• Sağlık
  • Kan uyuşmazlığı olan var mı?

Benım hamileliğim ilk zamanlarında kanamam olmuştu o zaman yapılmıştı uyuşmazlık iğnesi bende özel hastanede yptırdım doktorum çok pahalı bi iğne mor reçete ile ödüyor devletin ödemesi için yatış yaptılar iğneyi oldum aynı gün yine çıkış yaptılar biz sadece 50 tl vermiştik doktor bi daha olmana gerek yok dedi çok şükür kanamam da olmadı
    Sinemm23 benim şimdiye kadar sukur kanamam olmadı o yüzden yapılmadı ama 27 28 haftalar da yapılmak zorunda bakalım birde araştırma hastanesıne randevu alıp gideyim
      Rukiyecndr bende 11 haftada vuruldum düşük tehlikesinden dolayı devlette vuruldum. Özele gittim acile mor recete verdı ve 400 liraydı eczanede benimde sigortam yoktu sonra devlette acile gittim düşük tehlikem varmıs iğneyi vurunmam gerekliymiş dedim kan testi verdim ertesi gün sabah tekrar gittim 5 dakkada ücretsiz vurdular. Baska bi devlete gittim alttan bakıp sonra yatıs verilir dedi hemsire bende kabul etmedım baska bi hastanede oldum iğneyi normal karından bakyı kalp atısı var dedı ertsi gunde vurdu ıgneyi
      Rukiyecndr bn devlette oldm 28 haftalikken 2 saat bile durmadm bi sorn yok yani igne yurup snra bebegn kalb atisini dnliyolar korkmayin zaten ilk bebkte sorn olmayacagini ikinci de sorn olur dedi ozeldeki dktor yaptrmana grek yok dedi ama bn yaptirdm igne
      Rukiyecndr insallah olmaz insan çok korkuyor bebeğime bişey mi oldu dıye çok kötü bişey insallah bebeklerimizi sağsalim kucağımıza alırız ☺️
        Rukiyecndr doktorunuz mor reçete ile yazıp size rapor cıkarırsa ücretsiz eczaneden temin edersiniz ama bunu da herhangi bir eczaneden alamıyorsunuz. İl ve ilçenizdeki eczacı odasına gidiyoesunuz onlar sizi yönlendiriyorlar. Rh uyuşmazlığında bir çok iğne mevcut piyasa da hangisi bulunuyorsa onu yaptırırsınız zaten
        Rukiyecndr bende de kan uyusmazligi var 2 hafta once ignemi oldm anti d ignesi bunun icin tekrardan kan testi yapiyorlar sonra igne olman icin yatis islemini yapiosun bende ozel hastaneye gidiorm 30 lira aldilar igne icin 40 dk yakin yatis yaptim sonra ciktim bu kadar yani
          Rukiyecndr 28.haftada indirekt coombs testi uygulandı araştırma hastanesinde test negatif çıktı ama doktor yine de önlem amaçlı vuralım dedi.O gün yatışlı gösterildim.Kadın Doğum servisine inip iğnemi vurulduğum.10 dk gözlem altında kaldım sonra çıktım.Herhangi bir ücret ödemedim canım.
          Rukiyecndr ben 3 düşük yaptim her düşükte iğne vuruldum kalçadan muane fln etmediler vurulduktan sonra 5 dakka yatıyosun hemen geri kalkıyosun canım ozelde kurdaj olmustum igne ucretliydi 300tl flndi 3 düşugumde cerrahpasa gittim acile ucretsiz yaptirdim orda ben
          Rukiyecndr bizde de kan uyuşmazlığı var 12.haftamda kanamam oldu diye yedim birde 28.haftamda oldum immunglobulin vermişti eczanelerde bulamadık ücretsiz bir ilaçmış hatta ama yerine rhogam almak zorunda kaldık ilaç bulamadığımız için oda 30-40 tl arasıydı yapınca 10-15 dk gözetim altında kaldım🤷🏻‍♀️
          Rukiyecndr işte canım devlet hastanesinde bedavaya yapıyorlar benim devamlı kanamam olduğu için kan uyuşmazlığından dolayı oluyor bu kanamada o yüzden en yakın bi devlet hastanesine gidin orada ki doktor mutlaka test yapıp iğneyi vuracaktır ben ilk iğnemi 5 haftalık hamile iken vuruldum bide 11 haftalık hamile iken vuruldum şimdi 15 haftalık hamileyim belki doktorum yeniden test yapıp vuracak test sonucuna göre zaten vuruyorlar benim her seferinde pozitif çıkıyor bebeğe zarar gelmesn diye iğne vuruyor ama tavsiyeö araştırma hastanesi değil normal bi devlet hastanesine gitmeniz araştırma hastaneleri de bi miktar para alır diye tahmin ediyorum
            Rukiyecndr cnm 26+5 de vurulmuştum kan uyuşmazlığı iğnesini. Özele gidiyorum doktorum reçeteye yazdı iğneyi bende eczaneden aldım 57 tl idi . Ama sigorta karşılamaz reçetende sıkıntı olursa 400 500 tl arası birşey demişti eczaneci. Bir sıkıntı çıkması 57 tl ye aldım vuruldum. Hastane de yatma vs.durumuda olmadı
            Rukiyecndr cnm 26+5 de vurulmuştum kan uyuşmazlığı iğnesini. Özele gidiyorum doktorum reçeteye yazdı iğneyi bende eczaneden aldım 57 tl idi . Ama sigorta karşılamaz reçetende sıkıntı olursa 400 500 tl arası birşey demişti eczaneci. Bir sıkıntı çıkması 57 tl ye aldım vuruldum. Hastane de yatma vs.durumuda olmadı
            OgretmenEva sağlık ocağı nasıl yaptı? Yasak sağlık ocağının yapması.iğneyi vurduktan sonra Yatman gerekiyor gözetim altında kalman gerekiyor.şaşırdım şu an.