• Doğum
  • Hastane Çantası Hazırlıklarınız/Listeleriniz 📷

EsraAcar78 Listemi yazmıyorum hiç çünkü burada yazılanların aynısını hazırladım bende. Marka olarak ise ‘Breeze’ markasını öneririm hem uygun hemde çok kaliteli ürünleri var ve kalitesine göre kesinlikle fiyatları çok uygun ben aşırı memnunum ve tavsiye ederim.

EsraAcar78 marka takıntım yok pazardan bile beğensem alıyoru 🙈

İsimli hastane çıkışı yaptırıcam .
Birde yenidoğan tulumlar ve 2-3 takım aldım.
Hastane için 2 tane kıyafet bir hastane çıkışı koyacağım . Kalın battaniye mutlaka yaz da olsa üşüyorlar .
20 adet bez
Nolur nolmaz süt sağma makinesi
Biberon
Emzik

Eldgrn
Teşekkür ederim tahmin etmiştim ve ona göre hazırlamıştım ama insan yine acaba da kalıyor cm k saol🫂

EsraAcar78
Öncelikle ben bazı markaların sadece abartıldığını düşünüyorum yani aynı içerik aynı işlevi olan ürünün sırf marka diye fazla fiyata satılmasına karşıyım tabiki herkesin kendi tercihi kıyafet seçimine gelirse ben çıtçıtlı zıbınları e bebekden aldım oranın zıbınlarını beğeniyorum ilk çocuğumda da ordan aldım çok memnun kaldım dışarda giymelik kıyafet olarak da LCW bebek bölümünden aldım LCW nin çocuk ve bebek bölümünü seviyorum kolay kolay yıpranmıyo ne kadar sıcakta yıkarsan yıka evde giymelik tulumlarını da civil ve çocuk magazısından (oturduğum yerde uygun fiyatlı )aldım. Biberon ve emzikde Philips Avent tercih ettim süt sağma pompasında ise eller serbest bababeo markasını tercih ettim bebek yağı ve şampuan da mustela tercih ettim oğluma da onu kullanıyorum o yüzden pişik kremi çok kullanan biri değilim pepentol almıştım onu kullancaö gerekli durumda tek bir markadan gitmek yerine oğlumda kullanıp memnun kaldığım şeyleri şimdi kızımda kullanıcam inşallah size marka ve ürünlerle ilgili verebileceğim en önemli öneri stok yapmayın her bebek kendine özgüdür o yüzden birine çok iyi gelen şey bebeğinize dokunabilir o yüzden pahalı marka bile tercih etseniz deneme boyunu alın bence

EsraAcar78 hastane çantama gelince benim oturduğum yerde penti outlet vardı kendime iki tane pijama takımı aldım
Kendim için koyduklarım
2 adet pijama takımı
Dpend külod 1 paket
3 tane çorap
1 tane emzirme atleti
1 tane emzirme sütyeni
Eşarp bone(kapalı olduğum için)
Ufak makyaj malzemesi (oğlum beni doğumdan sonra güzel görsün hastalık sanmasın doğumu diye)
Terlik
Banyo havlusu( ebe istedi bu arada devlet hastanesinde doğum yapıcam)
Bebek için koyduklarım
2 tane altlı üstlü takım yedek
1 tane tulum yedek
3 tane çıtçıtlı uzun kollu bady
Şapka eldiven çorap 3 er tane
1 tane Müslin battaniye yedek
15 tane bez
1 tane omuz mendili
2 tane ağız mendili
3 tane alt değiştirme örtüsü
Islak mendil
Hemşireye verilecek
1 tane uzun kollu çıtçıtlı body
1 tane tulum isimli
Şapka
Eldiven
Battaniye isimli
Bez 1 tane
Emzirme ürünü olarak
Süt sağma pompası
Biberon
Emzik
1 tane aptamilin sıvı mamasından aldım e bebekden ( gece doğum yaparsam hemen süt gelmezse bebek aç kalmasın diye )
Göğüs pedi ( tercih etçeğimi sanmıyorum ama yine de yanıma aldım 6 tane )

Hastane çıkışı seti 11li
Bir kalın bir ince battaniye
2 muslin örtü
3 4 zıbın 2 iç zıbın
Pişik kremi
Alt açma örtüsü 2 tane
Pamuk
Kendim içinde
Terlik
Pijama takımı 2 tane
Depeend
Çorap havlu
Bazılarını fazladan koydum şehir dışında olacağım için
Biberon koymadım genelde hemşireler çöpe atıyormuş

Yazılanlardan farklı olarak doğal doğum düşünüyorsanız eğer evde hergün kullandığım buhurdanlık ve aromaterapi yağını götüreceğim evde hissetmek amacıyla, küçük masaj aleti, meryem ana otu ve kap, mum, yine gevşemeyi kolaylaştırması açısından müzik açmak için küçük bir hoparlör koydum, kuruyemiş. Hastanenin sancı odası ve doğumhanesini gezip ebelerle bu tarz şeyleri kullanmak istediğim hakkında konuştum bu arada ☺️

EsraAcar78 Bebek için; Tinyland organik hastane çıkışı hepsi
    Penye battaniye
    Zıbın
    Corap şapka eldiven
    Tulum
    2adet bez(buraya kadar hemşireye verilceklerdi)
    Yedek 3tane alt üst takım(içinde çorap şapka eldiven kısa kollu zıbın mevcut)e bebek hepsi
    Yedek 2tulum (içinde çorap şapka eldiven kısa kollu zıbın mevcut) Pierre Cardin e bebek
    2tane uzun kollu zıbın(lcw) ve 2corap yedek
    6agiz mendili
    20yedek bez 1paket ıslak mendil 1paket pamuk Prima bez Molfix izotonik sulu ıslak mendil
    12li isimli hastane çıkışı 1adet takı yastığı ile instagramdan Merlin tasarım
    1adet kalın içi pamuklu pofuduk tulum (taburculukta giyer) h&m marka
    1adet tomurcuk battaniye ozdilek 1adet penye battaniye e bebek 2adet muslin battaniye Trendyol casadora baby
    Anne için
    1kisa kollu 1uzun kollu pijama
    1kisa kollu gecelik hepsi trendyoldan markası bilinmedik
    1adet beyaz sabahliik pentiden (çekim olursa giyerim daha karar vermedim çekim yapıp yapmayacagima😂)
    3adet lohusa kilodu Penti
    1adet lohusa atleti 1adet lohusa sütyeni Pierre Cardin
    Crocs terlik
    2adet uzun 2adet kısa çorap Penti
    1paket depend 5 adet uzun gece Orkid ped
    Onun dışında
    Göğüs pedi lansinoh
    Göğüs kalkanı e bebek
    Gümüş kapak silver nurse
    Göğüs ucu kremi lansinoh
    Emzirme pompası(avent tekli elektrikli)
    Emzik(avent) biberon (avent)
    Kendim için bi kaç makyaj malzemesi (kendim hala kullandigimdan hepsini koymadım henuz sonradan eklerim onu da)
    Yüz yıkama Jeli deodorant diş fırçası diş macunu tarak
    Ve birtane de peştemal koydum havlu yer kaplıyor olurda duş vs gerekirse diye

Bebek için
    3adet 5li takım veya tulum
    Yedek atlet
    Yedek çorap
    Mevsime uygun battaniye
    Müslin battaniye
    Bez
    Islak mendil
    Biberon ilk bebeğimde lazım olmuştu hemşire istemişti

Anne için
    3takım pijama beyaz olmasın kan oluyor
    Çorap,atlet,çamaşır
    Depend ,en büyük ped
    Doğumdan sonra kanı temizlemek için belden altını yıkamıştım havlu
    Sabahlık ilk gün çok üşüyorsun
    Birde diş fırçası,tarak toka falan
    Ben daha hazırlamadım ama aklıma gelenler bunlar ev yakınsa zaten eşin gelirken getirir yetmezse

Eda27 göğüs pompası gerekli, benim sütüm gelmediği için çok sıkıntı yaşadım 3 gün sonra sürekli sağım yaparak yani bir şey gelmiyor ama boş sağım yapıyordum bu şekilde bildiğin zorla geldi. Ilk doğum ilk hamilelik acemiliği gerek olmaz diye düşündüm ama gerekliymiş çok iyi öğrendim

Eda27 ben aldım ilk günler elle sağım tavsiye ediyor ebeler ancak ileriki süreçte sütü arttırmak için tavsiye ediliyor. Endişeniz olmasın bence vücudumuz buna göre yaratılmış stres endişe süt gelmemesinin en büyük sebebi rahat olduğunuz sürece her canlı yavrusunu besleyebiliyo sonuçta 🥰