Oruç
[silindi]
hafsa2020 Doğuma kadar kusanlar bile var
[silindi]
NaimeYilmaz valla rahatsız olmazsam Allah fırsat verirse inşallah tutacağım ben tevekkülden yanayım tabi ki sizin fikriniz insanların fikirlerine saygı duymak lazım tutmak istemeyen tutmaz ama tutmuyorken de birşey olabilir bu da bir gerçek
hafsa2020 açlığa dayanamıyorum 😥 o yüzden maalesef tutamıcam canım
Melegimveben sağlık olsun canım ☺
hafsa2020 aynen kuzum sen tutucakmısın
[silindi]
- Düzenlendi
hafsa2020 neden şaşırıyoruz ki artık hamile olmasına gerek yok insanlar Ramazan da gayet rahat bir şekilde yiyip içiyorlar önceden müslüman olmayanlar bile saygısından müslümanların karşısında yemezlermiş şimdi müslüman kisvesi altında yapıyorlar rahatça ha tutmak zorunda değil kimse doğru ama saygı duymak zorunda.Her koyun kendi bacağından asılır sonuçta
hafsa2020 canım ben ilk gebeliğimde yani bundan 6sene önce ramazan ayı temmuz sonu ağustos başıyken ve ben 8aylık hamileyken orucumun hepsini tutmuştum şükürler olsun. Bu şuan yine hamileyim daha çok yeniyim başındayım 8haftalığım ve nasip olursa yine tutacağım.inanırmısın 8aylıkken tuttuğum orucun rahatlığını hiç bi zmn yaşamadım. Bu yüzden kimse bnce tutma fln dmeesin. Eğer tutacak gücün varsa tutarsın yoksa tutmazsın. Kimisi zorlanır kimisi zorlanmaz. Sen kndi durumuna bak eğer tutabiliyorsan tutarsın yoksa zaten tutmazsın.
hafsa2020 ya millet 3 aya kadar kusuyor vucutlari susuz kaliyor diye oruc tutmak ayni sey mi diyorsunuz? Biri insanin kendi elinde olmadan yasadigi sagliksiz bir surec. Hangi doktor bu surece saglikli diyebilir? Ne yemek yenebiliyor ne su icilebiliyor. Bebek de almasi gereken seyleri alamiyor ya da az aliyor. Ama oruc tutup tutmamak sizin elinizde olan birsey. Neden bu israr ben onu anlamiyorum. Siz hamilesiniz dinen boyle bir zorunlulugunuz yok zaten. Neden bebeginiz icin saglikli beslenmek varken mahrum birakasiniz? Bu biraz bencillik gibi geliyor bana kusura bakmayin.
Melegimveben ramazanı bilemiyorm canım o zmana 4 ayı geçicem doktora da sorarım gücümde olursa en azından 1 gün tutup 1 gün tutmam belki bu günlerinde sevabını almak için arada tutuyorm sürekli değil ara vererek ayda 2 3 kez falan ☺
[silindi]
Melegimveben bende şu an dayanamıyorum ama inşallah Ramazan’da deneyeceğim Allah nasip ederse tutmak istiyorum 6aylık oluyoruz o zaman
bana öyle dedi doktorum tam altı kilo verdim su içsem çıkarıyordum .
hafsa2020 Allah kabul etsin kuzum ben 5. aya geçtim o yüzden karnım sürekli aç 🤣bebiş büyüdükçe daha çok acıkıyosun
[silindi] ben 5. aya geçtim 4. aydan beri açlığa dayanamıyorum canım bebiş sürekli yemek istiyor
Melegimveben amin kuzum ben daha 12 haftalığa giricem 2 güne 😄😍
[silindi]
hafsa2020 aynen canım 🤗
hafsa2020 az kaldı yakında sende bol bol acıkırsın 🤣