• SağlıkGebelik
  • Gebelik şekeri olup doğduğunda bebekte sorun olan varmı

Aysenuer Bilnmezse ve hiç dikkat edilmeden hep yüksek seyrederse tabi öyle bir ihtimal var.Ben insülin kullandım şükür oğlu sağlıklı doğdu.

Aysenuer eğer diyete dikkat ederseniz herhangi bir sorun olmuyor ikinci oğlumda sekerim vardı doğuma kadar diyet yapmıştım şükür oğlum 3 yaşında gayet sağlıklı üçüncü oğluma hamileyim 31+6 yine şekerim var yine diyet yapıyorum

• Dost bunu yanıtladı.

Pamuk dikkat ettiğiniz halde 150 lileri 170 leri gördüğünüz oluyor muydu

Benimde en merka ettigim konu cuma gunu zorunlu sezeryanla dogum yapicam insallah ciger gelisiminde falan sorun olmaz

Bende kızımdayken çıktı doğumda çok şükür Bi etkisi olmadı doğum sonrası geçti fakat kilo alırsam tekrarlar dedi doktor genelde aynı kilolardayım lakin ² senedir diyabet hastasıyım tip ²maalesef

Aylin969696 evet cnm ya bende sezeryan olcam doktorum 1 hafta erteledi cigerleri iyice gelissen dedi şeker var bende de

Ben bunu doktoruma sordum. 15 gün yüksek şekerden hastanede yattım.. elbette riskleri var onları söyledi ama genelde organları vs etkilemiyor dedi. Sadece kalp en çok etkilenen organ olabilir dedi zaten beni fetal eko ya da yönlendirdiler. İyiki bakıldı . Ciddi bir sorun yok sadece şekerden dolayı kalp kasında kalınlaşma olmuş doğuma kadar hiç yükselmesin şekerin dendi daha da dikkat ediyorum. Yani şeker kontrol altında olursa bi sıkıntı olmaz Allah ın izninle. Bu arada ben tip1 diyabetliyım yani genetik

Aysenuer cuma gunu 38+1 oldugum gun dogum olucak ama suni sanciyla deneyelim diyordu doktorumuz bas cevresi buyuk diye sezeryana donduk sekerden dolayi daha fazla bekletmek istemedi doktorumuz

gozdeee41 insallah saglikla bebisleri kucagimiza aliriz benim doktorum 38. Hafta bile olsa cok kucuk bir kuvez ihtimali olabilir cigerden dolayi dedi ama korkma 2-3 gun kalir fazla degil dedi insallah hic kuveze girmezler 😊

Aylin969696 benimde 29 mayısta 38+1de doğumum var. Hem şekerden hemde eski sezaryen dikişimden dolayı o tarihi verdi doktorum ama korkuyorumda erken mi diye🥲 eltimin ablasında şeker var düzene oturttuktan sonra tatlı bile yediği oldu mesela. 37+3 te suyu gelince sezaryene aldılar. 2 gün kaldı hastanede bebeğe şeker takibi yapıldı kalbine ve böbreklerine bakıldı birde çok şükür bebek etkilenmemiş şekerden gayet sağlıklı. Kuvöze bile girmedi

eceyc314 yaa çok şükür çok sevindim ama kizlar benim şekerlerim çok şükür 130 üstünü hiç görmedi ki bitek ciğer geliştirici vurduklarında 160 lari görmüştü oda iğnede kortizol var diye normal karşılandi ayy sağlıkla alalım kucağımıza inşallah🥲❤️

Aylin969696 ayy ne pis bişeymiş bu şeker be Allah yardımcımız olsun valla inşallah sağlıkla alırız kucağımıza💙

eceyc314 benimde tatlı yedigim oldu ama sekerim dusuk oldugu zamanlarda oda 1 dilim goz hakki olarak abartmadan insallah bizlerde saglikla aliriz kucagimiza bende su gelmesinden korkuyorum sekeri olanlarin suyu erken gelebiliyor maglum

gozdeee41 Ya size ciger geliştirici yaptilarmi benim baştan beni hareket azligi erken dogum riski hatta bir ara suyum azaldi bir ara gene gelisim geriligi oldu baya sorunlar yasadik yani doktorum ona ragmen sekerin var ciger gelistirici vurursam sekerini yukseltir vs. dengelememiz zor olur dedi asla ciger gelistiriicyi vurmayi dusunmedi bile

Aysenuer benimde gebelik şekerim vardı diyetle dengeledim 37+0 da doğum yaptım kızımın ciğer gelişimi iyiydi kuveze girmedi o yüzden 2700 doğmuştu ama ilk gebeliğimde kürtaj sonrası servisteydim 1 kadın gelmişti şeker hastasıymış ve insülin kullanması gerekiyormuş 10 günden fazla bir zamanda iğnesini yapmamış ve ne yazık ki bebeği karnında ölmüştü 9 aylık bide çok üzülmüştüm ama doktorlar çok kızmıştı neden insülini kullanmadın böyle olacağını bildiğin halde o yüzden bence çok dikkat edilmesi gerekiyor gebelikte şeker ve tansiyona ve doktorumuzun dediğine önem vermeliyiz hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza inşallah

Aylin969696 evet bende ondan korkuyorum ama çevremde 3 kişide su gelmesi oldu hepsi 37+3-37+2 falan o civarda. Bende o zamanları görmek istiyorum. Sonrasında biraz daha rahatlayacağım.