• Çalışan annelere dogum parası

Raporu is yerinizede bildirmeniz lazim gecen sene ucretler cocuk yardimi 300 tl sut parasi 122 tl rapor parasi 4080 tlydi. Bu sene asgari ucret arttigi icin ucretlendirme daha yuksek olabilir

Gamze-nil İşsizlik maaşı alınabiliyor son 4 aydır o işyerinde çalışmış olman gerek, sigorta çıkışını işyeri raporun bittiğinde yaparken kendi çıkarmış gibi yapıyor işsizlik maaşı alıyosun 6 ay, pttden adına yatıyo, geçen sene ben 650 tl alıyodm 2018de daha artar diye ortalama 700 ddim

baharclk bagli bulundugun sigorta kurumuyla gorusuyorsun sana zaten bi kac evrak veriliyor bu islemler icin

PnarOuzKahveci dogum iznini 37 haftadan sonra baslasa yine de alamiyor muyuz dogum sonra si icin ?

baharclk rapor alınmazsa 40 haftaya kadar bu parayı alamıyor muyuz daha açık aydınlatır mısınız ben hiç bilgi sahibi değilim de

Ben 32 haftalık gebeyim ay sonunda izne çıkıcam işyerinin bu zamandamı çıkış vermesi gerekli

AslZeynepCokun doktoruna gidip izne ayrılmak istiyorum gebelik raporu verirmisiniz diyorsun devletten ve iş yerinden olmak üzere toplam 4bin küsur para aliyorsun. Bu paranın yarısını 32. Hafta sonrası diğer yarısını da doğumdan sonra alıyorsun. Çocuk parası içinde 300 lira olması lazım bir kereye mahsus iskura belge verip alıyorsun aynı şekilde süt parası 135 lira olması lazım alıyorsun

Damla________ Onayladı. Bu duğum parası için nereye başvuru yapıyoruz? Ne kadar sonra yatıyor. Benim arkadaşlarım araştırmış öyle bişey yok demişler. Siz aldınız mı?

Es-er çalışıyor olmak şart. Şimdi sen 32.haftada hak ediyorsun o parayı. İster toplu ister yarısını şimdi yarısını doğumdan sonra alabiliyorsun. Sgk ya başvuruyorsun doktorundan rapor alıp