Merhaba skolyozu olan gebelerin doğumuna denk geldiniz mi? Ameliyatlı değilim ama açım da epey yüksek sola bakan torakal primer ve sonradan dengelemek için sağa bakan lumbal s şeklinde skolyozum var. Kadın doğum doktorum bunu hiç önemsemedi dışarıdan bir şey belli olmuyor hem vajinal doğumdan sonra kemikler yenileniyor iyi olur vs diye konuyu kapattırdı ilk haftalardan ama çocukluğumdan beri gittiğim ortopedi hekimleri hep hamile kalmadan kilo vermek zorundasın gebeliği en az kilo ile tamamlayıp omurganın değişmesine skolyozun artmasına izin vermemelisin bebek sezeryanla alınır diye konuşuyorlardı. Bu şimdi çok kafamı kurcalıyor risk almayayım sezeryan istiyorum desem bu sefer de spinal anesteziye uygun görmezlerse omurlarımı genel anestezi ile sezeryan daha zor oluyor diye korkuyorum. Bilginiz var mi acaba bu konularda? Şimdiden teşekkür ederim uzun oldu hakkınızı helal edin
aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)
Anguvan evet Ankara şehir Hastanesi’nde idi kontrolleri ve doğumu da orda yaptı 3 düşük den sonra oglumuzu aldık çok şükür
merhaba 18+2 haftalk gebeyim.İlk aylarda çok fazla bulantı ve kusmam vardı 16 dan sonra geçmşti.Bugünlerde yoğun bir mide bulantım var biraz korkuyorum enfeksiyonun bulantı yaptğnı okumştm bnde de tuvalete gittğmde sanki bağrsaklarmda bir kasılma rahatlama oluyor tutmadğm halde .akıntım ve yanmam yok sizce tahlil olmalı mıyım😊
Sen1meleksin
Evet canım hafifliyor ama tamamen geçmiyor ben sabahları yine istifra ediyorum kusma eskisi gibi olmuyor ama bulantı hep var bende ama herkes aynı olacak diye birsey yok tabi 😊❤️
Yelizmsl Yeliz hanım lütfen yardımcı okurmusunuz soracağım başka kimse yok ilk gebeliğim.ben sabah lavaboya gittim çıktım biraz ayakta durdum bir an rahmimde baloncuk patlaması gibi bi şey hissettim ve iç çamaşırım baya ıslandı suyum mu geldi acaba yoksa başka bi şey mi ?
Yelizmsl merhaba canm 6 haftalik gebeyim ve kahverengi akıntım oluyor bu riskli birşey mi doktor bir ilaç vermedi
Yelizmsl merhaba benim kaşıntı sorunumla ilgili cevap yazmamissiniz ama öneriniz var mı
Yelizrojin su gelmesi icin bildiğim hoc tutamaman gerekiyor tutmak istiyirsun ama kendiliginden akıyor birde bazen öyle akıntı oluyir ki sanki su gibi
Yelizmsl merhaba
benim sürekli karın bölgemde ağrım oluyor 32 haftalık hamileyim ayak yanmalarım var geceleri ve sabah yere bastığımda çok ağrı oluyor
Yelizmsl 37 haftalık hamileyim havuza girsem bişey olurmu
34+4 haftalık gebeyim erken doğum riskim var rahmim açık ve bebeğim kanala inmiş. Sorum şu dün sabah yataktan uyandığımda çok kötü şekilde belim ağrıyordu dünden beri derin nefes aldığımda yada hapşırdığımda esnediğimde sancı atıyo üstelik sürekli lavaboya gidiyorum ve vajinamda ağır baskı ve sancı hissediyorum neden oluyo bu acaba doğum mu
Burcu_1 37 bitmesi lazim 38den sonra erken doğmamış kabul ediliyr
Yelizmsl 40+2 deyim ne açılmam var ne de sancım 🤦🏽♀️ Kalp atışımız suyumuz düzenli ama doktor kaka yapar yer diye riske atmak istemiyor sezeryanda ısrarcı ben de normal istiyorum. Siz neyi tavsiye edersiniz ? Kakasını yediği ya da yaptıgı ultrasonda anlaşılır mi? Ve sonuçları ne olur