Yazılanlardan farklı olarak doğal doğum düşünüyorsanız eğer evde hergün kullandığım buhurdanlık ve aromaterapi yağını götüreceğim evde hissetmek amacıyla, küçük masaj aleti, meryem ana otu ve kap, mum, yine gevşemeyi kolaylaştırması açısından müzik açmak için küçük bir hoparlör koydum, kuruyemiş. Hastanenin sancı odası ve doğumhanesini gezip ebelerle bu tarz şeyleri kullanmak istediğim hakkında konuştum bu arada ☺️
Hastane Çantası Hazırlıklarınız/Listeleriniz 📷
Sumbgdy sağlık ocağındakiebe soyledi tavsiye edilmiyormus 🤷 ben de sizin gibi ilk defa duydum
- Düzenlendi
EsraAcar78 Bebek için; Tinyland organik hastane çıkışı hepsi
Penye battaniye
Zıbın
Corap şapka eldiven
Tulum
2adet bez(buraya kadar hemşireye verilceklerdi)
Yedek 3tane alt üst takım(içinde çorap şapka eldiven kısa kollu zıbın mevcut)e bebek hepsi
Yedek 2tulum (içinde çorap şapka eldiven kısa kollu zıbın mevcut) Pierre Cardin e bebek
2tane uzun kollu zıbın(lcw) ve 2corap yedek
6agiz mendili
20yedek bez 1paket ıslak mendil 1paket pamuk Prima bez Molfix izotonik sulu ıslak mendil
12li isimli hastane çıkışı 1adet takı yastığı ile instagramdan Merlin tasarım
1adet kalın içi pamuklu pofuduk tulum (taburculukta giyer) h&m marka
1adet tomurcuk battaniye ozdilek 1adet penye battaniye e bebek 2adet muslin battaniye Trendyol casadora baby
Anne için
1kisa kollu 1uzun kollu pijama
1kisa kollu gecelik hepsi trendyoldan markası bilinmedik
1adet beyaz sabahliik pentiden (çekim olursa giyerim daha karar vermedim çekim yapıp yapmayacagima😂)
3adet lohusa kilodu Penti
1adet lohusa atleti 1adet lohusa sütyeni Pierre Cardin
Crocs terlik
2adet uzun 2adet kısa çorap Penti
1paket depend 5 adet uzun gece Orkid ped
Onun dışında
Göğüs pedi lansinoh
Göğüs kalkanı e bebek
Gümüş kapak silver nurse
Göğüs ucu kremi lansinoh
Emzirme pompası(avent tekli elektrikli)
Emzik(avent) biberon (avent)
Kendim için bi kaç makyaj malzemesi (kendim hala kullandigimdan hepsini koymadım henuz sonradan eklerim onu da)
Yüz yıkama Jeli deodorant diş fırçası diş macunu tarak
Ve birtane de peştemal koydum havlu yer kaplıyor olurda duş vs gerekirse diye
Duyulurum teşekkür ederim 🙂
Bebek için
3adet 5li takım veya tulum
Yedek atlet
Yedek çorap
Mevsime uygun battaniye
Müslin battaniye
Bez
Islak mendil
Biberon ilk bebeğimde lazım olmuştu hemşire istemişti
Anne için
3takım pijama beyaz olmasın kan oluyor
Çorap,atlet,çamaşır
Depend ,en büyük ped
Doğumdan sonra kanı temizlemek için belden altını yıkamıştım havlu
Sabahlık ilk gün çok üşüyorsun
Birde diş fırçası,tarak toka falan
Ben daha hazırlamadım ama aklıma gelenler bunlar ev yakınsa zaten eşin gelirken getirir yetmezse
Ya kızlar siz göğüs pompası aldınız mı ya süt gelmezse diye endişelerim var sizce gerekli mi
Eda27 ya yine de elektrikli değil de normal bir göğüs pompası iş görür ama bazen hastanelerde de oluyor
EsraAcar78 aşırı hazırlamayın öylece geri geliyor çünkü. Ben 10 lu hastane çıkışı almıştım. Bir paket bez, 3 ağız mendili, 5 zıbın, biberon, emzik, tek kullanımlık mama, 2 çorap, 2 Müslüm bir kalın battaniye. Kendim için de bir alt üst pijama takımı , bir elbise, 7 /8 tane depent. 2 iç çamaşır alt üst. Bir terlik . Bunun harici bir şey almadım. Alt üst pijamamı ve çocuğum için bir tulum ve alt üst takım öylece geri geldi
Merhaba bende evelsi gün hazırladım( 35+0 ız bugün) kitikate in hastane çıkış seti ( hemşireye verilecek olan) , ayrı bir hurcada patikli alt ve kruvaze ceket gibi üst içlik, birde tulum ve yine içlik , 6adet agız mendili, 2çift çorap, 2müslin battaniye .. alt değiştirme matı alt silme pamığı, kendimede hm den gömlek takım pijama ,1tane daha kısa kollu koyacagın ama malesef hiçbir pijama takımını beğenemiyorum yeni almam lazım ( elbise tercih etmiyorum),göğüs pedi,deprnd çorap, bu kadarcık benim
EsraAcar78 çarşamba doğumum olacak inşallah sezaryen. 3 hastane çıkışı içlerine 1 er tane içlik 1 tulum 3 zıbın 1 kalın 1 ince battaniye hepsi e bebekten alındı içlikler trendyol dan. Yıkanabilir Alt açma örtüsü 2 tane koydum. 1 paket ıslak mendil 1 paket temizleme pamuğu göğüs pompası Süt kaşığı biberon kendime de 1 takım pijama 1 tane gecelik iç çamaşırı hasta bezi ve ped koydum patik ve Çorap başka yok.
Duyulurum aynen ben de böyle yaptım ekstra kendime koyduklarım da var tabi kendime de takımlar terlikler göğüs pompası (gerek yok dediler ama valizimde yer var niye koymayayım) göğüs ucu kremi seyahat boy diş fırçası macunu bir adet el yüz havlusu kendim için kuru peçete be ıslak mendil kendime tarak dipend bez ve Lohusa pedi makyaj çantam zaten hazır bi durum olursa içine atarım küçük sabunlardan aldım hani tek kullanımlık elden eriyenlerden ben abartmış olabilirim kullanırım kullanmam bilemem ama kendimi rahat hissetmek için herşeymi koydum
Marsilyasabunu terlik çok işe yariyor bence
EsraAcar78 Kısmetse Mayıs’ta sezaryen olacağım, ilk değil, yalnızca 1 gün kalınıyor, 30 hafta olmak üzereyim, çantam hazır;
Hemşireye verilecek set 1
2 tulum(yedek)
2 takım 5 li(yedek)
Battaniye 1/ Müslin örtü
Bir kaç zıbın
Alt açma örtüsü
Ağız mendili
Bez
Islak mendil
Benim icin
Sabahlıklı gecelik
Pjama takımı
İç çamaşırı
Terlik
Göğüs pedi
Lohusa pedi
Kirliler için poşet
Arkadaşlar gümüş kapak gerekli mi yoksa plastik koruyucular var onlarda işe yarıyor mu kullananlar yardımcı olursa çok sevinirim☺️
Ya depend yerine sadece normal orkid ped koysam sizce işimi görür mü kanama çok mu oluyor