D
Deniz4848

• 21 Oca
  • 19 Eki 2024 tarihinde katıldı
  • 0 Takip ediliyor0 Takipçiler
  • Ben ilk doğumumu ankarada ikinci doğumumu da 3 ay önce Muğla araştırmada yaptım. Muayenelere özele gidiyordum böyle bi ilgi görmedim açıkçası. Allah hepsinden razı olsun devlet hastanesinde bana bebek gibi davrandılar doğuma girerken hiç tanımadığım doktor hanım yüzümü oksadi korkma diye. Panikliyordum genel anestezi istedim onu da kabul ettiler hiçbirinden kötü bir davranış görmedim devletleri nedense öcü gibi gösteriyorlar artık. Kimsenin dediğini takmayın ben burda Muğla’ya taşındık araştırma nasıl diye post açmıştım rezalet sakın gitme yorumları gelmişti ama gittiğim en iyi hastane diyebilirim bu zamana kadar

• GENEL ANESTEZİ KORKUSU tartışmasında

Ben iki doğumumu da genel anestezi ile yaptım. Anksiyetem var o yüzden istedim. Kızım 10 yaşında oğlum 2.5 aylık devlet hastanesinde doğum yaptım. Çok cok memnun kaldım. Genel anestezi olacağı için her şeyi hazırlıyorlar en son aşamada maskeyle oksijen veriyorlar sonra damar yolundan bir ilaç iyi uykular:) çıktığımda hiç ağrı sızı hissetmedim beni odaya götürürlerken koridorda ayıldım ailemi gördüm konuştum odaya geldim bebeğimi verdiler daha sonra yavaş yavaş dikiş acısı hissediliyor, ben hiç baş ağrısı yaşamadım yanınızda nescafe, petibor bisküvi filan olsun :) benim ağrı kesicilere alerjim var iki doğumda da ağrı kesicisiz iyileştim, ağrı kesici yaptıranlar güzel güzel uyudu akşamında odalarında 😊

• Ajda bilezik tartışmasında

Benimki de yamuldu takması bi dert çıkarması bi dert. Ben kibrit çöpü modeli ile değiştirdim

• Korbell çöp kovası tartışmasında

Razismom zaten erkeklere göre her şey önce ne gerek var 😂
    Benimde beşiğin kenarında alt açma yeri var park yatağın işte. Bu neymiş ya diyordum ne büyük rahatlıkmış ilk çocukta hiç böyle şeylerim yoktu 10 sene önce 😃

• Korbell çöp kovası tartışmasında

İyi ki almışım bebeğim 3 aylık çok büyük kolaylık gerçekten
      Eşimde alırken herkes ne alırsa kimden ne duyarsan aldın diyordu şimdi bunu iyi ki almışsın diyor

• Koç bebeği kız tartışmasında
      • Koç bebeği kız tartışmasında

Bende Koç burcuyum kızım 10 yaşında o da koç burcu. Epey deneyim edindim yani 😅 benim 24.03 kızımın 12.04
        Koç Burcu olmak bir ayrıcalıktır 😅çok çok güzel huyları var kızımın. İkimizde bire bir bütün özelliklerini taşıyoruz burcun. Girişken, cesur , enerji doludur kafasına koyduğunu mutlaka yapar. Sadece inat kısmı biraz zorlayıcı

• Bebek çikolatası tartışmasında

İnstagramda tivaconcept yaptı çikolata ve hediyeliklerimizi. Çikolataları çok lezzetliydi her gelen ikişer tane yedi. Banada forumdan bir arkadaşımız önermişti ben çok memnun kaldım ama doğum yapalı 2 ay oldu fiyatlar değişmiştir bi bakın isterseniz. Çikolatalarımız bitti metal kutusunu saklıyorum hala

• Sezaryen korkusu tartışmasında

Bende çok korkuyordum iki doğumumu da genel anestezi ile sezaryen oldum hiçbir sorun yaşamadım

• Kimlik çıkarmak zorunlu olduğu için baba bebeği kabul etmezse sen kendi soyadınla çıkartıyorsun kimliği. Baba yine çocuğu kabul etmez de sen çocuğun soyadı babasının soyadı olsun istersen soy bağı davası açıyorsun o durumda DNA testi yapıyorlar. Bebek o kişiye ait çıkarsa o zaman baba istemese de soyadını vermek zorunda. Ama sizde böyle bi durum yokmuş sadece beraber nüfusa gideceksiniz 😊 benim çok yakın bi arkadasim aynı durumu yaşadı yakından takip edince bilgi sahibi oldum haliyle

• Sağlıkla büyüt inşallah bebeğini. Nikahının olup olmaması kimseyi ilgilendirmez 😊
                Mahkemeye gitmenize gerek yok. İkinizin birlikte doğum belgesi ile nüfusa gitmeniz gerekiyor. Baba bu çocuk benim dedikten sonra nüfus müdürlüğü ne bilelim senin olduğunu demiyor tabiki.

• Asla kınamıyorum ama Ben bıraktıysam herkes bırakır
                  Lütfen bırakın imkansız değil, o vicdan azabını çektiğinize değmez.
                  İlk gebeliğimde bıraktım emzirme bitene kadar içmedim, sigarayı o kadar çok seviyordum ki 2. Gebeliğimde yine vicdan azabı ile bıraktım hiç tiksinme olmadı. Bebeğim doğdu, su an 2.5 aylık yine içmiyorum tadını bile unuttum. Bırakamıyorum demeyin anne olmak kolay değil biraz kendinden ödün vermek lazım. Bahanelere sığınmayan gerçekten isteyen herkes yapar ben günde 2 paket içiyordum.

• Çok geçmiş olsun, Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah
                    Biz yaşadık aynı durumu. Oğlum 36+2 de 3300 gram doğdu solunum sıkıntısı ile entübe edildi 8 gün sonunda taburcu oldu çok şükür şu an 2.5 aylık

• Leyldemiir sade kullandım hastanede bulamadik. siz giderken yanınızda bi paket götürün isterseniz 😊

• Seher05_ şimdi sizin yorumlarınızı okudum da çok geçmiş olsun yoğun bakım o kadar zor ki hala düşündükçe gözlerim doluyor telaşlanmakta çok haklısınız. Bende sizinle aynı şeyleri yaşadım hemen hemen. Belki içinize bi nebze olsun su serper yorumum. Bu süreci yaşayan çok fazla insan varmış hemen hemen de aynı ilerliyor. Benim oğlum doğdu sağlıklı dediler odaya getirildi asla memeyi tutmadı inliyordu resmen. Anneme dedim ki bi terslik var nefes alamıyor gibi sanki. Hiç ağlayamadım, topuğundan kan almaya çalıştılar kanı bile gelmedi rengi morardı. Doktor geldi biz bi yoğun bakıma götürelim belki sabah geri getiririz dedi ama yavrum odaya geri dönmedi anında entube edildi. Entube kelimesi çok korkutucu geliyor ama sürecin bi parçası. Bi kaç ihtimal saydı doktor. Suyun fazlaydı su yutmuş olabilir dedi, benim enfeksiyon sorunum vardı bebeğime de geçmişti. 7 gün ilaç tedavisi aldı, sonra solunumu kendi yapabiliyor mu diye denediler yapamadı bi kaç gün içinde başardı kuvozden hava almaya başladı en sonunda beni yanına aldılar emmeyi denedik solunum etkilenmeyince de taburcu ettiler. Korkmayın, süt götürüyor musunuz? Bol bol süt sağın moralinizi hiç bozmayın bu süreci yaşayan her anneyi kucaklamak istiyorum çok zor ama geçiyor nerdeyse 3 ay oldu bizim. Hepsi bitecek biri bana böyle söyleyince çok kızıyordum ama inanın geçiyor 🫶🏻

• Seher05_ nefes almakta güçlük çekiyordu , doğduğunda memeyi dahi tutamadı kesik kesik nefes alıyordu