Dnz8806 Pardon anlamadım kimmişim ben komik olma ya git profilime bak için rahatlasın ne fiyim 🤷🤷🤷
Lütfen bunu yapmayalım!!
Birdemetgul Normal doğumun zorluklarınıda yasamayan bilmez.Suyunuzu patlatıyorlar kuru kuru suni sanci cekiyorsunuz gelen giden alttan muayene ediyor.Dogum olduktan sonra dikişinizi düzgün atmazlarsa vajinal sekil bozukluğu ayrıca genişliği oluyor.Buda ileride iliskide his kaybı vs gibi seylere yol aciliyor.Esler arasında problem olabiliyor.Yani bence burda öyle bilmeden yazmak dogru degil
Birdemetgul bunun kararını siz mi vereceksiniz bende sizin gibi insanlara hayret ediyorum bi zahmet insanların doğum şekli kararına da karışmayın ya .
Sudeekalay neden keşke öyle olsa zorunuza mı gidiyor biri sezaryen olunca ?
Dnz8806 Canım ismimin üzerine tıkla bak istersen ben o muyum değil o kim onuda bilmiyorum ama anlamadım canım seni 😆😆😆🤣🤣🤣🤣
Puskullu95 sanane diye bir şey yok!
Ozaman sizde terkedin burayı …
Siz de iğrenç zihniyetinizde kaybolun..
Önce bir terbiyenizi takının.
Kaç yaşındasın bilmiyorm aama sana terbiyeyi ben öğretmiyim. ..
Hadsiz;!!
Karşındaki bir Anne ,önce saldırmamayı insan gibi konuşmayı öğrenin
.
İnsanın zıvanadan çıkarıyorsunuz.
Burda insanların kalbini kırmak ,post sahibine yüklemektense git evinle ilgilen ,en azında dilin ile kimseyi kırmaktan kendini korursun.
Anladığını umarak son kez yazıyorum..
Gmzkyhn04 işte böyle bir açıklama yapsa yorum yapsa eyvallah. Kendimi örnek vereyim ilk çocuğumda mecburi sezaryen oldum. Elbette bende normal olarak doğurmak isterdim ama riskliydi. Yapamadım. Şimdi ikincisine hamileyim ssvd istiyorum ama riskli benim için. Yine de karar vermedim. Şimdi sezaryen oldum ağrılarım vardı hepten sezaryenden korkmaya başladım …. eeeee şimdi söyleyin bana ben nasıl bir doğum yapıcam? Ve yukarı da birisi yazmış sezaryen doğum şekli değildir diye. Ben doğurmadım da kim doğurdu. Ne kırıcı bir cümle değil mi?ben kimseyi de sezaryene teşvik edici post yazmadım mesela . Doktorla hasta kendisi karar verecektir buna. Her doğum şeklinin riskleri var ama kimseyi teşvik etmenin mantığı yok bence . Çünkü bu kimsenin sorumluluk alanına girmez. Elbette en güzeli normal olandır ama riskli doğum söz konusu olduğunda bir insan sezaryen oluyorsa kalkıpta bu doğum şekili değildir de denmez. Sezaryen de olsun epidural de olsun normal de olsun spinal da olsun hepsinin kişi üzerindeki riskleri farklıdır. Herkeste aynı sonuç vermez.
Puskullu95 Ama nasıl geldi kendini belli etti yine.Ya o postta ne yalanlar atmıştı bir görseniz bi sezaryen bi nrmal yaptım.Sezaryen çokkk kötğ bilmem ne falan oo bi girdik baktık Öyle kötü normal doğum yaşamış ki ve kendi açık açık unutamayorum o travmayı demiş! Dikişleri yok ölümden dönmeleri falan nelerrr neler.Eskiden yazdıklarının görünmeyeceğini sandı rezil oldu meğer iki doğumu da normalmiş … Şimdi gelip bana saldırması ondan anlıyo musun? Yeni hesap açmış bir de:) Diğerini askıya aldılar zaten.Hakaret ve tehditlerden şimdi yine başlar! Kocam polis ver adını demeye
Polina- Kendi dogru bildiklerini,insanlara nasıl empoze edebilirim diye hayatlarını adamıslar bu yolda😄
Güzel anneler bakın yanlis anladiginiz bir durum var, sezeryan elbette gerek görüldüğünde başvurulan bir yöntem ama gerek görülünce yani anlatmak istedigim budur. Sezeryan çok kotu öcü korkunç vs değildir ama tanir misiniz bilmem baya unlu bir hekim vardi op.dr Banu Çiftçi diye ben bizzat ondan duydum bu cümleyi vallahi aynen dediki “sezeryan bir doğum şekli değil ameliyattır” tabii ki doğum yapmis anne olmuş oluyoruz ama bu ameliyattır yani dogal ve normal olan vajinal olandır. Ve ekliyorum bende sezeryan dogum yaptim hicte korkulacak birsey degil ama o dikiş yeri görseli hala uyuşuk olusu ayakların usuyunce sancı girişi ben sevemedim ama sen siz seversiniz tabii ki karar verip sezeryan olabilirsiniz.. Ama yurt disinda bile sezeryan turkiyede oldugu kadar yogun degil bakip araştırın.. HEPİNİZ NE İLE DOĞUM YAPARSANİZ YAPİN EVLADİNİZ EN GUZEL ANNESİSİNİZ ❤❤❤❤
Gmzkyhn04 Önceki yorumlarıma bakarsak senin şu yorumundaki bir hakarete rastlayamazsın. Ama o algı sıfır sende karşımdaki anne de ben neyim acaba😁😁😁
Canım burası sana mahsus bir ortam değil kusura bakma çık git yazma etme diyemezsin. Önce kendin saygıyı öğren sahi saygı nedemek bilir misin? Hiç sanmıyorum 🙄
Bugün anneler günü birbirlerimizi kırmayalım hepimiz kardeş sayılırız ..Herkes kucaklaşsın . 🥰💜🤪 postta kaldırılsın bence . Kalpler baya kırıldı bu postta 🥺
Birdemetgul herkesin kişisel kararı karışmak bize düşmez.Niyetiniz iyi belli ki ama yetişkin insanlara da şu iyi, bu kötü demek, hem neye göre kime göre bence doğru değil. Doğum şekline karar vermek bir annenin en büyük hakkı bence, imkanı varsa.
Birdemetgul normal doğumda atılan dikişler sonrasında olunan vajinal daraltma ameliyatları hadi bunları da geçtim dogum esnasında omzu veya başka yeri takılan bebekler bu yüzden sakat kalanlar oksijensiz kalan bebekler yanlış anlaşılmasın gelişigüzel konuşmuyorum yenidogan yoğun bakımda çalışmış bir hemsire olarak söylüyorum ayrıca burda herkes deneyimini paylaşıyor size ne ben sezeryan dogum yaptım ilk gecemde bebeğimin herseyini kendim hallettim kimisi de normal dogum yapıp bu şekilde hemen ayaklanıyor size soran olursa fikrinizi söylersiniz herkes gibi insanlar napsin sezeryan yapıp memnun kaldıysa sizin gönlünüz hoş olsun diye normal doğumu mu tavsiye etsin bayılıyorsunuz herseye burnunuzu sokmaya
Dnz8806 Biliyorum biliyorum, yanına da bir şıracı almış bana da saldırıyor şimdi 😁😁 Allah sıkıntılı tiplerden bizleri muhafaza etsin..
Arkadaşlar postu açan hanımdan neden bu kadar nefret etmişsiniz anlamadım. Kötü bir şey dememiş. Tabii ki mecburi durumda sezaryen olunması iyi ama herhangi bir sorun yoksa normal doğum olmalı demiş. Burda gerçekten de "“keyfi-tercihi”" sezaryene teşvik eden çok fazla. Benim arkadaşım da onların kurbanlarından biri. Tercihen sezaryen oldu ve doğum sonrası çektiği acılar iltihaplardan çok kötü psikolojisi bozulmuştu çok ağladı hatta annesine kadar sitem etti beni neden uyarmadın diye. Ve daha kırkı çıkmamışken bebeğine odaklanacağı yerde ssvd araştırmalarına girdi o psikolojiyi bir düşünün ben çok üzülmüştüm. Benim kendi gözlemim, çevremde de burda da bir çok insan asla mecburi değil keyfi sezaryen tercih ediyor. mecburi olmasına asla lafım yok, ben de öyle bir durumda asla bebeğimin hayatını tehlikeye atmam ama tercihen yapılması vücudumuz için iyi değil 7 kat kesiyorlar yani karnınızı, doğamızda var zaten normal doğum. Postu açan hanımefendi yanlış veya kırıcı hiçbir şey söylememiş bence.
Medilifegun 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼