• SağlıkÖneri
  • Kürtaj oldum biraz korkularım var yardımcı olur musunuz

Hsjsksldoerno geçmiş olsun hayırlısı buymuş tıp çok ilerledi bir sorunun varsa bunu öğrenebileceksin benim ablam 3 düşükten sonra kanının bebeği beslemediğini öğrendi sonunda hergün iğneyle yeğenim oldu üzme kendini o bebek sağlıksızdı zaten ❤

Hsjsksldoerno merak etme canım rabbim hayırlısını en yakın zamanda verir inşallah aynı sorunu bende yaşadım 2 aylık hamileydim kürtaj oldum doktorum 2 ay korun dedii 2 ay korundum sonra bıraktım ve kurtajdan 6 ay sonra tekrar hamile kaldım galiba vücut kendini ancak toparladı ve tekrar hamile kaldım şuan 7 aylık hamileyim hakkında böyle hayirliymis demek ki canını sıkma moralini yüksek tut eğer sıkıntı edersen kendini yipratirsin herşeyi oluruna bırak..

Hsjsksldoerno belki daha kötüleri vardır herseye rağmen çok şükür. Ben evlendikten 5 ay sonra falan hamile kaldım bilerek isteyerek yani. Sonra 8haftalik olması gereken bebek gittiğimde 6 haftalık olmuştu. Kalp atışı zayıftı ve kanamam da başlamıştı. Dinlenmeye düşük ignelerine rağmen kalbi tamamen durdu ve kürtaj oldum. Patolojiye gönderildi bebek. Tabi 1kac ay sonra aldık sonucu hiç bir sıkıntı yoktu bebekte. Doktor en az 6 ay öneriyorum demişti iyice vücudun dinlensin dedi. Tabi ben de korkular başladı ya kalamazsam ya yine aynısı olursa falan. Zaten hemen kendimi böyle hasta eden bir insanim. Vakit kaybetmeden tekrar denedim 5 ay sonra yine hamile kaldım. Bu da öğrenir öğrenmez bir kaç gün içinde kanamam oldu. Kendim düşürdüm evde. Ve bizi eşimle genetik teste gönderdiler 3 ay onun sonucunu bekledik. Ondan da bir sıkıntı olmadığı çıktı. Üçüncü kez yine denedim 6 ay sonra. Ve çok şükür hamileyim yine vee 20 haftalık olduk maşallah Sübanallah. Doktor kan sulandırıcı iğne başladı. Nolur ne olmaz bunu kullan dedi bebek daha iyi beslenir dedi. Uzun yazdım ama moral çok önemli eşlerin desteği. Bir de Allah'a inanmak. Binlerce şükür 💕

Hsjsksldoerno geçmişolsun canım korkulucak bsey yok. Geçen hazıran ayında bende aysen senşn gibi rutin kontrolde kalp atışının durdugunu öğrendim kürtaj oldum. Doktorum 2 ay korunman yeterli dedi. 2 ay korundum korunmayı bırakınca ğstüne 2 kez adet gördüm hemen hamşle kaldım. Yanı kürtajdan 4 ay sonra şuan 25 haftalık gebeyim allahın izniyle sende atlatırsın bu günleri. Korkulucak bişey yok çok yaşanılan bi durum artık bu içini ferah tut rabbim evlat sahibi yapıcaktır seni de inşallah🙂

Canim öncelikle gecmis olsun. Ilk hamileligimde 16 haftalikken kalbi durmus. Aylik kontroller olduğu icin 14. Haftada durmus kalbi. Hic bir belirti olmadi. Cinsiyet öğrenmeye gittik yaşamadığını öğrendik.. cok zor gunler gecirdim. Normal dogum seklinde oldu suni sanci v.s ama iceride parca kaldığı icin kurtaj da oldum. 2. Hamileliğim de yine kalbi durdu 7 hafaliktim kurtaj oldum.. ama 3. Ye şükürler olsun sağlıklı bir kizim var suan 4 yaşında. Etraftakilerden once biz kendi kendimizi yer bitiriyoruz.. kocama yetemicem hic anne olamıcam v.s. herşey Allah in takdiri herşeyin bir vakti zamani var. Mesela ilk hamileliğim devam etseydi yasasaydi engelli olcakti büyük ihtimalle genetik araştırmaya göndermiştik çünkü çıkan sonuçlar ic açıcı değildi.. uzun yazdim birazcik ama suan icinde kopan fırtınaları cok iyi anlıyorum.. 5 yillik evliydik kizimi kucağıma aldiğimda..

Dorati amin canım inşallah bende evlat sahibi olurum sende hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın Çarşamba kontrol bakalım ne diyecek doktorum heyecanla korkuyla karısık bekliyorum

Hsjsksldoerno nein tesetlisini istiyorsun biz insan degilmiyiz Canm bende yaşadım benim gibi bi cok insanda yaşadı Nie kendini kötü hısedıyorsun dua et Allah'a beterinden korusun bende 21 haftalık normal doğurdum 24 haftalık sezeryan oldum ve ıkısıdde öldü rabbim herzaman en iyi olanı yapar insan için bak yine hamileyım 23 yetim inşşlh bu nu alıcam kucagıma dua ediyorum rabbime Hem 6syda ne var ki Milet yılarca deniyor olmuyor kimisinin o hasret içinde kalıyor elhamdulillah getir Allah'a dua et cnm üzülme yine olur tabikide 😘🙏🏻

Bende 2 kere kürtaj geçirdim ilkinde korktum 7 ay ara verdim korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım ikincisinde 3 ay korundum 3.ay bıraktım ertesi ay hamileydim bence pek ara vermemek gerek

Hsjsksldoerno allahım yardımcın olsun 29 aralıkta bende 8 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim doktorum 1 defa adet gordukten sonra düşünebilirsiniz dedi bende olur mi olmaz mı kaygisindayim ama çok şükür şuan 6+6 haftalik hamileyim sende içini ferah tut onu veren Rabbim tekrar verir sen duanı et

Hsjsksldoerno etrafı kesinlikle kafana takma ben ik bebeğime evlenir evlenmez hamile kaldım aceleniz neydi ne çabuk felan gibi bi sürü laf söylediler kürtaj oldum yine bir sürü laf ben hepsine he dedim geçtim ve şimdiki hamilelegimi de hiç kimseye söylemedim en azından laf duymuyorum

Hsjsksldoerno canım öncelikle çok geçmiş olsun 3 yıl önce bende düşük yaptım küretaj olmak zorunda kaldım sonrasında hiç kanamam olmadı ağrım bile hiç düşünmedim evet aklımdan hiç çıkmadı ama kimseye belli etmek istemedim içimde yaşadım herşeyi ama şimdi tüp bebek yöntemiyle tekrar hamileyim şükürler olsun ve şunu asla unutma olmuyorsa rabbim bir vakit saat belirlemiştir hep buna inan allahın izniyle olur inşaallah 🙏🏼❤

Hsjsksldoerno canım öncelikle geçmiş olsun allahım inşallah tez zamanda yine hamile kalırsın bende bebeğimin kalbi atmadıgı için kürtaj oldum gecen yıl ekimde daha sonra kürtajdan sonra doktorum bana korunmana gerek yok dedi psikolojine baglı düzeldigini hissettigin an tekrar hamile kalırsın dedi ve ben 1ay adet olmadım sonra kasım ayında 25 gun kanamam sürdü aralıkta hamile kalmışım biliyorum kolay deil ama cok fazla kafana takmaman gerekıyor cok şükür ki hamile kalabiliyorsun ben 5 yıl evliligimden sonra ilk hamile kalmıştım suan tekrar hamileyim sadece dua et allaha eminimki sende hemen hamile kalırsın 🤲

Hsjsksldoerno insanlar konuşur siz onlara bakmayın ben geçen sene tamda 1 yıl önce düşük yaşadım bana neden düşürdün yüksekten mı zipladin tedavi olacak misin diye sorular sorunlar oldu kimi zaman gülüp geçtim kimi zaman şunu dedim Bana bu soruları soranlara şunu soruyorum senin Allah a inancın yok galiba eğer inancın olsaydı böyle bı soruyu sormazdin ilk bebeğim isteyerek oldu babası da belli çok şükür neden düşürmek isteyeyim ziplayayim Allah böyle olmasını istedi eğer Allah isteseydi ben ne yaparsam yapayım o tutunurdu dedim direk yüzüne bana soranlara Allah a inanmıyorsun ki soruyorsun dedim sonra hemen tabi canım Allah istese olurdu demeye getirdiler lafi. Ben çok takan biriyim doktorum şöyle düşün dedi sağlıklı olsa yaşardı çok sorgulama en azından hamile kalabiliyorsun diye sevin demisti çok şükür şuan 38+3 günlük olduk rabbim size de nasip etsin bol dua edin

Hsjsksldoerno canım zamanla azalacak bu acıların emin ol. Yaşadım biliyorum. Güçlü ol yoksa aynı acıları düşünüp düşünüp insan hem kendine hem eşine eziyet ediyor. Sen bunu yapma. Allah büyüktür. Zamanla başka bebekleri seveceksin. Gün gelecek kendi bebeğini seveceksin. Sadece biraz zaman ve sabır🙏Başkalarına açıklama yapmak zorunda değilsin. Herkese karşı güçsüz gözükme , gereksiz ve meraklı insanlar kendi çapında saçma sapan seni teselli etmeye çalışır. böylesi hayırlıymış ,en iyisini Allah bilir de geç. 😘

Hsjsksldoerno amin canim insallah uzulme kafana takma diye anlattim zor evet kimse anlamiyor o durumunu ama elden de birsey gelmiyor RABBIM hayirli zamanda saglikli evlatlar nasip etsin aratmasin insallah

Hsjsksldoerno Benimde 8+4te bebeğimin kalbi durmuştu bunu 11 haftalıkken öğrendik kürtaja aldılar pataloji sonuçlarım temiz çıktı lakin kürtajdan sonra kist oluştu iki tane doğum kontrol hapı kullandım 1 ay sonra geçti Dr çocuk olmasında bi engel yok dedi 3 ay sonra tekrar hamileydim. Bunda da başlarda lekelenmelerim oldu Protestan kullandım bebeğime hiç bir şey olmadı şuan 27+6 olduk çok şükür ki. Stres yapma kötü düşünme darısı sana olsun inşallah kimseyi evladıyla imtihan etmesin Rabbim🙏🏻😊

Zehra2701 ilk günler daha perişandım ama çok şükür daha iyiyim daha doğrusu düşünmemeye çalışıyorum başla türlü olmuyor zaten

Hsjsksldoerno Karnında bebeğin ölmesiyle düşüğü aynı değerlendiriyorlar ve ilk bebeklerde 7 kadından 1i düşük yapıyormuş. Etrafımda çok kişiden duydum başıma geldikten sonra. İkinci olmadan o psikolojiyi atamıyorsun maalesef o yüzden uzun beklemek pek mantıklı değil