Oruç
[silindi] cok hossunuz gercekten🙂 hala oruc tutup ölen insan filan diyorsunuz.. Yazdiklarimi ya okumadiniz ya tam anlayamadiniz. Neyse ben aldim cevabimi zaten. Ben tabiki doktoruma sormadan kendi kafama gore is yapmam. Emin olun bundan🙂 sevgiler.
[silindi] Sonuna kader hem kayılıyorum hem tebrik ediyorumyazdıklarını .. ben gün boyu her dakka yiyen biri değilim su içen biri de değilim bi sabah bi akşam içerim suyu yemek te bi kahfaltı bide akşam öyle fazla yiyen biri değilim her dakka kısaca 21+2 deyim herzaman doktorum bakıyor ulturasyondan hiç bügüne dek bi sıkıntı var demedi az yiyon içiyon diye.... ve Oruç tutarsın ogün iyi hisstemiyorsan tutmassın.Ramazan için diyorum.. Din kolaylık dini dir doğru ama işime bu geliyor dini değil. Öyle insanlar vakti normal günde bulup ta bişey yiyemiyor düzgün... oruç tutulduğun da doktorda bi sorun görmese bence tutabilen tutsun sağlık sorunu yoksa
[silindi]
SenHepMercimekOlarakKalacaksin ölmeyi misal veriyorum bebeğine birşey olanı da görmedim yani ha tansiyon düşmesi vb.durumları zaten söylemiyorum gücü yetip tutabilenler de var demi onu söylemek istiyorum ama anlamak istemiyorsunuz
[silindi]
- Düzenlendi
Sssss kesinlikle öyle bazılarının işine öyle geliyor hamilelik bahane😉 rahatsız olup tutamayanları tenzih ediyorum
[silindi] Dayınızın profesör olması sizi profesör yapmaz. Kimse burda doktorculuk oynamasın.Riskli gebelikte sıvı alımı önemlidir. Gestasyonel diyabette sakıncalıdır.Kanamada sakıncalıdır. Ki gebelikte hipotansiyon çok sık rastlanan bir durumdur bundan ötürü insanlar sizi uyarmıştır öneridir. Bana kalırsa tutmayın annenin dehidrate kalması düşüğe sebep olabilir ama siz kendi hekiminize de anlatın durumunuzu onay verirse tutun tabi size kalmış. Saygılar
[silindi]
Sssss biz bebeğimizi düşünmüyor muyuz bu durumda yani ne kadar saçma bir düşünce sadece gücümüz yeterse tutmak istiyoruz dediğiniz gibi her öğün düzenli beslenemeyenlerin bebeklerinde kesin sağlık problemleri mi var Allah onu koruyor biraz tevekkül edin
[silindi] bakin ayni seyi az once doktorlar icin soylemistiniz “oruc tutmayin demek icin bahane ariyorlar” diye. Simdi hamilelikte oruc tutmayin diyenlere “hamilelik bahane, islerine oyle geliyor” diyorsunuz. Sizin derdiniz baska bence. Saglik falan degil, insanlari dinsizlikle suclamak. Bu kimsenin haddi degil laflariniza dikkat edin.
[silindi]
- Düzenlendi
MelisaMila adı üstünde riskli gebelik vs saydınız risk varsa bu önceden bellidir zaten kimse doktorculuk oynamıyor burada bilgi sahibiyim ama risk grubundan bahsetmedim ben algınız mı kapalı
[silindi] farkındamısınız her yazınızın sonuna oruç tutmasanız bile belki bebeğe bişey olur yazıyorsunuz.. orasını allah bilir insanların söylemek istedikleri bebek için sakıncalı bir durum olduğu haklılarda sonuçta içimizdeki canı beslemek zorundayz bizlerde bu durumda oruç tutamıyorsak bir şekilde birine yardım ederek o günlerimizin borcunu öderiz zaten sizlerde insanların düşüncelerine saygılı olun tutarsanız da orucunuzu allah kabul etsin
[silindi]
- Düzenlendi
SenHepMercimekOlarakKalacaksin oruç tutmayan dinsiz kabul edilmez bunu bilin önce sonra yorum yapın dinsiz kelimesi apayrı bi konu kimse kimseyi dinsizlikle suçlamadı 😀 sizinle tartışmayacağım tutmayın kimseyi ilgilendirmez ama tutanlara da saygılı olun
[silindi] hamilelik bahane, islerine oyle geliyor cumlesini bana aciklar misiniz? Sizin oruc tutup tutmamanizin bana ne faydasi var mesela? Neden isime gelmiyor sizin oruc tutmaniz? Gercekten merak ettim suan.
[silindi]
- Düzenlendi
seda1703 evet çünkü biraz tevekkül gerekiyor ben zaten tutamayanlardan bahsetmiyorum yorumların başında sakın tutma birşey olabilir yazılarından bahsediyorum eğer takati varsa tutabiliyorsa tutabilir diyorum
- Düzenlendi
[silindi] oruc tuttugunuz icin size kufretmedim, hakaret etmedim, gayet saygi cercevesinde konusuyorum ve zararli olmasından bahsediyorum sadece. Tutup tutmamak elbette size kalmis bebek sizin bebeginiz. Burada bir konu aciyorsunuz bizler de dusuncelerimizi soyluyoruz. Saygi tek tarafli olmaz. Zararli oldugundan bahsettik diye isimize gelmemis oluyor o da ilginc tabi 😂
YA bişey sormak istiyorum da bu tamamen farklı bişey ama. İnsan yemek yiyin çe tüm midedeki yenilen gidalar bir saattemi bitiyor da yada insan kendinden geçiyor... ve o bebek anneyi tüm yediklerini nasıl küçüçük şey herşeyi tamamen tüketiyor 4. 5 saatte biç bişey sanki kalmıyor Muş gibi midede çoçuk günlerdir beslenemiyor gibimi oluyor.
hafsa2020
Tüp bebekle hamile kaldım 30. Haftadayım hala ara ara kusuyorum. Dr ilk üç ay çok tutunma için çok iyi ve sağlıklı beslenmemi istedi hep kustugum halde olsun ye damla damla olsa da vücut yinede alacağını alıyor dedi hatta 5 kilo verdim ama yine de yedim kustum. Ve her gün serum takıldı içine b ve c vitamini birde mide mulantı ilaçı katılıyordu. Yani her vücut farklı ama her ay önemli. Ben tutma şansım yoktu olsada her ay önemli olduğunu düşündüğüm için tutmazdım. Ama sizin çok içinizden geldi ve niyet ettiyseniz sizin yerinizde olsam tüm tahlillerimi yaptırır gerekli ise takviye vitamin demir falan ilaçı alırıdım.
Çünkü stoktan yiyorsa sizin stokda önemli sadece bebeğimizin değil kendi canımız da emanet hayat boyu zarar vermeden yasamak gerektiğini düşünüyorum.
[silindi] aynen. Bizim akrabalardan biri, bebeğe bişey olur die tutmadı. Bebek hasta doğdu. Komşumuzda tuttu sapasağlam sağlıklı çocuk. Oruçtan falan bişey olmaz Allahın izniyle. Rabbim onun rızkını vermez olur mu sizce? Kalbinizi bozmayın. Sizin yavrunuza, merhametiniz bir ise; Allahın merhameti aklınızın alamayacagı kadardır. Emanet sahibi bizden daha iyi korur kollar. Oruçtan korkana kadar aşıdan korkun ne bilim seker yüklemesinden korkun, hazır paketli gıdalardan, keraat vakti uyumaktan çok tv izlemekten, abdestsiz gezmekten vs vs korkacak başka bir sürü sey var diye düşünüyorum. Bu benim fikrim tutanada tutmayana da saygılar.