Tatlım hemsire yim hamileyim gebe okuluna gidiyorum günlerim hastane de eve arkadaslarimla geciyor net bilgi sütün ilk kismi su ihtiyacini karsiliyor zaten şöyle diyim bir memeni emerken bebegin o meme bosalana kadar emzirmen lazim ilk 5 10 dk emdigi kisim da su orani yüksek extra su vermene gerek yok yani memeni bosaltmadan diger memeye de gecme çünkü sonra gelen süt yagli olan kisim bebegine kilosunu verecek kisim yani aman iki memem de sismis diger tarafi da biraz emsin deyip cocugu cekmeyeceksin cünkü sadece su vermis olursun ve bebegim niye kilo almiyor dersin....sakin su verme önerilmiyor..
    Handegunas asla canım verilmez anne sütü onu karşılıyor 6 aydan sonra başlanır suya ve ek gıdaya
    Handegunas Ay benimde tam tersi annem su asla verilmez dio kynanam verilir dio aralarinda kaldim🤣🤣🤣🤣😒😒😒
    İlk oğlum 10 yasinda ona bebekkken çay kaşığıyla günde 2 kere bir iki çay kaşığı vermiştim kaynamış soğumuş sudan. Bunda da veririm yine
    Su verilmez anne sütü alıyorsa mama alıyorsa verilir ben vermemiştim zAten sütüm su gibiydi 😂
    Ben bu durumu arastirdim mutlaka gunde iki kez faln cay kasiginin uyla verilmesi gerekiyormus hem agiz icindeki pamukcuk olusumunu ve sariligi engelliyor cene kaslari tam gelismedigi icin memeyi tam kavrayip dogru bibsekilde ememiyorla bunu bizzat ablamda yasadim ablamda hic vermeme taraftarydi dogru duzgun ememiyordu bebekte ama biz ona yettigini saniyorduk sonrasinda sariligi yukseldi ve uc gun kuvezde yatti vucut susuz kalmis hersey olmamakla beraber biraz buyuklerimizn onerilerinide goz almamiz gerektigini dusunuyorum
    kesinlikle anne sütünden başka bişey verilmez ilk 6 ay. gebelik okulunda da söylendi kendimde biliyordum
    MinnakAnnee zarar gelmez belki ama gerek yok içtiği süt zaten su ihtiyacını karşılıyor
    KubraPk hemşireyim dediğiniz için sorma ihtiyacı duydum 25 günlük anneyim sütüm geliyor çok şükür ama sarılık olduğu için hemşireler mamada ver belki yetmiyordur sütün dediler bende 6 saatte Bi 60 ml mama veriyorum ama onun haricinde hep emiyor bu durumda su vermem gerekir mi
      Handegunas bende gebelik okulunda verilmez diye öğrendim çünki bebek emmeye başladığında ilk 15 dk si sulu süttür.su ihtiyacını ordan karsiliyormus. Süt bitmeye yakin olan da yağlı en faydalı sütmüş bebek son sütle kilo alır büyür dendi.o yüzden göğsünüzün son damlasına kadar emzirmeye çalışın daha sonra diğer göğüse geçin dendi.umarim anlatabilmisimdir 🤣
        Sengulkrgz Bazı doktorlar çok sıcak aylarda doğum yaparsanız çok az ıslatabilirsiniz ağzını diyor. Sanırım herkesin düşüncesi farklı 🤷🏻‍♀️
          Handegunas canim bu benim 2. Gebeligim ilkinden olan tecrübemden yazayım.. anne sütü Allah tarafından çok güzel ayarlanmış bebek acıkıp kucağına aldığında emzirmek için süt önce çok sulu gelir o çocuğun su ihtiyacını karşılarmış çocuk emdikçe daha yağlı olmaya başlar süt oda karnını doyurması için olan kati kısımdır.. emzirirken farkedersiniz zaten.. her zaman önce sulu daha sonra bebek emdikçe katılaşır süt.. yani sadece anne sutu alan bebek icin suya ihtiyac yoktur.. InsaAllah gerek kalmaz diyelim ama mamayla beslenen bebekler öyle olmuyor malesef onlara azda olsa su vermek zorundasın.. Yani şuan düşünmene gerek yok bebeğin doğduktan sonra zaten iç güdülerin öyle guzel yönlendiriyor ki seni bebeğin dilinden en iyi sen anlıyorsun merak etme.. O zaman da neye ihtiyacı olup olmadığını çok güzel bir şekilde anlarsin😉
            Handegunas gebe okulunda bebeğin ağzında pamukçuk olmaması için 1 çay kaşığı verilebilir dediler ama anne sütünün zaten yarısından çoğu su, verilmese de olur yani ama bu dddiğim pamukçuk oluşumunu engellemek için
              Handegunas canım verilir... yengem kesinlikle karşı çıkmıştı vermicem su diye daha sonra çocuğun idrarında kan oldu doktora gösterdi doktor kızdı hatta hiç mi su vermediniz kristalleşme olmuş idrarında bi çay kaşığı verin demişti
                MinnakAnnee bebeğin midesini gereksiz doldurup anne sütünü az almasına neden oluyor ve çocuğa kalori bakımından vs sıkıntı olur bence gereksiz verilmez