• Doğum
  • Hastane Çantası Hazırlıklarınız/Listeleriniz 📷

Ben de 33+3 oldum daha hazırlamadık çantamı. 6 Mayıs öngörülüyor ama kalın mı almalıyım ince mi bilmiyorum. 4 katlı müslin, penye battaniye bi de keten gibi ince müslinlerden koymayı düşünüyorum. Nolur nolmaz😊 Bi de farkettim ki ben hiç beyaz renkli hastane çıkışı almamışım hepsi pembeli sarılı rengarenk 🤭 Hastane çıkışlarının hepsi 3 lü veya 5 li. Çok fazla set almadım toplamda 4 tane falan hastane çıkışımız var yeterli mi sizce? LCW kidsten ve e bebekten aldım genellikle.

Ozlem164216 Beyaz renk iyidir sarılık falan olursa belli olur , bende battaniye almadım hava sıcak olacak diyorlar bu sene , Nisan bitsin öyle almayı düşünüyorum . Yeter o kadar bebekler hep uyurlar 40 güne kadar hareketsiz yani , ondan sonra yine alırsınız .

Happyka Bence de yeterli 3 aylık için sadece kısa kollu zıbınlar aldım yazın bi tek onlarla durur zaten sıcakta da. Ben şimdi bi tane beyaz alıcam o kadar

Azerbaycanda Özel hastanede .hastane çantası gerekmiyor. Şarj aleti makyaj malzemesi biberon. Hastane çıkışı.kalan ihtiyaclarını hastane kendisj karşılıyor kaliteli şekilde

EsraAcar78
      Ben hastaneye 2-3 takım bebek kıyafeti götürecem ama hemşireye takım vermicem çünkü hastane kendisi bebeğe ilk kıyafetini giydiriyor kıyafetlerini civilden bazılarını e bebekten aldık %100 pamuk aldık herşeyini biberon Philips( öneri üzerine ) emzik we baby ( öneri üzerine ) pişik kremi sdocrem ( herkesin çok memnun kaldığı bi markaymış ) ıslak mendil unıbaby bebek bezi molfiks yani aldığım ürünler genelde bilindik ve buradaki kişilerin önerdiği markalara bakıp aldım birde araştırdım yeni doğum yapan arkadaşlarıma sordum

Iremyl ilk bebekte 30 haftadan sonra hazırladım, normal kıyafetleri yıkayıp ütülerken o arada çantayı da aradan çıkardım. Bir de her şeyi takım olarak buzdolabı poşetlerine güzelce koydum, içlerine ne olduğunu yazdım. Hem kullanmayınca temiz kaldılar hem de bulmak kolay oldu.

İkinci bebeğimde biraz daha geç hazırladım 35-36 gibi.

Keşke şu uyuz milletinden kurtulup bebeğime odaklanabilseydim. Doğumumda 7 hafta kaldı ve ben bu durumuma çok üzülüyorum

Iremyl bazılarını 0-3 bazılarını 3-6 ay aldım. Hemen büyüyorlar diye. Kalıpları normal. Yenidoğan için 3-6 ay büyük olur o yüzden bence

Iremyl 40+2′de geldi 🥰 ikinci bebeğim de zaten planlı sezaryen oldum, 38 haftalıkken

Eldgrn
          Peki ne aldınız bana genelde doğumdan sonra al gelir dediler

Eda27 Ben manuel göğüs pompası aldım. Yani yengem de vardı ondan aldım. Tabii o anın acemeliği bir şey bilmemek gerçekten çok kötü 3 gün boyunca sütüm gelmedi Bir elinle Çocuğa bak bir elimle full o manuel pompayla göğüs Sağ o kadar çok yorucu bir süreçti ki şimdiki aklım olsa elektrikli pompa alırdım. Şimdi markanın adı aklıma gelmedi ama bakarım bulduğumda yazarım mutlaka

Bende bugün artık hazırladım kendim içinde yarın hazırlayacağım kurumasını beklediğim geceliklerim var.

Bebiş için 🌸

İlk hemşireye verilecek 🎀
            5’li set
            1 tane alttan çıtçıtlı
            2 tane ağız mendili
            1 nohut battaniye
            1 ince müslin
            2 bez

Yedekler 🎀
            1 tane kalın battaniye
            1 ince battaniye
            1 müslin
            2 tane omuz için uzun müslin aldım (kusabilir belki diye)
            4 tane omuz mendili
            10’lu set fotoğraf çekimi için
            1 tane 5’li set
            2 tane 3’lü set
            (Hepsinin içinde alttan çıtçıtlı body var)
            1 yelek (ince)
            3 tane yedek çorap
            Alt açma örtüsü
            15 tane bez
            Saç tarak
            Pişik önleyici
            Pamuk
            Islak mendil

Sizce yeterli mi fazla olan var mı ?

Bu arada normal doğum yapmayı planlıyorum ve evim ile hastane arası 5 dk gibi bir mesafe o yüzden çokta abartmak istemedim

Hanımlar bi şey sormak istiyorum benim de ilk hamileliğim mayısın başı gibi görünüyor bi aksilik olmazsa hastane çıkışı 5 Li aldım hep alt üst şeklinde ekstra içlerine zıbın koymalı mıyım hiç yenidoğan zıbın almadım direkt alt üst giydiriliyor diye düşünüyodum

Tugcek_ yenidoğan zıbın alınmallı bence her alt üst takımın içine giydiriliyor ben e bebekten almştım