Ense kalinligi
- Düzenlendi
yaşım 37 ikinciye hamileyim 12 haftalık oldum. bende drumdan ense kalındığını 3,5 olarak duydum. İkili testim de bozuk geldi elimde iki olumsuz tablo var çok üzgünüm hemen fetal dna testini yaptırdım 6 gün kaldı sonucunu almama umarım sağlıklıdır bebeğim. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla iyi haberler alanlar çoğunlukla moral oldu bana
Ayse3535 bende onu dicektim 10 hafta da bakılmazki 11-13 arası bakılmalı bende 10 hafta görünüyorum ama kayıtlarda 11 hafta 1 günlükken baktı 3,5 gördü :(
TCTuernekolu hiç ama hci üzülme çevremde o kadar çok mı oyle diyip sağlam doğan cocuk iki yeğenim öyle oldu ikisinde de öyle demis doktor ikiside sağlam çıktı şundan da oluyor bebek iri doğuyor eşin fikan iri mi yani cüsseli mi
TCTuernekolu ikili test sonucunu bekleyin isterseniz ama yine de üzmeyin kendinizi inşallah sağlıklı doğar bebeğiniz. Sonuçta kesin sonuç vermiyor su testler sadece tarama testidir doktorum yüksek riskli çıkıp bebeği sağlıklı doğan da gördüm düşük risk çıkıp hasta olanı da gördüm demişti. En doğrusunu Allah bilir canım içini ferah tut stres yapma hayırlısı olsun inşallah
TCTuernekolu cihazdan cihaza ölçüm farkediyor birde ense kalınlığı anne yaşı kan değerler alınarak bilgisayar ortamında analiz ediliyor ve risk faktörü çıkıyor bu demek değil ki kesin down sendromlu.
TCTuernekolu evet kesin sonuç veriyor canım ama düşük riski de oluşturuyor, isterseniz genetik test var o da pahalı sanırım 2.000 tl civarındaymış, %100olmamak kaydıyla nerdeyse en net cevabı verebiliyor diye duydum.
TCTuernekolu canım şimdi okudum çok mutlu oldum çok şükür stres yapmaya değmezmiş en azından için rahatlamış duyunca haberi
Ecemsbaby evet bende yaptırdım bekliyorum 6 gün kaldı 😔