• Sağlık
  • Kan uyuşmazlığı olan var mı?

Rukiyecndr ben 3 düşük yaptim her düşükte iğne vuruldum kalçadan muane fln etmediler vurulduktan sonra 5 dakka yatıyosun hemen geri kalkıyosun canım ozelde kurdaj olmustum igne ucretliydi 300tl flndi 3 düşugumde cerrahpasa gittim acile ucretsiz yaptirdim orda ben
Rukiyecndr bizde de kan uyuşmazlığı var 12.haftamda kanamam oldu diye yedim birde 28.haftamda oldum immunglobulin vermişti eczanelerde bulamadık ücretsiz bir ilaçmış hatta ama yerine rhogam almak zorunda kaldık ilaç bulamadığımız için oda 30-40 tl arasıydı yapınca 10-15 dk gözetim altında kaldım🤷🏻‍♀️
Rukiyecndr işte canım devlet hastanesinde bedavaya yapıyorlar benim devamlı kanamam olduğu için kan uyuşmazlığından dolayı oluyor bu kanamada o yüzden en yakın bi devlet hastanesine gidin orada ki doktor mutlaka test yapıp iğneyi vuracaktır ben ilk iğnemi 5 haftalık hamile iken vuruldum bide 11 haftalık hamile iken vuruldum şimdi 15 haftalık hamileyim belki doktorum yeniden test yapıp vuracak test sonucuna göre zaten vuruyorlar benim her seferinde pozitif çıkıyor bebeğe zarar gelmesn diye iğne vuruyor ama tavsiyeö araştırma hastanesi değil normal bi devlet hastanesine gitmeniz araştırma hastaneleri de bi miktar para alır diye tahmin ediyorum
    Rukiyecndr cnm 26+5 de vurulmuştum kan uyuşmazlığı iğnesini. Özele gidiyorum doktorum reçeteye yazdı iğneyi bende eczaneden aldım 57 tl idi . Ama sigorta karşılamaz reçetende sıkıntı olursa 400 500 tl arası birşey demişti eczaneci. Bir sıkıntı çıkması 57 tl ye aldım vuruldum. Hastane de yatma vs.durumuda olmadı
    Rukiyecndr cnm 26+5 de vurulmuştum kan uyuşmazlığı iğnesini. Özele gidiyorum doktorum reçeteye yazdı iğneyi bende eczaneden aldım 57 tl idi . Ama sigorta karşılamaz reçetende sıkıntı olursa 400 500 tl arası birşey demişti eczaneci. Bir sıkıntı çıkması 57 tl ye aldım vuruldum. Hastane de yatma vs.durumuda olmadı
    OgretmenEva sağlık ocağı nasıl yaptı? Yasak sağlık ocağının yapması.iğneyi vurduktan sonra Yatman gerekiyor gözetim altında kalman gerekiyor.şaşırdım şu an.
      Elifcik34 kendi doktorum oraya gidebilirsin dedi sağlık ocağındaki ebem de hiçbir sorun çıkarmadan vurdu iğneyi. İğneden sonra müşahede altında kalma olayını ilk kez burda duydum. Bunu sebebi ne peki biliyor musunuz?
        Rukiyecndr Canim esimle bizde de var kan uyusmazligi. 29. Haftamda ignemi vurdurdum. Arastirma hastaneleri de yapiyor bu igneyi. Doktorunuza randevuya gittiginizde soyleyin kan alsinlar . Zaten negatif cikacaktir . Doktorunuz gerekli igneyi hazirlattiracaktir. Sonrasinda yatis verecekler kan grubunuz icin tekrar kan alabilirler. İgneyi yapip gonderiyorlar .
        Handeay Canım bu iğnenin süresi 3 ay dediler bana sen neden her kanamada oluyorsun iğne
          Durununannesi80 negatif çıkınca iğne vurmuyorlar mı canım benim pozitif 1/8 çıktı ama yinede koruma amaçlı vurdular titre çok yüksek değil diye
            Merveprms tahlil yapıyorlar pozitif çıkıyor mecburen bebeği korumak adına iğneyi yapıyorlar canım
              OgretmenEva ben çalıştığım için sağlık ocağındaki ebeyi aradım aram çok iyi sivil hayatta da görüşüyoruz bizim yetkimiz yok hastane yapıyor dedi.hastaneye gittim yatış yaptılar kanı falan stajyer aldı ama iğneyi başhemşire yaptı.2 saat iğne öncesi 1 saat te iğne sonrası beklettiler yat dediler kalkma sonra iyimisin dediler iyiyim dedim.çıkış işlemini yapıp çıkarttılar.prosedür gereği yatış yapmaları gerekiyormuş bende çok anlamadım ama önemli galiba kanamalı gebeliğin olduğu için 2 kere vuruldum ikisinde aynı şekilde oldu.
                Elifcik34 peki kaç ayda bir oluyorsunuz iğneyi bana 3 ay dediler her kanamada olunuyor mu bu iğne
                  Merveprms benim negatif çıktı Dr pozitif çıkarsa tam teşekküllü hastaneye sevk ederim demişti.farkı ne acaba?bu arada 2. Gebeliğim
                    Merveprms ilk Doğumum da hastaneden çıkmadan yaptılar.ikinci gebelikte 8 haftalıkken kanamam oldu durdurma amaçlı vurdular artı olarak sonra düşük iğneleri de vurdu. Fakat kanamam uyuşmazlık iğnesinden 1.5 gün sonra kesildi.sonra 28. Haftada vurdu bide doğumdan sonra dedi.kanama olmazsa sadece 28 de vuruyorlarmış ama.