• [silindi]

• Düzenlendi

MelisaMila adı üstünde riskli gebelik vs saydınız risk varsa bu önceden bellidir zaten kimse doktorculuk oynamıyor burada bilgi sahibiyim ama risk grubundan bahsetmedim ben algınız mı kapalı

[silindi] farkındamısınız her yazınızın sonuna oruç tutmasanız bile belki bebeğe bişey olur yazıyorsunuz.. orasını allah bilir insanların söylemek istedikleri bebek için sakıncalı bir durum olduğu haklılarda sonuçta içimizdeki canı beslemek zorundayz bizlerde bu durumda oruç tutamıyorsak bir şekilde birine yardım ederek o günlerimizin borcunu öderiz zaten sizlerde insanların düşüncelerine saygılı olun tutarsanız da orucunuzu allah kabul etsin

[silindi] hamilelik bahane, islerine oyle geliyor cumlesini bana aciklar misiniz? Sizin oruc tutup tutmamanizin bana ne faydasi var mesela? Neden isime gelmiyor sizin oruc tutmaniz? Gercekten merak ettim suan.

• [silindi]

• Düzenlendi

seda1703 evet çünkü biraz tevekkül gerekiyor ben zaten tutamayanlardan bahsetmiyorum yorumların başında sakın tutma birşey olabilir yazılarından bahsediyorum eğer takati varsa tutabiliyorsa tutabilir diyorum

[silindi] oruc tuttugunuz icin size kufretmedim, hakaret etmedim, gayet saygi cercevesinde konusuyorum ve zararli olmasından bahsediyorum sadece. Tutup tutmamak elbette size kalmis bebek sizin bebeginiz. Burada bir konu aciyorsunuz bizler de dusuncelerimizi soyluyoruz. Saygi tek tarafli olmaz. Zararli oldugundan bahsettik diye isimize gelmemis oluyor o da ilginc tabi 😂

hafsa2020 canim ben 27+1 haftalik hamileyim ve bugun orucluydum cok sukur iyi gecti tabi iki canli oldugunuz icin biraz acikiyo ve yorgun hisediyosun ama allah yardim ediyo yarinda hayirli gun alacam ve rabbim nasib ederse ramazandada alacam

YA bişey sormak istiyorum da bu tamamen farklı bişey ama. İnsan yemek yiyin çe tüm midedeki yenilen gidalar bir saattemi bitiyor da yada insan kendinden geçiyor... ve o bebek anneyi tüm yediklerini nasıl küçüçük şey herşeyi tamamen tüketiyor 4. 5 saatte biç bişey sanki kalmıyor Muş gibi midede çoçuk günlerdir beslenemiyor gibimi oluyor.

[silindi]
      Doktorlar tutmayın demek için niye bahane arıyorlarki...
      Restoranmı yoksa market mi işletiyorlar 🙂

hafsa2020
        Tüp bebekle hamile kaldım 30. Haftadayım hala ara ara kusuyorum. Dr ilk üç ay çok tutunma için çok iyi ve sağlıklı beslenmemi istedi hep kustugum halde olsun ye damla damla olsa da vücut yinede alacağını alıyor dedi hatta 5 kilo verdim ama yine de yedim kustum. Ve her gün serum takıldı içine b ve c vitamini birde mide mulantı ilaçı katılıyordu. Yani her vücut farklı ama her ay önemli. Ben tutma şansım yoktu olsada her ay önemli olduğunu düşündüğüm için tutmazdım. Ama sizin çok içinizden geldi ve niyet ettiyseniz sizin yerinizde olsam tüm tahlillerimi yaptırır gerekli ise takviye vitamin demir falan ilaçı alırıdım.
        Çünkü stoktan yiyorsa sizin stokda önemli sadece bebeğimizin değil kendi canımız da emanet hayat boyu zarar vermeden yasamak gerektiğini düşünüyorum.

[silindi] aynen. Bizim akrabalardan biri, bebeğe bişey olur die tutmadı. Bebek hasta doğdu. Komşumuzda tuttu sapasağlam sağlıklı çocuk. Oruçtan falan bişey olmaz Allahın izniyle. Rabbim onun rızkını vermez olur mu sizce? Kalbinizi bozmayın. Sizin yavrunuza, merhametiniz bir ise; Allahın merhameti aklınızın alamayacagı kadardır. Emanet sahibi bizden daha iyi korur kollar. Oruçtan korkana kadar aşıdan korkun ne bilim seker yüklemesinden korkun, hazır paketli gıdalardan, keraat vakti uyumaktan çok tv izlemekten, abdestsiz gezmekten vs vs korkacak başka bir sürü sey var diye düşünüyorum. Bu benim fikrim tutanada tutmayana da saygılar.

NNeslihaNN canım eğer nafile oruç ise tuttuğun. Sadece bir gün yerine tutacaksın. Mesela bugğn niyetlendin diyelim ve bozdun sadece bi gün. Ama ramazan ayında yahut ramazan borcunu tutarken bilinçli bozarsan dayanacak gücün varken 61 kefaret gerekiyor. Ama diyelim çok fazla kustun, yahut açlıktan bayıldın ve yedirip içirdiler , oruç bozuldu. Sadece bir gün tutacaksın🙏 umarım faydalı olmuştur

[silindi]
              Sizi kırmak istemiyorum ama sürekli tevekkül diyorsunuz insanlara ediyorlardır belki nerden bilelim ki yada bizeneki...bizler doğru bildiğimizin maneviyatla ve bilimle yapalım başımıza ne gelirse Allah'tan deriz ve ona göre yaşarız. Ne insanlar var ne kadar dikkat ediyor ama sağlık olmuyor bazılarımız da hiç umursamıyor ama çok saglıklı oluyor bunlar birazda şans kader... ne yapacağız tabiki halimize şükrediyoruz ve elimizden geldiğince düZgün ve isyan etmeden yaşamaya çalışıyoruz...

• "İnsanoğlu mideden daha kötü bir kap doldurmamıştır. İnsanoğluna, belini doğrultan bir kaç lokma yeter. Eğer yemek istiyorsa, midenin üçte biri yiyecek, üçte biri içecek ve üçte biri de hava içindir.”

(İbn-i Mace, H.no:3349)
                Diğer bir hadis ise” her hastalığın sebebi tokluktur”
                Aynı zamanda iki öğün beslenme tavsiye edilmiş. Oruçta buna uygun. Orucu tutmayabilirsiniz ama lütfen zararlı demeyin. Oruç tutmakta tedbirsizlik değil ayrıca. Riskli bir gebelikte bile orucun sorun olacagını düşünmüyorum. Rabbime güvenim sonsuz

hafsa2020 ben 30+4 üm tutuyorum canım zorlanmıyorum pek su içiyorum sonradan bol bol ama Arada tutuyorum bir şey olacağını düşünmüyorum ama Ramazan’da ne yapacağım bilmiyorum 😊

Setenay zaten oruç tutunca bebeğe zarar olur diye araştırma sonuçları yokki🙏🏻 Kişi değerleri düşük iyi değilse Zaten dinde de zorla tutulmaz ama iyi hissediyorsak kendimizi suyumuzu içiyorsak yemek yiyorsak gün içinde de zorluk çekmiyorsak tutabiliriz 🙏🏻 He tutamam diyen varsa saygı duyulur ama tutmak cahillik hata vs gibi sözler de yanlış zaten z

Fkg sizin durum farklı mesela zor bir durum doktor kontrolündesiniz kusmalar değerleriniz beslenmeniz vs derken tutarsanız zarar verebilir. Kendi adıma konuşuyorum suyum normal değerlerim de normal kilo alımım da fazla denebilir yanı 8. Ayımda 12 kilo aldım. bakıyorum tutabilirim o yüzden niyet edip tutuyorum💕 kişi kendini bilip ona göre davranabilir. Sayfada tutmak isteyene öyle kötü cevap verilince üzüldüm ben de isteyen durumuna göre tutar. Durumu müsait olmayan tutmaz dimi ama😊

Sssss

Yok yok öyle olduğu için değil😂 istendiği gibi beslenmeyin çocuk gelişimi tamamlanmıyor gibi davranıyorlar sadece😂😂 14 saat yemek yemediğimiz zaman bebek bi anda vitaminsiz çelimsiz kalıyor halbuki güzel salatalı böyle sebzeli çorbalı yap iftarını 7 den sonra iç suyunu çayını zaten sahur yapıyorsun kahvaltı yapar gibi yap sahurunu ne oluyor anlamıyorum ben🤦🏻‍♀️ Sadece tansiyonu düşen kusan ne bilim kendine göre tutamayan herkese saygım sonsuz ama dediğin gibi oruç tutunca bir şey olur zihniyetine karşıyım🙏🏻 Ve sağolsun doktorların bir kısmında destekleyen de var karşı çıkan olduğu gibi😊

MelisaMila dediğiniz gibi sağlık problemi veya tehditi olan bir kişi Zaten oruç tutmasın. Ama öyle risk olmayıp normal süreci takip eden sağlıklı gebeler bebeğe bir şey olur diye oruç tutulmaz demesi yanlış 🙏🏻 Kişi sağlıklı ise tutsun ama gebelikte yaşadığı o kanamalar bayılmalar veya suyunun azalması vs vs olursa kimse ona zaten tut demez😊 ama sağlıklı bir gebe tutunca oruç bebek karnında açlıktan ölmüyor açıklamaya çalışılan bu bence 😊💕