Birdemetgul Sizde abuk sabuk düsüncelerinizi kendınze saklayın.Kimsenin burda birilerini tesvik etmek gibi misyonu yok.İşin uzmanıymıs gibi kimseye ahkam kesemezsiniz burada.
Lütfen bunu yapmayalım!!
Birdemetgul aynen öyle düşünüyorum sezaryen zorunlu haller dışında yapılmamalı ve normal doğumdan korkanlar içinde mutlaka yardım almaları gerekiyor gebe eğitimlerine katılmalarını söylüyorum her zaman kafayı normal doğumla da bozanlara karşıyım çünkü doğum da herşey yaşanabilir birşeyler ters gidebilir sezaryene dönebilir bu yüzden gebe eğitimi alın kendinizi herşeye hazırlayın ve sadece keşkesiz bir doğum yapın daha mutlu olacaksınız
Birdemetgul yo 2 sene önce sezeryan oldum preeklampsi sebebiyle pat diye kalktım ardına uçak yolculuğu yapıp evime tek başıma gelip bebeğime de baktım temizliğimi de yaptım daha 10 günlük bile olmadık yine sezeryan olurum ve yine hiç sorun değil normal doğurdu arkadaşım aylarca oturamadı tuvalete gidemedi dikişten bu işler bünye o an yaşanan dikişler vs ile oluşan şeyler
- Düzenlendi
Birdemetgul peki bu seni niye ilgilendiriyo. İsteyen istediğine karar verir. Aklı başında insan sadece burdan okuduğu bi tavsiye üzerine doğum şekli değiştirmez değiştirse bile bundan sanane. Tek tek sezeryan doğumun olabilicek yan etkilerini yazma amacın ne olmak isteyenleri veya istemediği halde mecbur olacakları korkutmak mı. Gelip sana soralım, ağam nasıl doğuralım diyelim sende anlat bize. Burası birini bişeye teşfik etme yeri değil. Tecrüben varsa anlatırsın yoksa insanların kararlarına saygı duyarsın bu kadar
Zemheriiiiiiii
Komik birşeyden bahsetmiyorum ben canım 🤷
Birdemetgul benim bedenim benim kararım sezeryan doğum yaptım merak edene tavsiye tabiki ederim çünkü hiç bir sorun yaşamadım şimdi bende normal doğumda olabilecekleri mi yazayım yani tövbe ya
Hayır bunlar sizin düşünceleriniz. Tamam haklılık payınız çok, ama başkalarını teşvik etmemiz gerekmiyor. Herkesin kendi özgür kararını vermesi gerek. Günümüzde bir çok yöntem var. Genel anestezili veya spinalle sezeryan. Epiduralle veya normal doğum. Her anne kendine yakın olan yöntemi seçebilir
Birdemetgul sezeryanların tamamında narkoz verildiğini nereden çıkarttınız acaba? Kaldı ki bu insanların kişisel tercihi kimsenin kimseye bir tavsiye etmesi söz konusu değil.. zorunluluktan ya da keyfi olarak tercih edilebilir.. bahsettiğiniz komplikasyonların tamamı normal doğum dediğiniz doğum şekli içinde geçerli. Çevremde yaşamış çok sayıda insan var.. idrar torbası sarkması, vakum nedeni ile genital parçalanma, genital bölge için Işın tedavisi görmek zorunda kalmaları, normal doğum kusurlarını düzeltmek zorunda kalınan ameliyatlar, dikişlerde iltihaplanma şişme sebebi ile sil baştan başlayan tedavi süreçleri, yırtılmalardan kaynaklı bozukluklar vs vs daha fazlasını da sayabilirim.. Doğum doğumdur kimseye birşeyleri tavsiyeye gerek yok.. normali de sezeryanı da.. isteyen istediği şekilde evladını kucağına alır.
Birdemetgul Bir insan be şekilde doğum yapmak istiyorsa o şekilde doğum yapar.Ben size sabaha kadar sezaryen doğum yapın desem ne olacak ki? Sezaryen mi düşüneceksinz.Şu son cümlelerinz o kadar gereksiz ki sanki dünyanın en riskli operasyonu..Normal doğumun riskleri olmadığını falan düşünüyorsunz heralde.Yarın benim sezaryenle ameliyatım var ölüme gidecekmişim ya da dünyanın en saçma kararını vermişim gibi korku dolu cümleler yazmaya hakkınız yok sizin.Kendi doğum şeklinze bakın lütfen.20 tane dikişle normal doğum yaptığınızı düşünerek devam edebilrsin hayatınza,1 ay oturamazsnz sonra da dert yanarsınz ne yapmam lazım diye..Ya hiç hoşlanmıyrm böyle şeyler söylemem normalde ama siz hakettinz! Size ne!! Siz gidin normal doğurun tabi garantisi varsa !
Birdemetgul emredersin ağam
Birdemetgul Yıl olmuş 2021 halen insanların doğum şeklini sorgulayanlar var. Bi salın ya..
- Düzenlendi
Derinin-annesi aman post açanda hep destek görmek istiyor bu ne ya 😀 sanki biz fikirsiziz
- Düzenlendi
Birdemetgul Ayy canım doğruyu söyleme dokuz köyden kovuluyosun ben geçende dedim eğer bir risk yoksa en normali normal doğum diye duymadığım kalmadı cahile laf anlatmak zor, okunmuş cahile laf anlatmak daha zor KESİNLİKLE HERHANGİ BİR RİSK YOKSA EN UYGUN OLANI NORMAL DOĞUM TÜM DOKTORLARIN DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN BELİRTTİĞİ GİBİ kendin bilirsin istiyosan bile bile ameliyat ol🤷🤷🤷😊😊👍👍
Birdemetgul Pardon siz kimsiniz çıkın falan
Aysun1983 Bunlar kanaat önderiymis gibi bu özgüveni nereden buluyorlar acaba ya
Birdemetgul canım herkes ne yapmak isterse yapar hür akıl çekinecek çağdada değil insan ve şöylede bişey var ben mecburiyetden sezaryen olucam peki o zaman sen neden beni korkutuyorsun pıhtı atıyor felan diye
Nehmir
Ben kötü bişey yazmadım.Aksine sen hariç diğer insanların iyiligini düşündüğum için böyle bişey yazdım.Cunku bende sezaryan oldum 9ay önce.
İnsanları korkutmak amacım değil benim yaşadığım sıkıntıları yaşamasınlar diye yazdım.Ama görüyorum ki iyilikte yaramiyo sizin gibilere
Birdemetgul Siz beğenmiyor veya istemiyor olabilirsiniz ama o da bir doğum şekli. Kabul etseniz de etmeseniz de. Bence bu şekilde konuşup kendi isteğiyle o şekilde doğum yapacakları gücendirmemelisiniz. Herkes kendi kararını kendisi verebilir. Kimsenin yönlendirilmeye de ihtiyacı yok. Böyle postlar zaten hamilelik nedeniyle hormonları tavan yapmış anne adaylarını üzer. Kimse kimseyi üzmemeli burada. Sağlıcakla kavuşun yavrunuza 🍀
Birdemetgul birbirimizi bir şeye teşvik etmek gibi bir zorunluluğumuz olduğunu düşünmüyorum. Kime ve neye göre normal doğum ? İnsanlar her iki seçeneği de merak edebilir vajinal veya sezeryan fark etmez yaşayanlardan bilgi alabilir. Sezeryan doğum yapan anneler de tecrübelerini aktarabilir