Kızlar ben henüz 22. Haftamdayım ama tabi doğunca neler olacağı sürekli konuşuluyor. Kayınvalidemdeyken o asla su verilmez diyor. Anneme gelince annem biraz su verilir çocuk susuz bırakılmaz diyor 😅 belki dudağını ıslatıcak kadar azıcık verilebilir 🤔 lohusayken bunları düşünmek istemiyorum asla. sizce ne yapılmalı ya da Doğum yapanlar vermiş miydiniz su 🤔
    Handegunas anne sütünün neredeyse %70 i suymus zaten cnm gerek yokmus
    Ben vermemiştim 6 aylık olana kadar hiç kimseye bir şey vermemiştirdim
    Handegunas canım emzirme eğitimi aldım hemşire hiç bir şekilde suyu önermiyor anne sütü ile benzediği için bebiş sütü reddedebiliyormuş öyle söylemişti...
    Handegunas cnm Doktorlar vermeyin 6ay diyor ama eskiler hep vermiş hangisi doğru bilmiyoruz, sadece süt yeterli diye bende vermedim oğlumda, şimdi de yine vermem 6ay heralde
    Bebek sadece anne sütü alıyorsa kesinlikle verilmez ilk 6ay. Ama formül mamayla besleniyorsa emmiyorsa verilmesi lazım çok az tâbi..
    Handegunas doktorunuz size saf su vermemeniz gerektiğini mutlaka söyleyecektir. Hele ki yenidoğana kesinlikle verilmez. Mama kullanma ihtiyacı durumunda bile kaynamış soğutulmuş su kullanıyoruz. 3 aydır 1 damla bile su vermedim hiçte eksikliğini yaşamadı bebeğim.
    Ben zemzem verdim damla damla da olsa sarılığı vardı hem şifa olsum diye hergün verdim
      Handegunas gebe eğitiminde söylemişlerdi. Anne sütünde yeteri kadar oldugu için ve bebeklerim mide kapasitesi cok küçük olduğu için en az ilk 6 ay su verilmiyormuş. Yani mideleri suyla dolmasın anne sütünde her türlü vitamin var zaten diye
        Elbette anne sütü alan bebeğe şu verilmez .Bunu günde kaç tane ıslattıgi bezden anlarsın zaten.Yok anne sütü almıyorsa formül mama vereceksin onuda kaynamış soğutulmuş suyla ölçüsüne göre .Ama emzirdikce sütün yeterli gelecek .Bence ilk aylarda bebeğini koynundan indirme .Emzir sık sık.