NazLByrmgLuu 4000tl mi
Çalışan annelere dogum parası
Çalışanlar için doğum parası 300 lira civarı, rapor parası 4000 küsür civarı, süt parası 130 lira civarı, işsizlik maaşı son 2 yılda almadıysa 6 ay süreyle 700 lira civarı alınabiliyor, ayrıca belediyede bir çeyrek altın veriyor her belediye aynımı bilemem. Ev hanımları doğum parası ve süt parasını alabiliyor.
Gamze-nil dogum sebebiyle işine son verirsen alamiorsun işten çıkarılırsan belli bir süre belli bir ücret alıyorsun
Raporu is yerinizede bildirmeniz lazim gecen sene ucretler cocuk yardimi 300 tl sut parasi 122 tl rapor parasi 4080 tlydi. Bu sene asgari ucret arttigi icin ucretlendirme daha yuksek olabilir
ozdalasli bordron yüksekse Doğum paran biraz daha farklı olur
Damla________ evet soyledigim odeme asgari ucret uzerinden yapilan odeme gecen senenin
baharclk kadın doğum doktorunuzdan raporu alıp iş yerinizin muhasebecisine veriyorsunuz
GamzeGoktas peki süt parası ve doğum parası için ne yapıyoruz
baharclk bagli bulundugun sigorta kurumuyla gorusuyorsun sana zaten bi kac evrak veriliyor bu islemler icin
PnarOuzKahveci dogum iznini 37 haftadan sonra baslasa yine de alamiyor muyuz dogum sonra si icin ?
Ben 32 haftalık gebeyim ay sonunda izne çıkıcam işyerinin bu zamandamı çıkış vermesi gerekli
AslZeynepCokun doktoruna gidip izne ayrılmak istiyorum gebelik raporu verirmisiniz diyorsun devletten ve iş yerinden olmak üzere toplam 4bin küsur para aliyorsun. Bu paranın yarısını 32. Hafta sonrası diğer yarısını da doğumdan sonra alıyorsun. Çocuk parası içinde 300 lira olması lazım bir kereye mahsus iskura belge verip alıyorsun aynı şekilde süt parası 135 lira olması lazım alıyorsun
PnarOuzKahveci 37. Haftada izine ayrılırsan alamıyor musun ?
Es-er alıyorsun ama 37. Haftaya kadar çalışmak içinde rapor gerekiyor
Damla________ şuan 32+3 hamileyim. Çalışabilir raporu aldım. Başka bi rapor almaya gerek var mı?
Es-er yok iş yerin onayladıysa tamam