Sezaryen Doğum Süreci Öneriler
Doktorum sezaryenden sonra 4-5 litre su içmemi söyledi. Şu içerken zorlandım ama içtim şükür baş ağrısı olmadı. Bi de bitter çikolata ve kahve mutlaka tüketin. İlk yürüme çok önemli gece boyu yürüyüp merdiven inip çıktım ben eve geldikten üç gün sonra da ayaklandım. Korkacak hiç bir şey yok Allah’ın izniyle 😇💕
Kızlar ben 15. Günde korse takmaya başladm karnım sanki aşağı düstü gittikçe düzeliyor ama alt göbek var napicam
Sonrasında zor olsa da yürümek lazım bir de gazı rahat çıkarmak için yatakta yatarken de bacaklarını hareket ettir bence kolaylaştırıyor. Gecelikle rahat etmiştim ben de
- Düzenlendi
Ben geçen hafta sezaryen oldum, öncelikle kesinlikle sipinal iğnesi acıtmıyor hissetmiyorsunuz bile içiniz rahat olsun ben iğneden çok korkan bir insan olarak bunu söylemek istedim korkanlar için. İkinci olarak yanıma alt üst pijama, elbise pijama almıştım. Sadece elbiseyi giydim, kesinlikle elbise tipi pijamayı öneririm alttan muayene yapıyorlar, bez değiştirmek WC ye gitmek gerekiyor, kesinlikle pijamayla rahat edemezsiniz. Yanıma hastanede kolay gaz çıkarmak için bir litrelik kavanozla kayısı hoşafı yaptım götürdüm çok iyi geldi, anesteziyi atmak için termosla sıcak su ve granül kahve götürdüm onu içtim bol bol. Şişe su götürdüm bol bol içtim. İlk 3 gün sütüm hiç gelmedi, korktum üzüldüm hiç gelmeyecek sandım, 3. Günün akşamında geldi. Süt sağma makinesiyle sağa sağa getirdim. Hastane çantama süt kaşığı koydum kesinlikle alın, hastanede onunla mama veriyorlar süt gelmeyince mecbur kalınca. Evde de 3 gün o kaşıkla vermeye devam ettik. Depend ben normalde m bedenim ama o beden almıştık bana olmadı hastanede, ödemlerden kaynaklı galiba, o yüzden kullanmadım onu hasta pedi gibi bişey taktım. Depend alacaklar en büyük bedeni alırsanız daha rahat edersiniz. Ben korse takana kadar ilk 5 gün malesef toparlanamadım, 5. Gün korse takarak ayaklandım. Herkese korse tavsiye ediyorum. Bir de hastanede ağrı kesicilerin etkisi geçmeye başlarken mutlaka yenisini yaptırın, ağrı kesicinin etkisi geçince ben ağrı kesiciyi bir süre beklemiştim ve çok ağrı çekmiştim
couleurcerise bence kişiden kişiye değişiyor benim çok olmadı kanamam mesela sadece wc girdiğimde oldu ben 1 tane kullandım külot gibi olandan gerisini ped gibi kullandım bilginiz olsun ☺️
Seraesra 1.Sagma makınesı al yanına bazen sezeryanda hemen süt gelmiyor 2.cantan da Türk kahvesı ya da nescafe gold bulundur sezeryan sonrası baş ağrısı olacak doktor öneriyor 3.Canın yanacak kalkarken sakın üzülme her acı cektıgınde unutma HERKES SENiN GİBİYDİ gectı yalnız hıssetme kendinı herkese zor ama gecıyor hepsi ılk kalkış ve ılk yürüyüş zor 4.Seseryan kılodu koymayı unutma Dıger kılotlar dıkıse geliyor o yüzden göbekten büyük kılot koy aklıma gelenler bunlar canm 2. Sezeryan olacak benım de 😂
SunaKzl bende Allah nasip ederse 27sinde sezeryanim var korku heyecan dorukta kotu karmasik ruyalar desen var sende durumlar nasil?
Gunduzanne Türk kahvesi mı ilk defa duyuyorum ise yarıyor mu gerçekten
Deniz4848 Sakızı şekerli mi yoksa sadece mi kullandınız acaba
Bugün 9. Günüm. Sezaryenden çıktığım an kahve içtim başım hiç ağrımadı ilk gün hastanede yürüyebildiğin kadar yürü ağrı kesici etkisi olduğu için anlamıyorsun acıyı rahatlatıyor. Ne kadar yürürsen kârına. Evde kalkarken ağrı kesici olmadığı için zor oluyor biraz. Ben sadece 2. Gün zorluk çektim 3. Gün tamamen ayaklandım depend aldım ama dikişimi acıttı baya ve hemşireler takma dediler enfeksiyon kapmama riski için. Kalın ped aldım iç çamaşırına onları geçirdim ama yüksek bel olursa iç çamaşırı daha iyi dikişine gelmez. Gaz birikiyor ve ağrısı çok kötü onun içinde rezene çayı içtim Rahatlattı. Süt arttırsın diye ayva ve incir kompostosu yaptım. Sütüm hemen geldi. Duşa 3 gün sonra girdim doktorum öyle söyledi. Karnına masaj yapman gerek o şişlişi insin diye. Genel olarak ağrım kalmadı sadece dikiş acısı oluyor ara sıra. Yediğin şeylere dikkat etmen lazım karnabahar yedim dün gaz sancısı çekiyorum sabahtan beri. O yüzden araştır ve yememeye özen göster. Yataktan kalkınca ayağın kalın olsun yelek hırka tarzı şeyler giy sırtından yel girmesin
Birbebekannesi01 granül kahve sağlıklı bir kahve değil içerisinde kimyasallar var. Katkısız kahveler varken neden kimyasal ve sağlıksız bir kahve tercih ediyorsunuz? Granül kahveleri evimize bile sokmamalıyız. Filtre kahve Türk kahvesi bunlar tercih edilebilir katkısız
- Düzenlendi
Seraesra bende sezeryan yerine yapıştırmak için su geçirmez bant aldım. Duş alırken lazım olabilir diye, daha tecrübe etmedim ama. Bir de bu elbise rahat gözüküyor diye aldım. https://ty.gl/ampz2mjnj1tq2
Bant bu https://ty.gl/6n5byqff2hi1v
LCW dan da kuponla 166 tl ye geldi diye bu elbiseyi aldım. https://www.lcw.com/urun-o-3753129
Elcin-Meryem bende sizinle aynı durumdayım. Benim de doğum aynı gün kısmetse.
Ben de yeni sezaryen oldum bu ikinci günüm.Ağrılar ve tek başına pek fazla hareket edememek tam olarak hangi günde geçiyor acaba ? :/
tsr45 banada doktor korse onermemıstı çarşaf sar demıstıkumas
Dilemma bende tekdım benım 15 günü buldu hem ev hem çocuklar zor oldu ama gectı
Dilemma 3. Gün ayaklandım 9. Gün oldu dikiş yerimde ağrı geçmedi daha
Mutluluukkk_ benim de 4 günüm kaldı, hem korku hem heyecan var. Spiralde biliyorum acı hissetmiyoruz ama endişeleniyorum yine de