• DoğumANKET
  • Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?

Ferahfezaaa hic alakasi yok. Neye gore kime gore bilincli ayrica. Ben normal istedim ama sezryn oldu hayirlisi boyleymis dedim normali de en iyisi normal en dogrusu normal diye istemedm. Kuzenim benim canim tatli asla yapamam norml dedi sezryn oldu. Canim tatli kismi mi bilinc 😂 dogum dogumdur lutfen artik norml sezryn diye yaristirmayin. Bilinc; ikisinin de muhtesem birseye sadece araci olduklarini anlamak bence. Onemli olan sag salim dogurmak. Saglik icin ya da keyfi herkes istedigi sekilde dogursun bence bu artik yargilanmasin.

Ferahfezaaa dogum direk sezeryan tercih edildiyse ya hastaligi oldugu icin doktor zorunlu tutmus olmali yada bebekte bi sorun oldugu icin keyfi hic bisey yokken sezeryan tercih etmek bilincsizliktir bence

Ferahfezaaa işte bilinç tam da bu noktada devreye giriyor. Bilinçli bir anne asla olsun kaka yapsın be illa da normal doğuracağım demez. Hani basit hikayeler diyorsunuz ya zaten doğumda oluşacak temel riskler bellidir örneğin annede isitme kaybı ya da saç dokulmesi değildir doğum anında risk. İçerde bir bebek vardır ve onunla ilgili her şey risktir çünkü anne karnını ultrason nst vs takip ediyoruz ama asla tam olarak göremiyoruz. İlk yorumumda da yazmıştım bilinçli anne sporunu yapar sağlıklı beslenir 36. Haftadan sonra hurma yer doğuma giderken Meryem Ana otu alır ama doktor risk var dedi mi 1 dk bile düşünmez.

Ferahfezaaa aksine bence bilinçli anneler daha çok önce normal doğumdan yana oluyor, eğer normal doğuma engel bir durum olacaksa sezaryene yanaşıyor. Ama bizim toplumuzda son yıllarda sezaryen o kadar arttı ki haliyle ilk defa sezaryen olanlar ikinci doğumunda da mecburen sezaryen olmak zorunda kalıyor SSVD yaygın değil maalesef. Durumu farklı olanlar elbette vardır ama genel olarak hep bu şekilde 🤨 Benim annem iki doğumunu da normal yapmış ilkini 28 yıl önce ikincisini de 26 yıl önce, abim 4 kilo üstü doğmuş ve annem de cüsseli bir kadın değildir çatısı dar ve ya değil sonuç olarak sorunsuz doğurmuş, beni de boynuma kordon dolandığı halde normal doğurmuş suni sancı ile ki suni sancı bile bebeğe ve anneye ne kadar stres veren bir şey🥺 Ki o zamanlar da kadınlar çatır çatır sezaryen oluyordu diyor 🤨

Ferahfezaaa hiç katılmıyorum bu fikre bilinçli olan zaten normal doğum ister… sezeryan bi tercih olmamalı bence anne ve bebek açısından risk yoksa… ben normal istiyorum daha hala dönmedi bebeğim inşallah döner de normal bi sekilde doğar…

Ferahfezaaa Daha kendinizi ifade edemiyor doğru cümle kuramiyorsunuz! Bir tane örnek verip bütün anneleri bununla genelleyemezsiniz! Hangi anne bebeğinin canını tehlikeye atar tehlikeli bir durumda ? Yetemediginiz yerde de hemen cirkinlesiyorsunuz!

Caniimkizim size katılıyorum bende sizinle aynı düşünceyi paylaşıyorum çevremde herkes normal doğum yapmam konusunda baskı yapıyordu. Ama ben epizyotomi nedeniyle normal doğuma psikolojik olarak hazır hissetmiyordum çünkü bazı doktorlar doğum kesisini gerektiğinde yaparken kimisi rutin uyguluyor hatta bununla ilgili makaleler bile mevcut. Sosyal medyada gördüğüm doğum yapan bir kadın doktoruyla epizyotomi istemediğine dair bir dilekçe bile hazırlamış. Demek istediğim bu süreçte bebek sağlığı ilk önce düşünmemiz gereken şey evet ama annenin kendini psikolojik olarak hazırlayamaması da kendi doktorumun dediğine göre sezeryan sebebi olabilir ki benim öyle olacak. Her iki doğum şeklide kolay olmamakla birlikte komplikasyonlar yaşanabilir. Herkesin fiziksel ve ruhsal özellikleri birbirinden farklı olduğunu düşünürsek bu daha iyi deyip diğerini kötülemek bana saçma geliyor. Bu durumda bende yarım insan sayılıyorum sanırım 🤭

Ferahfezaaa bilemiyorum ki bunu hic dusunmedim yahut dogum yapmisi birine normal mi sezaryen mi demek aklima hic gelmez belki de bundan sonuc olarak annede bebekde saglikli olsun yeterli belki senin dedigin gibi komplikasyon coktur bildiklerinden ama seyedr asla inanmiyorum ay cani tatli sezaryen oldu oda eminim ki cok acili biseydir kimse cani tatli die ameliyat olmaz herkesin ya bir bildigi vardir ama sonuc ne olursa olsun herkes yazilani yasar

Ferahfezaaa Ne farkeder.Sonuçta sezeryan olanlara bilinçli normal doğum yapanlara bilinçsiz diosunuz.Bunun kararini siz veremezsinz.Doktor ve anne karar verir doğum şekline.Bebek ve anne için en sağlıklısı hangisi ise o belirlenir.Normal doğuma engel yoksa anne kendi isteğiyle sezeryan olablir.Hiçbir anne de doktor sezeryan olmasi zorunlu derken bebeğini ve kendini riske atıp normal doğum yapmayi zorlamaz zaten.

Her normal dogan bebek saglıklı, her sezaryen dogan bebekte saglıksız olmuyor.ayrıca dogum korkusu olan sezaryen oluyor diye basite indirgenmesini de dogru bulmuyorum. Her sezaryen isteyen anne nazlı veya canı tatlı oldugundan degil farklı sebeplerle böyle bşr tercihte bulunmus olabilir. Şahsen ben 5 yıl pediatride calısmıs uzman fizyoterapistim ve bana gelen engelli cocukların yuzde 70 i dogum anında gelişen sıkıntılar nedeniyle engelli olmus bireyler. Olasılık olarak böyle bir durum yasanma insidansı baya bir düşük iken ben hergün bu gibi anormal dogum hikayeleri duyduğum için kaygılarımı atamıyorum. Kendimi de bebegimide germeye gerek yok. Sezaryen daha kontrollü bir süreç, normal dogum ise ne yazık ki anlık bir durum. Önce rabbime sıgınıyorum sonra kendimce güvenli buldugum limana sıgınıyorum. Nasıl vajinismus olan kadına anlayıs gösterip tercihlerine sayfı duyarak çözmeye calısılıyorsa, dogum kaygısı da enaz bu kadar doğal bir durum küçümsenmesini bende cahillik olarak buluyorum

Caniimkizim kesinlikle süt geliyor normal doğumdan farkı ameliyat 8 yıl önce ilk çocuğumu sezeryanla doğurdum kendi isteğimle hiç pişman değilm şuan 31 haftalık hamileyim Allah nasip ederse 25 şubat doğum olacak inşallah yok süt gelmiyor yok sancım oldu bilmem ne hepsi saçmalık normal doğumdan sonrada sancısı olan oluyor bu insandan insana değişiyor

Susaminannesiii ben cikaramaz demedim yorumu tekrar tekrar

Susaminannesiii ben cikaramaz demedim tekrar okuyun yorumu lutfen . Baslikta bilincli egitimli anneler yazilmis bu sizi rahatsiz etmedide benim yazdigim mi rahatsiz etti .

Egeeren
      ‘Kb yin bence bilincli saglikli dusunen biri kendi istegi ile kosa kosa sezeryani secmez yeterin yani 🙄’ yazmışsınız. Baslık sahibinin düşüncesinden farkı yok. Esasen ciddiye alınmayacak bir yorum sizinki. Sizi etiketledigim bir önceki yorumun hemen üzerindeki yoeumumu okursanız saglıklı bireyler neden sezaryen istiyor bilgi sahibi olmus olabilirsiniz. Kimse kimseye karısamaz ya en normal doguran en cok anne olmuyor. normal soguranlarda ne bu kompleks. Cogu plaket bekliyor. ben bir tane sezaryen doguranın kalkıpta normlleri böyle eleştirdiğini görmedim isteyen istedigi gibi, istedigi yaşta, istedigi sayıda dogurur
      Kime ne?

Valla bilincli anne olan hic kimse yoktur. Dogunca tecrubeli anne vardir. Bilincli ne alaakaa yani. Valla bilincli bir insan cocukk dogurmaz 🤦🏼‍♀️ inan bu agrilar mahvediyooo

Ferahfezaaa çok yanlis bir gozlem olmus😇 genelde normal dogumdan korkanlar ve onun stresini yasamak istemeyenler günunu alip sezeryan oluyor ki bunada cok saygi duyuyorum. Saglik sebebi ile mecburi olanlarda var tabi.
          ama bir cok iyi kadin dogum doktoru once dogal dogum der, bir problem yoksada sezeryan onermez.😇

Ferahfezaaa yani öyle bi başlık açmıssınız ki nerden tutsam elimde kalıyor çok boş. Hemşirelerden bahsetmişssiniz ama ilk postta her seyi bilenler korkuyor mu acaba yazsaydınız daha mantıklıydı.