• SağlıkGebelik
  • Gebelik şekeri olup doğduğunda bebekte sorun olan varmı

gozdeee41 insallah saglikla bebisleri kucagimiza aliriz benim doktorum 38. Hafta bile olsa cok kucuk bir kuvez ihtimali olabilir cigerden dolayi dedi ama korkma 2-3 gun kalir fazla degil dedi insallah hic kuveze girmezler 😊

Aylin969696 benimde 29 mayısta 38+1de doğumum var. Hem şekerden hemde eski sezaryen dikişimden dolayı o tarihi verdi doktorum ama korkuyorumda erken mi diye🥲 eltimin ablasında şeker var düzene oturttuktan sonra tatlı bile yediği oldu mesela. 37+3 te suyu gelince sezaryene aldılar. 2 gün kaldı hastanede bebeğe şeker takibi yapıldı kalbine ve böbreklerine bakıldı birde çok şükür bebek etkilenmemiş şekerden gayet sağlıklı. Kuvöze bile girmedi

eceyc314 yaa çok şükür çok sevindim ama kizlar benim şekerlerim çok şükür 130 üstünü hiç görmedi ki bitek ciğer geliştirici vurduklarında 160 lari görmüştü oda iğnede kortizol var diye normal karşılandi ayy sağlıkla alalım kucağımıza inşallah🥲❤️

Aylin969696 ayy ne pis bişeymiş bu şeker be Allah yardımcımız olsun valla inşallah sağlıkla alırız kucağımıza💙

eceyc314 benimde tatlı yedigim oldu ama sekerim dusuk oldugu zamanlarda oda 1 dilim goz hakki olarak abartmadan insallah bizlerde saglikla aliriz kucagimiza bende su gelmesinden korkuyorum sekeri olanlarin suyu erken gelebiliyor maglum

gozdeee41 Ya size ciger geliştirici yaptilarmi benim baştan beni hareket azligi erken dogum riski hatta bir ara suyum azaldi bir ara gene gelisim geriligi oldu baya sorunlar yasadik yani doktorum ona ragmen sekerin var ciger gelistirici vurursam sekerini yukseltir vs. dengelememiz zor olur dedi asla ciger gelistiriicyi vurmayi dusunmedi bile

Aysenuer benimde gebelik şekerim vardı diyetle dengeledim 37+0 da doğum yaptım kızımın ciğer gelişimi iyiydi kuveze girmedi o yüzden 2700 doğmuştu ama ilk gebeliğimde kürtaj sonrası servisteydim 1 kadın gelmişti şeker hastasıymış ve insülin kullanması gerekiyormuş 10 günden fazla bir zamanda iğnesini yapmamış ve ne yazık ki bebeği karnında ölmüştü 9 aylık bide çok üzülmüştüm ama doktorlar çok kızmıştı neden insülini kullanmadın böyle olacağını bildiğin halde o yüzden bence çok dikkat edilmesi gerekiyor gebelikte şeker ve tansiyona ve doktorumuzun dediğine önem vermeliyiz hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza inşallah

Aylin969696 evet bende ondan korkuyorum ama çevremde 3 kişide su gelmesi oldu hepsi 37+3-37+2 falan o civarda. Bende o zamanları görmek istiyorum. Sonrasında biraz daha rahatlayacağım.

_Mother_ peki hiç değer olarak geçtiğiniz oldu mu. Yada şekerinizi çıkarmayacak şekilde tatlı vs yediğiniz oldumu. Mesela benim %70 üzeri bitter çikolata yükseltmiyor. Günde bir kaç tane yiyorum. İnşallah zararı yoktur. Diyetisyenim yeme diyor ama dayanamıyorum🥲

eceyc314 benim gebelik baya yıllar geçti üzerinden 3 yıl gibi 😂😂 ama çikolata yasaktı onun yerine kuruyemiş ve kuru meyveler yiyordum ama hiç unutmam yaprak sarması yemiştim şekerim 285 çıkmıştı 🫤 korkudan bol su maden suyu içip yürüyüş yapmıştım Pirinçe de dikkat etmek gerekiyor o yüzden ama birkaç defa 250 yi gördüklerim olmuştu tatlı yediğim zamanlar cennet hurması da o şekilde

_Mother_ bende bir kere 180 5-6 kerede 150-160 gördüm. Ama 180 mesela çok az bi pasta ile gördüm. Kremasını yemiştim sadece. İnsan dayanamıyor yemek istiyor tadımlık alıyorum mesela bazen 130 ları görüyorum. Geçmiyor ama korkuyorum geçmeyincede bebeği etkiler mi diye. Benim ilk gebeliğim 3,5 yıl önceydi o zaman hiç böyle dertlerim yoktu,ikinci gebelik bitirdi beni😅

eceyc314 şöyle söyleyeyim açlık 100 altında olunca toklukta 180 i geçmediği süre bence sıkıntı olmaz ama herkesin vücut direnci farklı oluyor tokluk değeri 150 de dengelemeye çalışın siz yine de sağlıkla gelsin inşallah benim 280 ler bile olmuştu yani bazen insan gerçekten dayanamıyor hamile sonuçta canı çekecek ama ben 7 kilo tek aldım gebelik boyunca bu arada

_Mother_ bende 34+5 im toplamda 5,5 kilo aldım. Son 3 haftam 6-7 kilo da kapatırım sanırım. Son zamanlarda çok acıkıyorum sürekli kuruyemiş yiyorum ceviz badem fıstık kabak çekirdeği. İnşallah bebişede yarıyordur. Gebelik şekeri çoook zor gerçektende. Hem stresli hemde hamilesin ama canının çektiğini yiyemiyorsun

eceyc314 kesinlikle çok stresli bende ilk 3 ay hep kusma ile geçti birşey yiyemedim tam düzeldi bu defa şeker çıktı ondan yiyemedim 😂😂 senin kilo düzeni de güzel hiç stres yapma

_Mother_ benim aslında kilo almam gerekiyor yani alsam daha iyiydi ama nasip işte😅 benimde ilk 20 hafta sürekli mide bulantısı sonrasında da şeker çıktı işte😅 gebelikten sonra geçer inşallah. Kalıcı olan duymadım çevremde hiç. Bir sürü tatlı hayalim var doğum sonrasına😅