Merhabalar bu konuda yerli ve yabancı forumlarda o kadar fazla şey okudum ki çok farklı bakış acıları da var. Açıkçası benim doktorum da tam yat ya da otur demiyorlar fakat tanıştığım doktorlar evden devam etmemi istiyorlar. Evde oturmak ile ofiste oturmak arasında çok fark görüyor musunuz sizde nasıldı süreç
Serklaj/Servikal Yetmezlik sonrası çalışmaya dönmek
Acil serklaj oldum 18 ci haftamda 18 mm ile, sonra rahim uzunluğu 33-36 mm arası olunca doktorum kısa yuruyuşlere izin verdi ( yatmak hiç bir sıkıntı olmadan dokuz ayı doldurursun demek değil ama dikkat ediceksin kendini yormadan dedi) öyle yaptım çok şükür 30 cu haftaya kadar iyi ilerledik şimdi 20 mm düştü artık mecburi doğuma kadar sadece banyo, toalet. Otururkende baskı oluyor bende işe gidip masa başıda olsa çalışmayı uygun görmüyorum, birde kan dolaşımı durup ayaklarda şişme durumu oluyor riske atmaya değmez. Kolay hamilelik dilerim ☺️
- Düzenlendi
VeraVrea acil serklajlarda çoğunlukla evde istirahat istiyor doktorlar özellikle tuvalet harici kalkilmamasini istiyorlar. Çünkü yürüdükçe, ayakta kaldıkça, oturdukca rahime yük biniyor ve kisalmaya sebebiyet verebiliyor. Ben sürekli yattigim halde kasilmalardan dolayı rahim boyu kisaliyordu. Dikiş atan perinatolog yürü diyordu kendi sürekli gittigim uzman doktor sakin yürüme yat diyordu. Kendi doktorumu dinledim yattim o halde bile 1 ay dayandı. Öteki doktoru dinleseydim 1-2 haftaya doğum olacaktı neredeyse. Şimdi tekrar hamileyim duruma göre bir sıkıntı olmazsa normal yaşantıya devam edilebilir diyor doktorlar. Bakalım ben yine de çok fazla ayakta kalmam diye düşünüyorum çünkü bir kaybım olduğu için korkuyorum
Yorumları çok merak ediyorum Eylül de raporum bitiyor.çalışmam gerek istemiyorum heyet en doğrusu sanki ama bilmiyorum
myangelson benim serklajımı yapan prof oturmakla alakası yok o dikişin yeri ile oturdugunda hareket eden kaslar cok ayrı o cok daha şçerde filan gibi şeyler söyledi yine de sabah kalkıp 1 saat gidiş 1 saat dönüş 2 saat toplam araba kullanıp o kadar saatte iş yerinde oturmamı istemiyormuş
VeraVrea yok o süreçte hep yattım hastanede 5 gün kalmıştım taburcu oldum 1 ay boyunca hep yatım, yemeğimi bile yatarak yedim. Sonra kontrolde uzadığını görünce doktorum bir tık daha rahat olabileceğimi söyledi. İnsan yorulunca hemen dikiş kendini hatırlatıyor zaten ağrı, çektirme değişik hissediyodum hemen yatıyodum ama hep yatarak geçirdim diyemem ufak tefek kaçamaklarım oldu. Bu günlere geldik çok şükür. Kısalmamda kasılmalarım sıklaşmaya başladı kontrole gittim öyle öğrendim 20mm düştüğünü şimdi 31+3 ama riskli çiğer geliştirici oldum, artık Allah’ın izniyle yatarak oğlumu beklemeye düşünüyorum inşallah 35-36 haftaları görürüz
VeraVrea bana da yukarı dikiş atıldı ama oturmak kesinlikle yasaktı
myangelson merhaba acaba kaç haftalıkken oldunuz kaç mm di uzunluk
VeraVrea kacıncı haftadasın ne zön serklaj oldun kac mm di??
Sevilay2626 20 8mm 2 cm açılma , 21. Hafta 4mm tekrar daha yukarı dikiş atıldı