• Doğum
  • Normal doğumda lavman 🤦

Rmeysa_1661 evet rahatlatıcı da ya ishal ederse de geçmezse bide lavmanın işe yaraması ve tam boşaltım sağlaması için bağırsakta yarım saat durması tavsiye ediliyor ama ben 15 dk dan fazla tutamıyorum sonrasında karnım ağrıyor böyle az az sık tuvalete çıkarıyor beni o yüzden tedirginim aslında 🙄🤦

Dilara1503 2 gün önce normal doğurdum zaten 18 saattir aç susuz kaldığım için lavmana gerek duymadılar. Ciddende lazım olacak bi durumda değilmişim zaten bağırsaklarım bomboştu

Dilara1503 lavman bütün bağırsağı boşaltıyor, içinde bir şey olmayınca ishal nasıl devam etsin 🙈 dert etmeyin, bence lavman kullanmak gerekir ben de kullanacağım

Dilara1503 bana lavman verdiler ama elime vermemişlerdi afedersiniz doğum yaparken bebekle büyük tuvaleti aynı anda çıktı. Kötü bir durum aslında

Byby99 kötü olmuş ya peki bebeğe bulaşır enfeksiyon olur gibi bir durum söz konusu diyorlar oldu mu öyle birşey

Dilara1503 inşallah ama için temizlenir doğumdan sonra tuvalete çıkma telaşın ertelenir yaparlarsa da lavman kötü iyi tarafından bak🥰

Dilara1503 ilk normal doğum yaptım bana da sabah direk lavman yaptılar bisey de olmadi gayet rahat sıkma canını

Mpy teşekkür ederim inşallah benm içinde iyi olur 😊

Valla canım lavman hiç korkulacak bişey değil yeni normal doğum yaptım rahatlıyosun mis gibi
                Ama bana son esnada sonta takmışlardı onu hiç unutmam hala aklımda hiç duymamıştım normal doğumda sonta

O yüzden sıkıntı yapma bence hiç sonucun güzelliğine odaklan afedersin doğururkende yaparsan yap doktorlar kaç kişide görüyodurlar

Dilara1503 sana lavman yaptıktan sonra zaten ihtimali yok yarım saat içinde doğuröanın 🤭 bana da 20 dkaşka dedi doktor sonra ben 10 dakika da dayanamadım ebe de gir kızım git yap 20 dakika tutamazdın demişti 😂😂

Dilara1503 canım zaten onu tutarsan çocuğu itemezsin. Ben tam ebe kontrole geldi ben bi wcye gidebilirim miyim büyük tuvaletimi altıma kacircam galiba dedim. Oda hemen yat esra doğumun başladı dedi ıkınmaya başla ben ilaç masasını hazırlayıp geliyorum dedi. O sırada hasta bakıcı kadın geldi altına aynı bebeklerin alt açma bezi gini bisey koyuyorlar zaten çatal pozisyondasın o bezin diğer tarafını önüne atıveriyorlar sende mecbur yapıyorsun yani. Ben ilk çok utandm hasta bakıcı abla utanma kızım kadının doğası bu doğum olurken yapacaksın benimde isim bu sıkma kendini dedi ben bebeği ıkınırken çıktı ne var ne yok. Bana lavman olacaktı ama.yetismedi acilma çok hızlı ilerledi.

Yldz2 ne bileyim canm rezil olmaktan korkuyorum açıkçası içim rahat değil ama dediğin gibi olacağa da çare yok 😊