Arkadaşlar burda birbirimizi "Normal Doğuma"tesfik etmemiz gerekmiyor mu?Bu sıralar herkeste bı sezaryan hevesi.Sezaryan olanlar merak edenlere sezaryanı tavsiye ediyo.Soyle iyi böyle iyi diye.Normal doğumdan korkanlar sezaryanı iyi bişey sanıyorlar bu sefer akılları karışıyor. tamam eğer ortada bı sağlık sorunu varsa Normal doğuma engel bı durum varsa tabiki sezaryan olursun ama bı seçenek olarak sunmayalim lütfen yonlendirmeyelim insanları.Herseyin normali olması gereken olduğu gibi, doğumunda enguzeli normal dogumdur.Hem anne için hem bebek için.Sezaryan demek ameliyat demek bunun nekadar riski var sadece ameliyatta değil ameliyattan sonrada.Tansiyonu çıkan var,pıhtı atan var,şiddetli baş ağrısı bel ağrısı çeken var vs …Sadece narkozun bile bir sürü yan etkisi var. Lütfen burda birbirimizi normal doğuma heveslendirelim.
Lütfen bunu yapmayalım!!
Birdemetgul ne alakası var herkes kendi kararını verebilir . Ayriyetten normal doğumun riskli oldugu anlarda var . Annelerin çoğu zorunlu sezaryen oluyor . Bence herkes adına konuşmayın siz . Siz kendi doğum şeklinize karar verin diğer annelerde istediklerini yapmakta hür .
Birdemetgul Ne diyorsun sen ya
Birdemetgul hayır normal doğuma teşvik etmemiz gerekmiyo😂
- Düzenlendi
Birdemetgul aslında yasak direk sezeryana yönlendirilmesi hiçbir devlet hastanesi zorunlu bir durum olmadıkça sezeryana almıyor son dakikaya kadar normal deneniyor. Ama maalesef özellerde böyle değil ama insan kendini nasıl rahat hissedecekse öyle yapıyor belki öyle daha daha huzurlu olur inana bilemez
Birdemetgul herkes akli başında koca insanlar sonuçta doktor takibinde gebeler.kisinin kendisi ve doktoru buna karar verir kimse burda okuyarak ozenmez bence
Hafissee
Ben sezaryan olduğum bunu acısını çektiğim hala çekiyor olduğum için bunları yazdım.İnsanlar benim çektiğim sıkıntıları yaşamasın diye tabiki normalinde riski var.
- Düzenlendi
Birdemetgul burası normal doğumu destekleyenler platformu değil happy mom burası kimseyi bişeye TEŞVİK etme zorunluluğumuz yok kimsenin işine de karışmıyoruz siz yanlış gelmişsiniz
Derinin-annesi
Çıkın postumdan
Birdemetgul sezaryen olup rahat atlatan da var . Benim kuzenim normal doğurdu 3 sene oldu hala dikiş yerim acıyo diyo şuan ikinciye hamile sezaryen dogurcam diyo . Bana anlattı gözüm korkmadı her dogum kendine özgüdür
Birdemetgul Sizde abuk sabuk düsüncelerinizi kendınze saklayın.Kimsenin burda birilerini tesvik etmek gibi misyonu yok.İşin uzmanıymıs gibi kimseye ahkam kesemezsiniz burada.
Birdemetgul aynen öyle düşünüyorum sezaryen zorunlu haller dışında yapılmamalı ve normal doğumdan korkanlar içinde mutlaka yardım almaları gerekiyor gebe eğitimlerine katılmalarını söylüyorum her zaman kafayı normal doğumla da bozanlara karşıyım çünkü doğum da herşey yaşanabilir birşeyler ters gidebilir sezaryene dönebilir bu yüzden gebe eğitimi alın kendinizi herşeye hazırlayın ve sadece keşkesiz bir doğum yapın daha mutlu olacaksınız
Birdemetgul yo 2 sene önce sezeryan oldum preeklampsi sebebiyle pat diye kalktım ardına uçak yolculuğu yapıp evime tek başıma gelip bebeğime de baktım temizliğimi de yaptım daha 10 günlük bile olmadık yine sezeryan olurum ve yine hiç sorun değil normal doğurdu arkadaşım aylarca oturamadı tuvalete gidemedi dikişten bu işler bünye o an yaşanan dikişler vs ile oluşan şeyler
- Düzenlendi
Birdemetgul peki bu seni niye ilgilendiriyo. İsteyen istediğine karar verir. Aklı başında insan sadece burdan okuduğu bi tavsiye üzerine doğum şekli değiştirmez değiştirse bile bundan sanane. Tek tek sezeryan doğumun olabilicek yan etkilerini yazma amacın ne olmak isteyenleri veya istemediği halde mecbur olacakları korkutmak mı. Gelip sana soralım, ağam nasıl doğuralım diyelim sende anlat bize. Burası birini bişeye teşfik etme yeri değil. Tecrüben varsa anlatırsın yoksa insanların kararlarına saygı duyarsın bu kadar
Zemheriiiiiiii
Komik birşeyden bahsetmiyorum ben canım 🤷
Birdemetgul benim bedenim benim kararım sezeryan doğum yaptım merak edene tavsiye tabiki ederim çünkü hiç bir sorun yaşamadım şimdi bende normal doğumda olabilecekleri mi yazayım yani tövbe ya
Hayır bunlar sizin düşünceleriniz. Tamam haklılık payınız çok, ama başkalarını teşvik etmemiz gerekmiyor. Herkesin kendi özgür kararını vermesi gerek. Günümüzde bir çok yöntem var. Genel anestezili veya spinalle sezeryan. Epiduralle veya normal doğum. Her anne kendine yakın olan yöntemi seçebilir
Birdemetgul sezeryanların tamamında narkoz verildiğini nereden çıkarttınız acaba? Kaldı ki bu insanların kişisel tercihi kimsenin kimseye bir tavsiye etmesi söz konusu değil.. zorunluluktan ya da keyfi olarak tercih edilebilir.. bahsettiğiniz komplikasyonların tamamı normal doğum dediğiniz doğum şekli içinde geçerli. Çevremde yaşamış çok sayıda insan var.. idrar torbası sarkması, vakum nedeni ile genital parçalanma, genital bölge için Işın tedavisi görmek zorunda kalmaları, normal doğum kusurlarını düzeltmek zorunda kalınan ameliyatlar, dikişlerde iltihaplanma şişme sebebi ile sil baştan başlayan tedavi süreçleri, yırtılmalardan kaynaklı bozukluklar vs vs daha fazlasını da sayabilirim.. Doğum doğumdur kimseye birşeyleri tavsiyeye gerek yok.. normali de sezeryanı da.. isteyen istediği şekilde evladını kucağına alır.
Birdemetgul Bir insan be şekilde doğum yapmak istiyorsa o şekilde doğum yapar.Ben size sabaha kadar sezaryen doğum yapın desem ne olacak ki? Sezaryen mi düşüneceksinz.Şu son cümlelerinz o kadar gereksiz ki sanki dünyanın en riskli operasyonu..Normal doğumun riskleri olmadığını falan düşünüyorsunz heralde.Yarın benim sezaryenle ameliyatım var ölüme gidecekmişim ya da dünyanın en saçma kararını vermişim gibi korku dolu cümleler yazmaya hakkınız yok sizin.Kendi doğum şeklinze bakın lütfen.20 tane dikişle normal doğum yaptığınızı düşünerek devam edebilrsin hayatınza,1 ay oturamazsnz sonra da dert yanarsınz ne yapmam lazım diye..Ya hiç hoşlanmıyrm böyle şeyler söylemem normalde ama siz hakettinz! Size ne!! Siz gidin normal doğurun tabi garantisi varsa !