Kan uyuşmazlığı olan var mı?
OgretmenEva ben çalıştığım için sağlık ocağındaki ebeyi aradım aram çok iyi sivil hayatta da görüşüyoruz bizim yetkimiz yok hastane yapıyor dedi.hastaneye gittim yatış yaptılar kanı falan stajyer aldı ama iğneyi başhemşire yaptı.2 saat iğne öncesi 1 saat te iğne sonrası beklettiler yat dediler kalkma sonra iyimisin dediler iyiyim dedim.çıkış işlemini yapıp çıkarttılar.prosedür gereği yatış yapmaları gerekiyormuş bende çok anlamadım ama önemli galiba kanamalı gebeliğin olduğu için 2 kere vuruldum ikisinde aynı şekilde oldu.
Merveprms benim negatif çıktı Dr pozitif çıkarsa tam teşekküllü hastaneye sevk ederim demişti.farkı ne acaba?bu arada 2. Gebeliğim
Merveprms ilk Doğumum da hastaneden çıkmadan yaptılar.ikinci gebelikte 8 haftalıkken kanamam oldu durdurma amaçlı vurdular artı olarak sonra düşük iğneleri de vurdu. Fakat kanamam uyuşmazlık iğnesinden 1.5 gün sonra kesildi.sonra 28. Haftada vurdu bide doğumdan sonra dedi.kanama olmazsa sadece 28 de vuruyorlarmış ama.
Elifcik34 canım benim bildiğim testten negatif çıkması isteniyor. Testin pozitif çıkması bebek uyuşmazlıktan etkilenmiş olabilir demek. Negatif çıkınca uyuşmazlık iğnesi vuruluyor. Eğer pozitif çıkarsada sonucun titresine bakılıyor. Mesela benim 1/8di bu 1/2 olabilir 1/4 olabilir 1/16 olabilir. 1/16dan sonra etkilenme ihtimali yüksek demek olduğu için iğneyi vurmuyorlarmış. Benim 1/8di çok yüksek değil belki korur dediler ve iğneyi yaptılar
Merveprms anladım canm teşekkür ederim senin kaçıncı gebelik?Dr bana ilk bebeğin kanı sana geçerse ikinci gebeliği zararlı madde gibi görüp atabilir demişti şükür ilaçlarla durdu bebeğim.inşallah sağ salim doğarlar
Elifcik34 benimde ikinci ilk bebeğimin 18haftalıkken kalbi durdu ilaçla düşük yaptım sonra ikinci bebeği koruma amaçlı iğne yaptılar. 3 buçuk ay sonra bi daha hamile kaldım bu hamileliğimde 6. Haftamda kanamam oldu ama doktorum uyuşmazlık iğnesi vurmadı. 12. Haftada pembe leke gibi geldi plesenta aşağıya yerleşmiş ondan geliyor dedi doktorum koruma amaçlı yapalım uyuşmazlık iğnesi dedi. İndirekt Coombs Testi pozitif 1/8 çıktı ama yinede yaptılar koruma amaçlı. Süresi 3 ay dediler 28. Haftada bi daha yapcaz dediler. Uyuşmazlıktan etkilenirse bebekte anemi oluyormuş 20. Haftada detaylıda anemi var mı diye bakılcakmış. 15. Haftadayım dualarla 20. Haftayı bekliyoruz inşallah bebeğimiz iyidir anemi çıkmaz diye. İnşallah hepimizinki sorunsuz sağlıklı bi şekilde gelir canım 🙏🏻
Elifcik34 bilmediğim için bir yorum yapamıyorum. Çok şükür kanamam olmamıştı doktorum vurulmasan da olur ama tedbir amaçlı yine yapalım dedi bebeğin kan grubuna göre doğumdan sonra da vurulabilirmişiz
Rukiyecndr merhaba ben 2016 da kurtaj sonrasi igne oldum bizde 300 tl civar olur dedi hastanedeki hemsire eczaci fslan mecdiyekoyde ecza deposundan alik3 tl gibi komik bi fiyata hatta inamamadik yanlislik olmasin 300 tl eczanede burda nasil bu fiyat diye yanlislik olmadigini soylediler bide oraya git bak derim onun disinda yatis hakkinda falan bir bilgim yok gecmis olsunn 🙏🙏
Rukiyecndr yatış formaliteden başka risk durumunuz yoksa başka hastaneye de yaptırabilirsiniz reçeteniz olduğu sürece yapılır
Rukiyecndr benim ikinci gebeligim ve kan uyuşmazlıgım var saglık ocagında ebem her ay takibe çagırıyor beni tatanoz kan uyuşmazlıgını falan hep onlar vuruyor ve ücretsiz hatta unutursam arayıp çagırıyorlar devlet karşılıyor diye biliyorum bu tarz igneleri özeller biraz yoluyor insanları
Merveprms amin canm inşallah bizim az kaldı doğuma 10 gün kadar darısı başına inşallah
OgretmenEva kanama yoksa korkma canm zaten benimde ilk gebelikte vurmadılar