Kızlar merhaba 😊 doğum Şubat’ta nasipse yaklaştıkça kafamda deli sorular var bazen ishal oluyorum bazen kabız belli olmuyor o yüzden normal doğumda lavman yapıyorlarmş herkese yapıyolar mı düşünüyorum da ıkınırken ya büyük tuvalet gelirse ne olacak diye öyle bir his geliyormuş ıkınırken okuduğum postlarda öyle yazıyor ya o an gelirse tutamazsam ne yaparım var mı benm gibi düşünen 🤭🙄😳🤦
Normal doğumda lavman 🤦
Dilara1503 Canım kendi doğumumdan örnek vereyim öyle birşey yapmadılar zaten normal doğumda sancılar arttıkça bağırsak kendini boşaltıyor. Bana sormamışlardı bile
Dilara1503 lavman sezeryan da da yapılıyor bağırsak boş olunca ağrı da az oluyor amaç zaten ıkınma esnasında bişey çıkmasın diye 😂😂 ayrıca aşıriı rahatlatıcı bir aktivite birde devamlı kabız olan ben ve benim gibiler için 🤭
Dilara1503 ıkınırken 💩 da yapanları duydum. Lakin bunu önlemek için lavman yapılıyor işte öncesinde. İlk doğumumda kadının bi tanesi (hemşire falan heralde) ben üstümü değişirken bişeyler yaptı birden hop dedim noluyor ne yaptın sen?? Dedi ki lavman yaptım birazdan rahatlayacaksın 😂e dedim bi haber versen keşke yapmadan bak şöyle yapacağım şunun için yapacağım falan desen keşke dedim. Ama iş işten geçmişti. 🤦🏻♀️
LavinyaAgs yapmaları iyi mi kötü mü onu da bilmiyorum ya lavman ishal ederse beni diye düşünüyorum 🤦
gulsen03 ya lavman sonrası ishal olup devam ederse 🤦🙄🤭
Rmeysa_1661 evet rahatlatıcı da ya ishal ederse de geçmezse bide lavmanın işe yaraması ve tam boşaltım sağlaması için bağırsakta yarım saat durması tavsiye ediliyor ama ben 15 dk dan fazla tutamıyorum sonrasında karnım ağrıyor böyle az az sık tuvalete çıkarıyor beni o yüzden tedirginim aslında 🙄🤦
Dilara1503 2 gün önce normal doğurdum zaten 18 saattir aç susuz kaldığım için lavmana gerek duymadılar. Ciddende lazım olacak bi durumda değilmişim zaten bağırsaklarım bomboştu
Dilara1503 lavman bütün bağırsağı boşaltıyor, içinde bir şey olmayınca ishal nasıl devam etsin 🙈 dert etmeyin, bence lavman kullanmak gerekir ben de kullanacağım
Dilara1503 bana lavman verdiler ama elime vermemişlerdi afedersiniz doğum yaparken bebekle büyük tuvaleti aynı anda çıktı. Kötü bir durum aslında
alindas hayırlısı yaşayıp göreceğiz inşallah öyle birşey yaşamam 😳
Byby99 kötü olmuş ya peki bebeğe bulaşır enfeksiyon olur gibi bir durum söz konusu diyorlar oldu mu öyle birşey
elvan6409 umarım boşaltır tamamen😊
Dilara1503 inşallah ama için temizlenir doğumdan sonra tuvalete çıkma telaşın ertelenir yaparlarsa da lavman kötü iyi tarafından bak🥰
Dilara1503 ilk normal doğum yaptım bana da sabah direk lavman yaptılar bisey de olmadi gayet rahat sıkma canını
Dilara1503 herkese yapmiyolarmis neye gorr ama Bilmiyorm
alindas öyle yapmam lazım iyi düşüneyim iyi olsun 🤦😊
Mpy teşekkür ederim inşallah benm içinde iyi olur 😊
Myssr bende 😊🤦
Valla canım lavman hiç korkulacak bişey değil yeni normal doğum yaptım rahatlıyosun mis gibi
Ama bana son esnada sonta takmışlardı onu hiç unutmam hala aklımda hiç duymamıştım normal doğumda sonta