Pamugunannesi1 annenin tansiyonu da önemli canım kuzenimin tansiyonu çok yükseltmişti bebişi 8 aylıkken sezeryanla doğum yaptı mecburi ama küvezde kalmadı bebiş

Pamugunannesi1 mesela benim ikinci hamileligim. İlki normal dogumdu. Junda bebegin pozisyonu tam yatay. Normal dogum yapma şansım yok. Transver duruş dedikleri pozisyonda. Bu saatten sonra da dönmez ve aybi zamanda alinacak kistlerim falan da vardi o yuzden sezaryen olacak

Pamugunannesi1 biz henüz 31+5 haftalığız bebeğimin gelişimi hep 2 hafta önde gidiyor. Son kontrolde bebek önde kilosu fazla anne babalar için bu durum mutluluk verici olabilir ama biz doktorlar pek mutlu olamıyoruz normal doğumu etkiliyor çünkü dedi🤦🏻‍♀️ Yani bebeğin gelişimi kilosu da etkiliyormuş doğum şeklini. Bizim de şimdilik normal doğum görünüyor ama 38.haftalarda netleşiyor doğum şekli çatı muayenesi ile birlikte. Öyle biliyorum☺️

Pamugunannesi1 mesela benim her şey normaldi 39+5 de suyum geldi ama açılma sancı vs yoktu kalp atışları da zayıflayınca enfeksiyon olmasın diye acil Sezaryen oldum. Yani çatı darlığı ya da bebeğin makat duruşlu oluşu önceden bilinen bir sebep.ama doğum işi sağlık ve nasip işi 8 cm açılma ile sezaryen e de gidebilirsiniz. Nst ile bebeğin kalp atışı sürekli takip ediliyor normal doğum sürecinde.en ufak bir olumsuzlukta risk alınmıyor. Size tavsiyem normal doğum için elinizden geleni yapmanız ama sonunda Sezaryen olursa da hiç üzülmemeniz. Allah hakkınızda hayırlısini nasip etsin inşallah

gulapikk Allah sağlıkla kucağına al canım ❤️ Aynen özel hastanede sezeryan herşeyi öne sunuyor kaçıncı haftanda karara bağlandı canım

dlnyny Aynen bu bir hafta önden gitmesi falan biraz problem galiba benim de 1 hafta önden gidiyor kafa ölçüldüğünde ama kilosu falan haftasına uyumlu gidiyor. Allah hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin sağlıkla gelsinler 🙏🏻37-38 haftalarda netleşiyor o zaman 🙄

Beyzan Bol bol yürüyüş ve hareket ediyorum canım. Hangisi hayırlısıysa tabi ki o olsun çocuğumun sağlığı için ama normal doğum istiyorum.İnşallah canım hepimize 🙏🏻 Geldi mi ikiz bebikler 🤗