Ozgun uzun bir yazı yazdım son durumu okudunuzmı bilmiyorum hem kan testi hemde amniyosentez yaptıracağız kan testini verdik sonuç bekliyoruz diğeri içinde eylül 7 için randevu verildi
Ense kalinligi
Kirmiziasli onu hiç duymadım ama onuda araştırırım doktorumuz 2 tahlil seçeneği sundu kan ve amniyosentez biz ikisinide yaptırmak istedik şimdi kan sonucu testinin sonucunu bekliyoruz diğeri içinde eylül 7 de yapılacak doktor amniyosentez için %100 doğru sonuç verdiğini söyledi çünkü keseden sıvı alınıp bebeğin dna sı incelenecek
TCTuernekolu şimdi okudum inşallah sonuçlar çok iyi çıkar😊
Ozgun çok teşekkür ederim inşallah herşey yolunda gidecek ☺️☺️😘
[bilinmeyen] desteğiniz için çok teşekkür ederim iyiki varsınız 😍😘😘 sonuçlarımı hemen paylaşacağım belki başka bir anneyi rahatlatır
TCTuernekolu merhaba canım ikili test ölçümlerine girdim. Kendi doktorum 1.7 radyolojiye gönderdi ölcumumuzde ense kalınlığı 2.5 cıktı hemen bi profesör gorucek filan tabii ve işin ilginç kısmi.sabah evden çıkmadan eşimle.bunlari konuşmuş olmamız ama ne kadar bilinçli gidersen git yıkım. Ben doktorumu degistirdim zaten o hareketi güven vermedi ve ne 3 lü ne 4 lü hiç bir testi yaptırmadım perinatog buldum ona devam.ettim 19. Hafta itibarı ile. 12 den 19 haftaya kadar doktora gitmedim. Detayliyi kendisi yaptı hic birşey söylemedim ense kalınlığı şu ölçüldü bu ölçüldü şöyle oldu filan anlatmadım rutin kontrollerin.oldu37+5 sağlıklı bir bebek aldım kucağıma şimdi yanında yatıyor 65 günlük oldu:) tabii doğana kadar şüphelerim hep vardı ama unutmaya çalıştım. Hep ıyi düşündüm. Tedbirini al ama lütfen kendini bırakma bu konuda iyi düşün lutfen.
TCTuernekolu bizim bi tanıdığımızın bütün testleri hatta ayrıntılı ultrason sonucu bile down sendromunu gösteriyordu bebek o kadar harab oldular ki anlatamam aldır dediker doğrmaya karar berdi . Rabbim sağ salim başışladı kızını ona hiçbir problemi yok aksine çok akıllı bir buçuk yaşında kendi bebeği var altını değiştrp mama yediriyor 😅 Rabbim ne dilerse o olur içinşzi ferah tutun her halükarda o sizin yavrunuz onuda strese sokmayın dualarım sizinle
TCTuernekolu canım öncelikle 3 e kadar normal diye biliyorum. Doktorum bana ikili test istiyormusun diye sormuştu kararsızdım. Bana kalırsa yaptırma yani aldırmıcaksan hamileliğini kendine zehir etme demişti. O an düşünemeyip bilmiyorum dediğimde buradaki testler istatiksel yurtdışına gönderilen var 1500/2000 tl o kesin sonuç verir demişti. Yani testin doğruluk payı yüzde yüz değil. Moralini hiç bozma, ayrıntılıda daha net belli olur ki; inşallah birşey çıkmayacaktır. 🙏🏻
TCTuernekolu bunu şimdi gördüm 😊 Allah’ın izniyle bence birşey çıkmıyacak.. içinizi ferah tutun. Sağlıkla gelsin inşallah minik melek 🙏🏻
4 gün sonra
Bugün eşimin doğum günü ve biz beklediğimiz haberi aldık doktorumuz bebeğimizin kan sonuçlarına göre sağlıklı olduğunu ve bir kızımız olacağını söyledi çok mutluyuz Allahıma çok şükür☺️☺️☺️☺️
15 gün sonra
Belki ilerde bir anneye umut olur diye sonuçlarımı yazmak istedim.Biz hem kan hemde Amniyosentez yaptırma kararı almıştık kan sonuçlarımız negatif geldi ve amniyosentezi içimiz iyice rahatlasın diye yaptırdık. çünkü kan testi %100 bir sonuç vermediğini öğrenmiştik ve kızımız olacağı için turner sendromuda genelde kız çocuklarında oluyormuş o yüzden içimiz iyice rahatlasın diye amniyosentez yaptırdık.2 tüp sıvı alındı. 1 tanesi erken sonuç 2. Olanda deraylı incelenmeye gönderildi. Bugün akşam üstü doktorumuz aradı ve sonuçların negatif çıktığını söyledi ve böylece rahat bir nefes aldık. Allahım kimseye bu stresi yaşatmasın...
21 gün sonra
2 ay sonra
TCTuernekolu oyle umutlandirdiniz ki beni bu sureci bu sekilde paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.10. Haftamin ilk gunu gittigim kontrolde 3.04 cikti ense kalinligi detayli ultrosonda her sey normal burnuda olmus ama doktor cvs yapilmasini onerdi su an beklemedeyiz haftaya baska doktora gidicez oyle kotu belirsiz bir durum ki insallah en kisa zamanda bizde iyi haberlerini aliriz.
- Düzenlendi
Ayse3535 Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bizim içinde çok stresli bir süreçti ister istemez insan neden ben diyor her çocuk hamile gördüğümde gözlerim doluyordu ama geçti inanın 3.4 yüksek değil burun kemiğide oluşmuşsa korkmanıza gerek yok bazen genetikte oluyormuş inanın sizinkide negatif çıkacak dualarım sizinle🙏🏻🙏🏻😌😌
Cokk tesekkur ederimm gercekten icim biraz olsun rahatladi Allah hic bir anneye bu durumu yasatmasin bende iyi haberlerini alip paylasirim insallah
bir ay sonra
Iyi haberlerini coktan aldik yazmak simdi geldi aklima 10 gun sonra baska doktora kontrole gittik ve ense kalinligi 1.2 cikti inanilir gibi degil daha once gittigimiz doktor bakilmamasi gereken haftada bakmis 10 gun boyunca hayatimin en zor gunlerini yasadim onceki doktor o kadar korkutmustu ki herkese tavsiyem olumsuz bisey ogrendiklerinde tek doktorla kalmamalari malesef doktorlarin bazilari para icin her seyi yapar duruma gelmis
8 ay sonra
yaşım 37 ikinciye hamileyim 12 haftalık oldum. bende drumdan ense kalındığını 3,5 olarak duydum. İkili testim de bozuk geldi elimde iki olumsuz tablo var çok üzgünüm hemen fetal dna testini yaptırdım 6 gün kaldı sonucunu almama umarım sağlıklıdır bebeğim. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla iyi haberler alanlar çoğunlukla moral oldu bana