• Doğum
  • Doğumu kolaylaştırmak için kimler neler yapıyor ?

Arasarzu yok hiç bisey yapmadılar kilosunu da söylemiyorlar 36 da 1800 cıktı 1 hafta somra gittiğimde gelişimi geriden geliyordu. Suyu az bnmkinin

Bebis0606 Sağlıkla kucağına al inşallah canım bu haftalarda yaparlar çatı muayenesini rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah

Arasarzu çarşamba günü kontrole gidicem bakalım yapacaklar mı genelde sanci falan olmadan yapmıyorlar diye biliyorum. Normal mi olacak sezaryan mı onu da bilmiyorum

Amiiinn cümlemiz inşaaAllah ♥️

Bebis0606 Benimde hiçbiri yoktu yaptılar normalde doğumu tetikler derler ama ne gelen var ne giden benim normal doğum için sayılı haftalarım var gelsin istiyorum ama hiçbir şey yok yarın erken gelmemi istedi doktorum son kararı vereceğiz galiba

mlsmrtgl 35+2 olduk şuan itibariyle. Vallahi hiçbişi yapmıyorum ne yürüyüş ne yeme içmede değişiklik 😂 korkuyorum bide erkenden gelir diye. 36da başlıycam yapmaya bişiler. Ama anca evimin içinde yürüyebilirim çünkü benim oldugum yerde yürüyüş yeri yok ve pek bilmiyorum buralar nasıl güvenli 🤷‍♀️ hurma adacayı squat nefes egzersizi plates falan yapıcam bide evin icinde adım atarım artık. Kanala girmesi icin ne yapılır bilmiyorum 🤷‍♀️

mlsmrtgl hurma, ananas, yootube de spor videoları var onlar da etkili. Merdiven inip çıkmak , çömelerek yer silmek👍

mlsmrtgl (NORMAL DOĞUM İSTEYEN NORMAL DOĞUMA UYGUN OLAN VE SAĞLIK PROBLEMİ OLMAYAN DOĞUMA HAZIRLIK YAPAN GEBE ARKADAŞLARA YAPTIKLARIMI DOKTORUMDAN ALDIĞIM ÖNERİLERİ YAZMAK İSTEDİM)💁🏻‍♀️
          merhaba 🤗🥰
          ben 39 haftalık gebeyim normal doğum istediğimi belirttim oda eğer kesisiz dikişsiz kolay doğum istiyorsan bunları yap dedi doktorumun önerileri yazayım 💁🏻‍♀️
          -kasıkların yumuşasın gevşesin bebeğin aşağı insin diye günde en az yüz defa çömel kalk dedi (bi yere tutunarak yapıyorum sandalye tezgah vs ilkin çok zorlandım yavaş yavaş alıştım ve birden yüz defa yapamıyorum tabi onar onar yapıyorum parça parça gün içinde aklıma geldikçe 😊 )

üç defa adaçayı iç
          bol bol hurma ye
          yapabildiğin kadar yürüyüş yap
          -merdiven in çık
          -sabah bide akşam cinsel ilişki (içine boşalmalı sperm rahim ağzını yumuşatıyor kolay doğum için çok faydalı dedi)
          -eline zeytinyağı sürüp perine masajı yap
          -vileda kullanma kovada su hazırla yerleri ellerinle sil ve süpürge kullanma yerleri gırgırla dedi o şekilde eğilmek bebeğin kanala girmesine yardımcı olurmuş 💁🏻‍♀️🥰
          -son olarak şunu da ekleyeyim kasık ve vajinamda baskı ağrı var vajinama tekme yemiş gibiyim kasıkları yumuşatsın diye buscopan yazdı günde iki defa kullanıyorum iyi geldi egzersiz yaparken de ağrım olmuyor ilacın sayesinde doktorunuza danışıp yazdırmanızı tavsiye ederim 😊
          eskiden köylerde tarlada çalışan kadınları örnek verdi sürekli hareket halinde ve eğil kalk iş yaptıkları için şimdiki kadınlara nazaran kısa sürede daha kolay doğum yaptıklarını ve en önemlisi dikişsiz doğurduklarını söyledi. Ben seni her türlü normal doğurturum ama kesersem çok dikişin olursa ameliyattan bi farkın olmaz o yüzden dediklerimi yap mutlaka dedi..🙏🏻 😊
          -Ve bu önerileri 36. Haftadan itibaren önerdiğini söylüyor (özellikle cinsel ilişkide içine boşalma kısmı)
          sancın başlarsa korkma panik yapma sancını takip et düzenli mi geliyor kaç dakikada bir geliyor diye
          sancılarını çömel kalk yaparak sıcak duş alarak karşıla bunlar hafifletir sancı aralığı üç dakikaya düşünce gel hastaneye dedi.(hastaneyle evin arasındaki yol mesafesini göze alarak çık evden uzaksa üç dakikayı bekleme bence benim evim yakın )
          ama bazılarında sancıdan önce su geliyor suyun gelirse hiç bekleme duş da alma enfeksiyon riski var hemen gelmen lazım dedi.
          (DOKTORUMUN DEDİKLERİ DIŞINDA BİŞEY YAZMADIM VE DENEMEDİM YANLIŞ BİŞEY YAZMIŞSAM LÜTFEN TERSLEMEDEN KİBARCA UYARINIZ 🙏🏻☺️)

mlsmrtgl ben bol yürüş suquat hurma yürüşü ilk aydan başladım hergün 40 dakka bir saat yürüş yaptim umarım normal doğururum

NurSema01 sanirsam o hareketi yapatkende popoyu havaya kaldirmak lazim. Bu islemi aslibda cocuk digdukdan so rada yapilmasi oneriliyor.