fuunda_3 Şuan 31+0 olduk hiç bir sorunumuz yok şükür 37. Haftada sezaryen dediler beklemedeyiz canım. Doğumdan sonra kalbine bakacaklar duruma göre ya o gün yada 1 hafta içinde ameliyat bakalım ne diyecekler

Cansurts insallah hemen atlatır küçük melek dualarım onunla ❤ bolca güç diliyorum sizlere de 🤲🤍 inşallah güzel haberlerle gelirsiniz

fuunda_3 şu an 10 aylık. 2 kapakçığında yetmezlik var fakat takip ediliyor. İlaç kullanmıyor. Onun dışında gelişimi normal çok şükür🙏🏼

Merveselimmm66 İyi olmaya çalışıyoruz canım doğum yaklaştıkça stres çoğalıyor ama sonu iyi bitecek inşallah 7 haftamız kaldı bakalım neler olacak hiç bilmiyoruz. Bu durum daha çok geriyor insanı.

Cansurts demi ya bende sana yazmak istiyorum hep naptı acaba bebegi nasıl gibisinden çekiniyorum aynı süreç ya insan merak ediyo

Merveselimmm66 Yazabilirsin canım her zaman. Doğumdan sonra da olsa cevap veririm süreci anlatmak için belki aynı kaderi yaşayan diğer annelere umut olmak amacıyla ☺️
          Zorlu süreç protein kaçağı yüksek tansiyon erken doğum korkusu yani herşeyi bir arada yaşıyoruz desem yeridir

Fstkcshp amin inşallah teşekkürler rabbim sizin bebeğinize de sağlık sıhhat versin insallah peki doğumdan sonra sizden bi genetik test felan istendi mi ilk çocuğunuz muydu yani bu rahatsızlığın neden olduğu belirlenebildi mi ?

Merhaba arkadaşlar bana da yardımcı olabilecek var mı ? Şuan 23+ 2 haftalık ikizlerime gebeyim. 21. Haftada detaylıda bir bebeğimde kalp rahatsızlığı görüldü ve hemen 9 Eylül hastanesine (İzmir) yönlendirildim. Orada kadın doğum inceledi ve genetik ile eko ya gönderdi. Aminosentez yapıldı ilk sonuç temiz ama ikinci hala sonuç çıkmadı sendrom şüphesi var dediler 😔 çocuk kardiyolojisinde eko yapıldı. Kesin tanı doğum sonrası konulacak fakat şuan ki tanılar : sağ ventrikül hipoplazik izlendi, geniş inler vsd izlendi, triküspit kapak atrezik izlendi. Aorta ve pulmoner arter Side by side ve malpoze çıkıyor. Bu şekilde tanı yazıyor. Yani hem kalp damarları yanlış konumlanmış çapraz değil Yanyana oluşmuş hem geniş delik var hemde kapakta oluşan problemden dolayı bir karıncık gelişmemiş. Bi sürü ameliyat olacakmış bebeğim doğunca. Yaşayabilecek mi onu da bilmiyoruz. Bu sorunlarla karşılaşıp bebeği sağlığına kavuşan var mı

Bebegim4 sizde başka ne tanılar vardı benim bebeğimde de birden fazla tanı var.

fuunda_3 kusura bakmayın yeni gördüm. Genetik testleri doğduktan sonra yapıldı bir problem saptanmadı. İzole yani anomalisi. İlk çocuğumuz. Nedeni belli değil. Kalp damar hocası ameliyattan önce bizimle şöyle konuşmuştu. Bazı anomalilerin sebebi olmuyor varsa da biz saptayamıyoruz nedenini. Sonraki çocukta kesin olacak diye bir şey yok ama kalp anomalisi olma riski artıyor.