Merhaba arkadaslar cuma günü aldığımız bir haberle yıkıldık down sendromu pozitif tektar gelmeniz lazım uzman doktor kontrol edecek dediler ve salı gününe randevu verildi. Günler bizim için geçmiyor elimizde bir sonuç yok ama eşim hatırlıyor ilk ölçtüğünde 2.14 ikinci 2.30 üçünde de 2.56 olarak ölçtü ben gördüm diyor internetden araştırdığımızda 2.50 kadar normal deniliyor sizin başınıza böyle birşey geldimi kayafı yemek üzereyim lütfen dua edermisiniz benim için 😭😭😭
    TCTuernekolu 3 ün üzeri riskli diye biliyorum canım ikili testin sonucu gelsin ense kalınlığına göre pozitif diyemezler hatta bu tarama testlerine göre bile diyemezler bizimde ikili test riskli çıktı ense iyiydi çok üzüldüm kahroldum ama elden bir şey de gelmez 32. Haftamdayım dörtle gözle doğmasını bekliyorum Allah’a bıraktım inşallah sağ salim alırız kucaklarımızaaaa 🙏🙏
      3 kusur olan iki arkadasim vardi ikisinin de masallah sapasaglam bebekleri oldu detayli ultrasonda genelde anliolar.Bi de sadece ense kalinligi degil burun kemiginin olusup olusmadigi da onemli die biliorun downlu bebeklerde burun kemigi gec gelisiomus ole demisti doktorum.Canini hemen sikma 2 li test sadece bi oran verior yuzde yuz ozurlu die birsey yok.Allaha sigin bol bool dua et.Birsey cikmaz insallah
        Cigdem91 amin inşallah canım insan duyunca üzülüyor telefondaki kadında kesin değil bazen utrasyonda yanlış gözükebiliyor demiş. İnşallah salıklı bir şekilde kucağına alırsın canım
        Okaradeniz neden kaynaklı bu sonuca vardılar bilmiyorum o yüzden kafamız hem karışık hemde duygusal anlamda çöktük insan ister istemez üzülüyor duyduğumuzdan beri dua ediyoruz olumlu düşünüyoruz belki yanlış ölçmüşlerdir diye
          TCTuernekolu canım bu ikili tarama testleri falan kesin sonuç vermiyor bu nedenle üzmeyin kendinizi. Bi arkadaşımın bebeği için de bu şekilde denildi haliyle çok üzüldü o da. Ama sonra bi test var kan alınıyor yurtdışına gönderiliyor ondan yaptırdı ve sonucu temiz geldi. Bu test biraz pahalı 2.000 tl falan ama kesin sonuç veriyor deniliyor. Bi de anne karnından sıvı alma işlemi amniyosentez sanırım var ama o işleme de riskli deniliyor. Canını şimdiden sıkma bu tarama testlerinin hiçbiri kesin sonuçlu değil. Hayırlısı olur inşallah 🙏
            Arkadaşıma da bu teşhisi koydular daha sonra yanlış ölçüldü bazen böyle oluyor dediler sen gönlünü ferah tut herşeyin hayırlısı olsun için sizin inşallah canım
              TCTuernekolu 1,2 ile ölçüm yapıldı bir arkadaşın bebeğine 2li taramada. Doğana kadar anlamadılar. Ne 3 lü de ne detaylıda. Çocuk şu an 5,5 yasında down sendromlu. Bir baska arkadaşta da 2li 3lü de hep riskli çıktı. Amniyosentez sonucu %100 down dediler. Çocuk 11 yasında sapasağlam.
                AvBurcu ben zaten amerikada yaşıyorum canım salı uzman doktor kontrol edecek eğer onda da sonuç iyi olmazsa diğer testlere başvuracağız
                HilalAkif bu testler kesin sonuç değil biliyorum ama yinede duyunca ister istemez üzülüyorsun zaman geçmiyor aileden kimseye söylemedik
                [bilinmeyen] 😍😍😍 inşallah bizde iyi haberler alırız gerçekten şuan çok büyük bir moral kaynagı oldunuz benim için çok teşekkür ederimm 😊😊
                Bi arkadas amniyosentez sonrasi bebegini kaybetti madem amerikadasin canim pahali iolan ama kesin sonuc veren kan testini yaptirmaya calis mumkunse
                  TCTuernekolu cok zor bi durum Allah yardimciniz olsun ama emin ol senin gibi olup bebeginde sorun olmamis cok insan var poZitif dusun hem asiri da yuksek degil degerleriniz ins normale doner
                  [bilinmeyen] burun kemigi kac olması gerekiyor bi bilginiz varmi benim daha sonuçlarım cikmadi ense kalınlığı ölçüleri 0.99mm-1.83mm-1.40mm
                  Burun kemigi ölçüsüde 2.63mm 12+4 ken yaptırdım birde toplam boyu57.06mm yaziyor bu 5 cm mi gecmis demek mi?
                  TCTuernekolu benim bebeğimin herşeyi normal dendi ikili taramada sonra karnında sıvı birikmiş down dendi amniyosentez yapıldı down da değil sendrom da Yok başka doktorlara gidin lütfen tek doktorla kalmayın ayrıca sizin ense kalınlığı normal görünüyor dediğim gibi artık doktorlar şaşırmış lütfen başka başka doktorlara gidin ben çok üzüldüm beni çok ağlattılar hep sendrom dediler çıkmadı çok şükür
                    Okaradeniz kesinlikle yaptıracağım canım salı gününü bir atlatalım hayırlısıyla 🙏🏻
                    Aygulyukselaydemir burada twk doktor bakmıyor benim ense kalınlığını ölçen başka biri kendi doktorum değil şimdide bu konuda uzman başka yerden gelecek olan doktor kontrol edecek. Sonuçlar Houston da olan başka bir Türk doktor var onada göndereceğiz eğer benim kontrol etmem gerekiyor derse ilk uçakla gideceğiz planlarımızı yaptık