VeraVrea acil serklajlarda çoğunlukla evde istirahat istiyor doktorlar özellikle tuvalet harici kalkilmamasini istiyorlar. Çünkü yürüdükçe, ayakta kaldıkça, oturdukca rahime yük biniyor ve kisalmaya sebebiyet verebiliyor. Ben sürekli yattigim halde kasilmalardan dolayı rahim boyu kisaliyordu. Dikiş atan perinatolog yürü diyordu kendi sürekli gittigim uzman doktor sakin yürüme yat diyordu. Kendi doktorumu dinledim yattim o halde bile 1 ay dayandı. Öteki doktoru dinleseydim 1-2 haftaya doğum olacaktı neredeyse. Şimdi tekrar hamileyim duruma göre bir sıkıntı olmazsa normal yaşantıya devam edilebilir diyor doktorlar. Bakalım ben yine de çok fazla ayakta kalmam diye düşünüyorum çünkü bir kaybım olduğu için korkuyorum

Yorumları çok merak ediyorum Eylül de raporum bitiyor.çalışmam gerek istemiyorum heyet en doğrusu sanki ama bilmiyorum

Nevrie çok tesekkür ederim 18mm den 3 santime tekrar nasıl uzadı o sürecte de yatmadınız diye anladım

myangelson benim serklajımı yapan prof oturmakla alakası yok o dikişin yeri ile oturdugunda hareket eden kaslar cok ayrı o cok daha şçerde filan gibi şeyler söyledi yine de sabah kalkıp 1 saat gidiş 1 saat dönüş 2 saat toplam araba kullanıp o kadar saatte iş yerinde oturmamı istemiyormuş

VeraVrea yok o süreçte hep yattım hastanede 5 gün kalmıştım taburcu oldum 1 ay boyunca hep yatım, yemeğimi bile yatarak yedim. Sonra kontrolde uzadığını görünce doktorum bir tık daha rahat olabileceğimi söyledi. İnsan yorulunca hemen dikiş kendini hatırlatıyor zaten ağrı, çektirme değişik hissediyodum hemen yatıyodum ama hep yatarak geçirdim diyemem ufak tefek kaçamaklarım oldu. Bu günlere geldik çok şükür. Kısalmamda kasılmalarım sıklaşmaya başladı kontrole gittim öyle öğrendim 20mm düştüğünü şimdi 31+3 ama riskli çiğer geliştirici oldum, artık Allah’ın izniyle yatarak oğlumu beklemeye düşünüyorum inşallah 35-36 haftaları görürüz

VeraVrea evde de sürekli oturmuyoruz oturmak ve ayakta kalmak aynı şekilde servikse baskı yapıyor ama iş yerinde istediğimiz zaman uzanamayacağımız için belki uzun saatler oturmak zorunda kalacağımız için her gün yol gelip gitmek risk oluşturacağı için doktorlar risk almamızı istemiyor

asyap önlem amaçlı senklaj olduğu için çok kısıtlamak istemiyor ama denemek de istiyor gidişata göre calismicam.

Ben sizlere katılıyorum 20 dk yol ve sürekli sandalye uzeidnde çok tehlikeli beni korkutuyor keisnlikle çalışmak istemiyorum :(

Huzurluve bende önlem amaçlı olmuştum ve sürekli yatmama rağmen o halde bile 26.haftayı zor gördüm ve bebeğimi kaybettim kesinlikle doktorunuza çalışmak istemediğinizi söyleyin benim doktorum zaten kendisi istememişti çalışmamı

Tomucuk12 suan 15 haftalık 13 te oldum 2.7cm.
              Önceki hamileliğimde 24. Haftada atılmıştı 1.2cm kalmısken. Öyle bir hikayem oldugu için bunda zaten atılacaktı önlem amaçlı.
              Ama 12. Haftada bir baktılar ki yarıya düşmüş zaten

asyap engeksiyon mu oldu kese açılan yere girip patladı mı. Cok üzüldüm bundan korkuyorum

VeraVrea evet enfeksiyondan olduğunu söyledi doktorum serklaj kaynaklı sağolun

VeraVrea korkmayın sizinki öyle olmaz inşallah siz tedbirinizi alın gerisi takdiri ilahi

Huzurluve günde 4 litre su içiyorum sürekli iç çamaşırı değiştiriyorum sayısını bile bilmiyorum ütüleyip giyiyorum iç çamaşırlarımda yumuşatıcı kullanmıyorum en ufak bi akıntım olduğunda idrar kültürü ve idrar tahlili yaptırıyorum

asyap ben serklaj olalı 14 gün oldu akıntı oluyor normalde de cok akıntım olur hamilelik basından beri vajinal progestan kullandıgım için ekstra akıyor zaten o bunu ayırmak mümkün değil. İnsan ne yaparsam yapayım 26-27 de kaybedebilirim diye düsündükce cok üzücü 😔