZahideKadem
2li testlerde dediğiniz durum oluşuyor. Olasılık testi olduğu için risk 1:2 bile çıksa bebeğin sağlıklı doğma ihtimali yüzde elli. Böyle kararlar bireyseldir ama o engelli çocukların ailelerinin çektiklerini yaşamadan asla bilemezsiniz. Herkes evladını çok seviyor ama bu kadar acı çekeceğini bilseydim ne gerekirse yapardım diyen bir sürü aile var.
İkili test ve fetal dna tamamen olasılık testi. Kesin tanı istiyorsanız tek seçenek amniyosentez. Amniyosentezde bebekte sorun çıkınca zaten o sorun devam ediyor. Bebekte sorun çıkmazsa da sağlıkla doğuyor. Önemli olan işini bilen birine kendinizi emanet etmeniz.
Günümüzde anne karnında bile bebeklere ameliyat yapılabiliyor. İnanç ve bu tarz kararlar bireyseldir. Yemek borusu olmayan bir çocuk tanıyorum. Anne karnında gelişmemiş yemek borusu ve öyle doğmuş. Annesi kesinlikle aldırmak istememiş ve bebeğini doğurmuş. Ancak kablolarla besleniyor bebek ve hiç bir fonksiyonu yerine getiremiyor. Annesi akıl sağlığını kaybetmek üzere. Böyle olmasını istemezdim ben hiç böyle düşünmedim diyor başkada bir şey demiyor.
Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
ZahideKadem ben yaptırdım ben istemiyordum eisk çok istedi şükür ki test temiz çıktı içimiz ragat şekilde geçirdik hamileliği şuan hala dogurmadim on günüm var sağlıkla gelsin bebisler. Çok zorlu süreçti yıprattı bizi Allah yardımcın olsun eğer yaptiracksn
ZahideKadem Amin Dualarınız için Allah razı olsun
Fetal Dna testim kötü çıktı. Düşük ve bebeğin büyümeme tehlikesi varmış. Doktorum Amniyosentez yaptırmamı söyledi. Bu yorumları okudukça hayrete düşüyorum.
ZahideKadem
Bende yaptırmadım, bebeğin kalbinde parlaklık ve kist vardı beyinde amniyosentez önerdi, sıvı alabiliriz %1 bebeğin düşme ihtimali var bu işlemde dedi. Göze alamadım ve yaptırmadım geçen hafta kontrolümde kistler kaybolmuştu.
Sinem62 merhaba.cok şükür amniyosentez sonucumuz temiz çıktı 🙏
teacherozlem fetal dna testinde hangi hastaliklara bakılıyor benm doktorum yalnizca down sendromu ile ilgili oldugunu soyledi
Eflatunpembe valla tebrik ediyorum iyi linclenmeyi goze alip yazmissiniz. Ben cvs postuna yaptirdim iyi bir doktor elinde dusuk riski cok az yazmistim Allahimm söylenmedik sey kalmamisti. Kesin tani istedim diye bebegi aldirmaya niyetlisin bile demislerdi. Oyuzden artik kesin tani testleri hakkinda yorum yapmıyorum. Bir kesim hala fetal dna yi %100 kesin tani veriyor gibi algiliyor. Aslinda okadar yanilma payi yuksek bir test ki farkinda degiller. Evet down sendromu icin %99 luk bir dogruluk orani var ama trizomi sendromu icin ayni doğruluğu asla vermiyor.
Sinem62 hayirlisi olsun 🙏sağlikla kucağınıza alirsnz ins
Eflatunpembe çok güzel yazmışsınız 👍
ZahideKadem ben yaptırdım bebeğim için yaşaması için elimden ne geliyorsa yaptım ama kaybettim 17 haftalıkken kistik higroma teşhisi konuldu cvs amniyosentez önerildi tanı konulması için maalesef 9 mm ense kalınlığı olmasına rağmen hiç bir tanı konulmadı down trizomi vs hiç bir şey sanırım kalbinde sıkıntı vardı kaybettim 17 haftalıkken
Sila07 ben amniyosentez yaptırdım 3 hafta once.sonucum yeni geldi cok sukur bebegim saglikli icim rahatladi.islemden sonra dikkat etmek gerekiyor 4 gun disari cikmadim enfeksiyon kapmamak için, agir kaldirmadim ve ev işi yapmadim.10 gun sonra rahatladım işini iyi yapan bir doktorsa sorun olmaz zaten düşük riski %1
Eflatunpembe anne karnında nasıl ameliyat ediyorlarmış hadi bize bir anlatın hanımefendi
Frncdeniz inanın hiç araştırmadım yaptırmayacağım için
Eflatunpembe sizi canı gönülden tebrik ederim 👏🏻
ZahideKadem ben maalesef o hataya düşüp yaptırdım o an ki psikoloji ile ama keşkede yaptırmasaymısım çok şükür bi sıkıntı olmadı ama gereksiz bişey bence kararınızı değiştirmicekse o strese gitmeye hiç gerek yok
teacherozlem
İnternet kullanıcı olduğunuz için buradasınız. Google arama motoruda kullanabildiğinizi düşünüyorum. Arama kısmına anne karnında yapılan ameliyatlar yazarsanız nelerin yapıldığına inanamayacaksınız hanımefendi.