• Sağlık
  • Kan uyuşmazlığı olan var mı?

Selam kızlar✋ Kan uyuşmazlığımız var 24+1 haftalığım. 27 28 haftalar da kan uyuşmazlığı iğnesi olmam lazım tedirginim. Özelde şuan iğne fiyatı 490 tl ve mecbur hastanede 6 saat gözetim altında tutulması gerekmiyormuş annenin onun içinde ek bir ücret gerekiyor. Araştırma hastanelerinde iğne yaptırıyorlar mı ? yatış veriyorlar mı? Nasıl muayene ediyorlar? Altan muayene ediyorlar diyen de var. Ne olur bu konu hakkında bilğisi olan var mı yardımcı olun🙏❤️
    Bizdede var canım benimde ilk 20. Haftadayım bende merak edyorum burada kalayım inşallah biri bilgilendiriri😇
    Muayene filan da yapmıyorlar sadece bir kan testi yapıyorlar sonra iğneyi vuruyorlar benim devamlı kanamam olduğu için kan uyuşmazlığı iğnesini iki kere yaptılar bence doktorunuza danışın
      Rukiyecndr merhaba bizde de var. Testimiz yapıldı 24. Haftada sonuç negatif ve herhangi bir kanama olmayınca 28. Haftada doktorum yazdı iğneyi. Mor reçete ile yazılıp vuruluyorsunuz. Özelde yazdı doktorum eczacılar odasından sgk kapsamında 61 tl ye aldık ve sağlık ocağına gidip ücretsiz vuruldum. Ancak direk gidip eczaneden alırsanız bahsettiğiniz gibi yüksek meblağlar istiyorlar. Devlet hastanesinde prosedür nasıldır bilmiyorum ama burda okuduklarım kadarıyla birkaç saatlik yatış veriyorlarmış. Ancak alttan muayaneyi gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil bir sıkıntı olmadıkça.
        Özel hastanelerde yatış ücreti alıyolar canım o yüzden öyle çok devlette ücretsiz yapıyolar. Sen devlet hastanesine git uyuşmazlık iğnesi olcam de sana indirekt coombs testi yapılcak sonuca göre vuruyorlar ücretsiz
          Handeay 3 gün önce özel hastaneye gittim kendi doktoruma biz iğneyi ilacı kendimiz alıyormuşuz sağlık ocağından doktor reçetesiyle birlikte özel olduğu için 490 tl fıyatı var arkadasım eczacı ona danıştım ben. Doktor yatış olacağını 6 saat gözetim altında tutulacağını söyledi. Devlette yada araştırma hastanelerinde nasıl yapılıyor yada araştırma hastanelerinde yapılıyor mu bilmiyorum onun için araştırma hastanelerinde yada devlet hastanelerinde yaptıran varsa bilgisi olan varsa Benin’de bilgilendirirse sevınırım. İkinci gebeliğim ilki 7 aylıkken ölü Doğum oldu hiç sebebe yokken kalbi durdu normal Doğum yaptım Doğumdan sonra iğne yaptırdım yine özelde. Ama gebeylen yaptırmamıştım iğne doktorlar Doğumdan sonra olacağını söylüyordu sürekli 27 28 haftalarda olacağını söylememişlerdi.
            Rukiyecndr valla ben 2 hafta önce kürtaj oldum bendede kan uyuşmazlığı var kürtaj sonrası hemen iğne vurdular iğne fiyatı 100₺ idi özel medipol Sefaköy'de kürtaj oldum ve iğnem yapıldı belki gebeliğin ileri düzeyde olduğundan fiyat artmış olabilir doktoruna sor istersen
            Rukiyecndr ben de özele gidiyorum ama iğneyi hastane verirse bu uçuk fiyat çıkıyor bu iğne zaten mor reçete ile alınıyor Dr bize yazdı ecza deposuna yönlendirdi ilaç pahalı olduğu için eczaneler sırayla satıyormuş ecza deposuna gittik bi kaç evrak isteniyor eczaneye yönlendiriyor biz 59 TL ye aldık tekrar hastaneye gittik ayrı ücret vermeden acil kısmında vuruluyor
              OgretmenEva dediğim gibi arkadasım eczacı oda yardımcı Olucaktı mor reçeteyle ecza odasından aldıracaktı eşim 3 haftadır çalışmıyor işleri durdu sigortada durdu işsizlik sigortasıylada alınmıyor sanırsam ondan dolayı daha bir iskonto yaptım 3 hafta sonra yaptırmam gerekmiyor acaba araştırma gastanesıne randevu alıp gitsem o gün yaparlarmı hemen yoksa tekrardan gün mü verırler
              Rukiyecndr canım bende yaptırdım hem de özel hastane de öle gözetim altında falan da tutulmadım... İğne yi dışarıdan reçeteyle satın aldık 50 TL gibi bi ücret ödedik.. Bi De doğumdan sonra vurulacak aynı iğneden.. Daha önce de kürtaj olduğumda devlette vurdular ve orda hiç ücret ödemedik.. Bence başka hastanelerden bilgi al derim
              Zmraemr ya bana doktorum açıl kısmına gel hemen vuralım git demedi yatış olacağını 6 saat gözetim altında tutacağını söyledi neden acaba
                Rukiyecndr ben ozelde vuruldum 1 tl bile vermedim çünkü ilaci devlet karsiliyor sigortaniz varsa yani. Oyle bi ucret yok ayrica her hastahane bunu yapmak zorunda.
                  Rukiyecndr ben özel hastaneye gıdıyorum 28de vurdular ama 500 tl iğne dpgru sgk karşıladı 50 tl odedım ben yatıs falanda yok sadece besleyıcı serım taktılar onu bekledım okdr sonra cktık
                  Rukiyecndr ben kürtajdan sonra iğneyi vuruldum ama bana yatış vermediler kürtaj sonrası 3 saat hastanede yattım oda kürtaj sonrası gözetim ve ayağa hemen kalkmayan için iğne için ayrıca birşey demediler normal bir iğne yAni
                  İşte sigortamız yok bizim şansa eşimin işleri durdu sigortayı fln kesitler en iyisi bn randevu alıp araştırma hastanesine gideyim bir