Merhaba hanımlar.. Hastaneye götürmek için neler hazırlıyorsunuz?
Bebeğinize yenidoğan ürünleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Hangi markalardan almaya özen gösteriyorsunuz? Bir de mesela neden o markayı seçtiniz?
Varsa detaylı listelerinizi ve aldıklarınızın fotoğraflarını paylaşırsanız çok sevinirim. 💓
Hastane Çantası Hazırlıklarınız/Listeleriniz 📷
- Düzenlendi
EsraAcar78 Komşuma geçen hafta hazırladık çanta. Beni yardıma çağırdı tecrübeli anne olarak 😅
-üçlü yenidoğan takım 3 adet
-yedek zıbınlar
-tulum 2 adet
-bunlar lcwaikiki ürünüydü çok tatlılardı, yumuşacık, etiket kesmemize bile gerek kalmadı, öyle güzel yapmislar ki yenidoğanda en iyi tercih olmuş
-agiz mendilleri
-islak mendil
-emzik
-yedek minik çoraplar 🫠
-penye battaniye ve muslin örtüler
-emzirme yastığı
-pişik kremi
Ben onların hazırladığı link üzerinden aldım çoğu şeyimi sizinle de paylaşayım. Hastane çantasında ne gerekliyse düşünmüşler.
- Düzenlendi
EsraAcar78
Bebek
Pamuklu 10lu hastane çıkışı ( organik pamuklu olması benim için +++++)
2 adet alt üst takım set ( zıbın çorap eldiven şapka) her takımın içeriğine ayarladım.
2 adet tulum set 1 i hemşireye verilecek
2′şer adet yedek eldiven çorap
6 adet ağız mendili
Nohut battaniye
2 adet müslin örtü
Eşyaları genel olarak LC Waikiki’den aldım. Hastane çıkışı , takımların Organik pamuklu olması ve Zıbınların üstten açılıyor olması benim hoşuma gitti. Giydirilirken daha kolay olacağını düşünüyorum. Hepsi hazır şuanda giyilmeyi bekliyorlar…
- Düzenlendi
5′li hastane çıkış seti
3′lü body
3′lü set
Bere ve eldiven
Müslin örtü
Göğüs pedi
Depend külot
Doğum çantamı LCWaikiki Kids’ten hazırladım. 5′li hastane çıkış setim %100 pamuklu. Doğum sonrası odaya geleceği seti ise ayaklı seçtim. Bodylerinde ise sırt etiketi bulunmuyor. Aldığım setleri görsel olarak ekliyorum. Belki diğer kız annelerine fikir olur 🥰
Duyulurum sezaryen içinde yeterlimi bunlar daha çok hastanede kalınıyo malum
- Düzenlendi
😚 ben kendi koyduklarımı ( bebeğim için) olanları sizlere tavsiye etmek istiyorum.
~ Ben toplu olarak 10′lu hastane çıkışı tercih ettim. Ellediğimiz zaman dokusu o kadar yumuşacık geldi ki… Zaten organik pamuk olması bunu gerektirir. Bayıldım. Lcwkids ürünü
Zibinlarimi LCW kidsten tercih ettim. renk renk ve yumuşacık.
~ ayriyeten bir hastane çıkışı daha ekledim bunu da eve giderken kullanacağım. çünkü ense etiketleri yok. https://mutluresim.com/images/2025/03/20/1xSvoX.jpg
bebek kundağı koydum ben yarım kundak yapmayı düşünüyorum.
~ emzik kullanmayı dusunmedigim için koymadım
Ve biberon da aynı şekilde hastane de bir sorun olursa eşim alacaktır
Her ihtimale karşı 4 adet alt koyuyorum uzun sürer ise kullanışlı olur
~ süt içtikten sonra yaka mendilini de unutmayalım onu da koydum
Sadece kıyafet üzerine öneride bulundum kendim için koyduklarim bez vs onları ayrı liste tuttum 😚
zeynep0202 ben iki sezaryen oldum bana yetmişti. Ama hastane yakındı yani bir ihtiyacım olduğunda eşimden isteme şansım vardı. Eğer öyle bir şans yoksa biraz daha temkinli olmak gerekebilir çünkü bazen her çişte bez taşıyor minik oldukları için 🙃
Duyulurum teşekkür ederim benim 2. bebişim ama tecrübesizim hiç hastane çantası hazırlamadım çünkü bunlara ek 2 kat fazla koysam yeter sanırım
- Düzenlendi
EsraAcar78 Hastane çıkışı iki adet (bir tanesi beşli bir tanesi üçlü)
Üç adet çıtçıtlı body
2 adet patikli alt
2 adet ikili takım
1 adet eldivenli tulum
2 adet ağız mendili
1 adet penye battaniye
1 adet müslin battaniye
1 adet bebek için çorap
2 adet kendim için pijama takımı
1 adet emzirme sütyeni
1 adet kulplu atlet
1 adet külot
Bebiş için olan tekstil ürünlerinini Lcw Kids’ten tercih ettim. Hepsinin tek tek içeriğine kumaşına baktım ve kolay giydirebileceğim bebişinde içinde rahat etmesini sağlayacak ürünler olmasına özen gösterdim. Hastane çıkış setindeki keseleri de yıkadım ve takım takım ayırarak yerleştirdim. Doğum başlamadan beşli setin içinde olduğu keseyi hemşireye teslim edeceğim. Bahsettiğim keseli takım şu şekilde
5 adet Külot hasta bezi
1 paket Alt temizleme pamuğu
10 adet bez
Pişik kremi
Biberon ve mama (sütüm gelmezse önlem amaçlı)
zeynep0202 evet yeter fazlasıyla. Hayırlı olsun inşallah 🧡
CokCahilsinKeskeOlsen Merhaba teşekkürler nohut battaniye nedir acaba ne amaçla kullanılıyor
Minus çok teşekkürler pijama takımı yazmışsınız gecelik de gerekmez mi? Ya da sizin aldığınız nasıl kullanışlı mı?
- Düzenlendi
EsraAcar78 battaniye ama hem dokusu hem görünüşü çok hoşuma gidiyor benim. Diğer çocuklarımda da kullanmıştım. Bu Bebeğimde de aldım o yüzden benim aldığım orta kalınlıkta kundak yaptıktan nohut battaniyeyi sarıyorum. Şimdi aldığım bir örneğini attım bu şekilde gözüküyor.
- Düzenlendi
Bebek için anne için ayrı çanta yaptım kolaylık oldu bence
15-20 tane bebek bezi
Islak mendil veya Bebek temizleme pamuğu
Ağız mendilleri
Üçlü takım veya tulumlu olarak en az 4 takım. Büyük onlu hastane çıkışları almanızı önermem. Lcw kids in yenidoğan setlerine bakabilirsiniz.
Penye iki adet battaniye
Çorap, eldiven
Emzik, biberon, süt sağma makinası
Pişik kremi
EsraAcar78 ben özellikle yaka kısmı açılabilen pijama takımları tercih ettim. Evet gecelikte eklenebilir tabi. Şu şekilde yakaları açılan emzirme açısında kolaylık sağlayan pijamalar kullanım açısından daha iyi geliyor bana🥰
CokCahilsinKeskeOlsen Bunlara nohut battanıye dendıgını bılmıyordum :)) Teşekkür ederim çok güzel gorunuyor
EsraAcar78 Ne demek rica ederim.
EsraAcar78 *hemşireye verilecekler
hastane çıkış seti
ince kundak
ince battaniye
2 adet bez
*bebek için yedek
yedek 2 alt, 2 üst, 2 çorap, 2 eldiven, 2 şapka
15 adet bez + bir paket temizleme pamuğu
2 adet alt açma örtüsü
biberon
emzik
ufak bir havlu
yelek
2 adet ağız mendili
Müslin örtü
Yaz bebeği olacağından kalın şeyler çok koymadım. Zaten organik pamuklu aldıklarım, LCW Kids’ten temin ettim kıyafetlerimizi. 9. Ayına kadar olan kıyafetlerinde vs etiket yok tercih etme nedenlerimden biri de bu oldu. Etiketleri çıkartırken kıyafetlerde yırtılma veya sökülme olabiliyor. Hem bu hemde bebeğimi rahatsız edecek mi sıkıntısı olmadan kullanabileceğimize inanıyorum.
Depend kaç beden aldınız? M bana şu an uyar gibi ama Son zamanlarda ödem olursa olmaz gibi de😬 karar veremiyorum
kedilervekaranfil ben L aldım kaç kilosunuz?
Ben 80. Di galiba tartılmadığım için tam bilmiyorum ama o civarlarda L oldu bana