Cigdem91 bebeğiniz doğdu mu acaba ? Sağlıklı mı 🙏 bmmde ikilim riskli çıktı bu ayın 24 ünde detaylıya girice. Ve çok korkuyorum 😔
    Cigdem91 inanın dua ederken yalnız kendime etmiyorum hatta daha şimdi yasin okudum Allahım sadece başıma gözüme değil tüm herkesin evladına sağlık versin diye dua ediyorum🤲🏻 Siz gönlünüzü rahat tutun inşallah hyırlı haberlerinizi almakta nasip olsun 🤲🏻
      2 ay sonra
      TCTuernekolu oyle umutlandirdiniz ki beni bu sureci bu sekilde paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.10. Haftamin ilk gunu gittigim kontrolde 3.04 cikti ense kalinligi detayli ultrosonda her sey normal burnuda olmus ama doktor cvs yapilmasini onerdi su an beklemedeyiz haftaya baska doktora gidicez oyle kotu belirsiz bir durum ki insallah en kisa zamanda bizde iyi haberlerini aliriz.
        Ayse3535 Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bizim içinde çok stresli bir süreçti ister istemez insan neden ben diyor her çocuk hamile gördüğümde gözlerim doluyordu ama geçti inanın 3.4 yüksek değil burun kemiğide oluşmuşsa korkmanıza gerek yok bazen genetikte oluyormuş inanın sizinkide negatif çıkacak dualarım sizinle🙏🏻🙏🏻😌😌
        Cokk tesekkur ederimm gercekten icim biraz olsun rahatladi Allah hic bir anneye bu durumu yasatmasin bende iyi haberlerini alip paylasirim insallah
        bir ay sonra
        Iyi haberlerini coktan aldik yazmak simdi geldi aklima 10 gun sonra baska doktora kontrole gittik ve ense kalinligi 1.2 cikti inanilir gibi degil daha once gittigimiz doktor bakilmamasi gereken haftada bakmis 10 gun boyunca hayatimin en zor gunlerini yasadim onceki doktor o kadar korkutmustu ki herkese tavsiyem olumsuz bisey ogrendiklerinde tek doktorla kalmamalari malesef doktorlarin bazilari para icin her seyi yapar duruma gelmis
          8 ay sonra

yaşım 37 ikinciye hamileyim 12 haftalık oldum. bende drumdan ense kalındığını 3,5 olarak duydum. İkili testim de bozuk geldi elimde iki olumsuz tablo var çok üzgünüm hemen fetal dna testini yaptırdım 6 gün kaldı sonucunu almama umarım sağlıklıdır bebeğim. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla iyi haberler alanlar çoğunlukla moral oldu bana

Ayse3535 bende onu dicektim 10 hafta da bakılmazki 11-13 arası bakılmalı bende 10 hafta görünüyorum ama kayıtlarda 11 hafta 1 günlükken baktı 3,5 gördü :(

TCTuernekolu hiç ama hci üzülme çevremde o kadar çok mı oyle diyip sağlam doğan cocuk iki yeğenim öyle oldu ikisinde de öyle demis doktor ikiside sağlam çıktı şundan da oluyor bebek iri doğuyor eşin fikan iri mi yani cüsseli mi

TCTuernekolu ikili test sonucunu bekleyin isterseniz ama yine de üzmeyin kendinizi inşallah sağlıklı doğar bebeğiniz. Sonuçta kesin sonuç vermiyor su testler sadece tarama testidir doktorum yüksek riskli çıkıp bebeği sağlıklı doğan da gördüm düşük risk çıkıp hasta olanı da gördüm demişti. En doğrusunu Allah bilir canım içini ferah tut stres yapma hayırlısı olsun inşallah

TCTuernekolu cihazdan cihaza ölçüm farkediyor birde ense kalınlığı anne yaşı kan değerler alınarak bilgisayar ortamında analiz ediliyor ve risk faktörü çıkıyor bu demek değil ki kesin down sendromlu.

TCTuernekolu evet kesin sonuç veriyor canım ama düşük riski de oluşturuyor, isterseniz genetik test var o da pahalı sanırım 2.000 tl civarındaymış, %100olmamak kaydıyla nerdeyse en net cevabı verebiliyor diye duydum.

oznuryildirim inşallah iyi haberleri alırsınız ki ben eminin herkese aynı şeyi yapıyorlar sırf para almak için arkadaş çevremde herkese aynısını söylediler
                  Pofidik ben bebeğimi kucağıma aldım canım 6 aylık oldu miniğim çok şükür sapasağlam😘