niyetimkalpkirmamak bal pekmez reçel beyaz ekmek pilav makarna hazır paketli ürünler hiç birini yemiyorum karpuz bile meyve saatm olduğu halde yemiyorum şekeri yükseltiyor dedi doktorum. Genel olarak dikkat ediyorum ama yeni başladım yürüyüşede diyetede yürüyüş yaptıkça değerler dengelenir diyorlar inşallah öyle olur
Evde şeker ölçümü yapanlar buraya 👐
Yusbus hareketi artırmak gerekiyor hareket şeker için çok önemliyms
Benim doktorum ilk birinci saat tokluk önemlidir gebelikte demişti ben o yüzden birinci tokluk ölçüyorm
ayanarta1 evet verilen saatlere göre yapmanız gerekiyor beslenmelerinizi bide çok yorulur Şam üzülür sem. Benim yüksek çıkıyor yemekten spnra 15 20 dk yürüyüş yapabilirseniz açık alanda yüksek çıktığı zaman larda çok güzel düzenliyor aslında pikniğe gitmiştik biraz kaçırdım 😄😄 ( bayağı kaçırdım ama Yürüdük ve açık hava diye sanırım inanır mısın normal çıktı Mesela Sizde deneyin Allahın izniyle düzene girer ünsilin kötü bir şey değil ama ne gerek var günde 4,5 kez iğne yemeye Dedikleri gibi yaparsak güzel gidiyor
Sadeceanne2 ben ilk gebelikte son bir buçuk ay insülin kullanmıştım günde iki kez vuruyorsun duygusu kötüydü işte
ayanarta1 Benim de kızım da çıktı diyetle dengelemeye çalışıyorum Allahın izniyle arada aşıyor ama başlatmayacağım dikkat ediyorsun belli dedi doktor Ne kadar zamanınız kaldı doğuma kadar
Moorbit bugün diyetisyene gittim benimde sabah aç 95 102 bulduğu oldu tokluktq 120 130 çıkıyordu bana diyet listesi verdi ceviz çok tüketmeyin kepek ekmek hiç önermesi çavdar ve tam tahilli ekmek önerdi . Yeşillik bol ye tahin pekmez ve bal ona dikkat et seker oranı yüksekse tavsiye etmiyorum dedi unlu mamuller dikkat et hamur pirinç vs dikkat et dedi bende yarından itibaren dikkat etmeye başlayacam ve aç kalmamaya dikkat et dedi
Pinaryyy bende zaten akşam 9da ara öğün yapıyorum ona rağmen yüksek yine
Sadeceanne2 iki buçuk ay kaldı inşallah o zamana kadar diyetle kontrol ederim
ayanarta1 inşallah
Babyy_1 benim ilk gebelikte başladılar ama kaçta başladılar hiç hatırlamıyorum 🙄
Btm571 120 -130 normal değilmiymiş
- Düzenlendi
ayanarta1 gece uyurken şeker yükseliyor o yüzden sabah biraz yüksek çıkıyor
Bende merak etmiştim 😄
Normalde gece uyurken yani gıda tüketimi yokken kan şekerimizin düşmemesi için karaciğer çeşitli yollarla glukoz üretmekte ve kişinin gece boyunca kan şekerinin düşmesini önlemektedir
Gulsahakancgr evet mantıklı 😊