Sezeryanı fazla övenler…
Sekine24 ben de sezaryen oldum ama övmüyorum güzel geçmesine rağmen kişiden kişiye değiştiğini söylüyorum hep muhtemelen övenler de ağrısız acısız kısa sürede bebeğine kavuştuğundan dolayı övüyordur sizin de hakkınızda hayırlısı olsun bazen sezaryen istersiniz normal olur bazen tam tersi normal beklerken sezaryen olur her iki acıyı tadan annelerimiz de var Allah yardımcıları olsun 🙏
Normal doğum elbette en iyisi bende ilk hamileligimde normal doğum olmasını çok istedim.Doktorumun gözetiminde 41 haftaya kadar bekledim ama açılma olmadığı için sezeryan doguma karar verdi. Ama cok ağrılı 10 gün geçirdim dikiş acısı yerimden zor kalkıyordum tabiki kişiden kişiye değişiyor bu durum.Bir çok tanıdığım rahat geçirmişti sezeryan sonrasını. Bazı insanlarda normal doğum u herkesin yapabileceğini düşünüyor ama halbuki bunu Bebek belirliyor. Annenin burda yapabileceği hicbirsey olmuyor.
Sekine24 Son anda sezaryene dönmüştü benim. 2. Gün ayaktaydım. Amaaaaa bu tavsiye olamaz asla. Eğer herşey normal seyrindeyse vajinal doğum desteklenmeli. Biz bu yapıda yaratıldık. Sezaryen iyi ki var ama öncelik vajinal. Denenir zaten aksilik olduğu an alıyolar. Sen kafanda ben isteyerek sezaryene karar verdm deme. Herşeyi akışına bırak.
Sekine24 sezaryen doğum yaptım ikizlerimi son güne kadar normal planladık övülecek bir yanı yok sancımı çekerim açar ıkınır doğururum saatlerce daha iyiydi aynı şey ya ıkınıp sancı ağrı çekicem ha ameliyattan sonra sancı ağrı çekicem ama her türlü normal doğum tabi ki daha iyi vücudumuzun bildiği bir şey zaten
Sekine24 ben sezaryen oldum fakat. Sağlık sorunları yoksa önermiyorum bebeğim bir gün bile düzelmiyor bünyesi aşırı zayıf sürekli hasta. Ben desen öyle şimdi ikinciye hamileyim normali denicem. Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah sezaryeninda zorlukları var ameliyattan sonrası fenaydı benim için
Sekine24 bende bebeğime hamileyken sezeryan doğum istiyodum çünkü bende bi hastalık var vajinimus diye geçiyo herhalde yani doktor bile dokunamıyodu bana normal doğumdan o kadar çok korkuyordum ki sezeryan yapın beni dedim , doktorum korkacak bişey yok kendine güven dedi güvendim iyikide güvenmişim sadece doğum sancısı çektim ama doğum çok güzel geçti ayrıca bi parantez daha eklemek istiyorum sezaryen iyi mi kötü mü bilmem ama annem kardeşimi sezryanla doğurdu çok ağrı çektim diyo , ben kendi doğumumdan sonra doğurduğum akşam ayağa kalkabiliyodum yani
Zorunlu sezeryan oldum ki sezeryan istiyordum normalden korkuyordum keşke normal olsaydı 3 büyük ameliyat geçirdim daha önce bu kadar ağrım olmadı evet 5 güne aysklandim ama hala bel ağrım çok fazla ve lohusalık korkunçtu yani hayirlisini işte arkadaşım herkeste bir olmuyor her doktor iyi değil her bünye farklı
Sekine24 2 sezaryen yaptım ilk doğumumda açılma olmadı oğlumda bende sorun oluştu hemen sezeryana çevirdiler 17 saat suni sancı çektim ne oldugunu tattım yani ilk sezeryanım gerçekten çok iyidi aaa korkuttukları gibi değilmiş dedim hemen ayağa kalktım ağrı sızı hiç bişey yoktu ama ikinci sezaryen sonrası mahvoldum 15 gün kalkamadım ağrılar çoktu keyfi sezaryen yapmadığım halde normal doğum nasip olmadı diye üzülmüştüm doktorumda vücuda kişinin direncine göre değişir ama kolay geçmesini bekleme iyileşen yeri tekrardan açıyoruz bunu bi kaç defa daha tekrarladığımızı düşün tabiki zor olur demişti o zaman anladım yinede herkesin vucüdü bir değil Anne hangisinde rahatsa huzurluysa onu tercih etmeli insanlara ya normal ya sezaryen diye diretimemeli
Sekine24 canım önce her şeyin hayırlısı. Ben 8 ay önce 41+3 olduğumda zorunlu sezeryan yaptım. 16 saat suni sancı çektim ama bebek istemedi. Çok direttim normal olsun diye ama olmadı. İki doğum şeklininde zorlukları var. Normal doğum uzun vadede sorunlar yaratıyor. Örneğin mesanede sarkma vajina genişlemesi sezeryan doğumda doğumdan iyibaren. Mesela üşütmeye hiç gelmiyor. Direk dikiş yerlerin ağrıyor. Birde kalkması bir tuk insanı zorluyor. Ama anne olmak başlı başına zor. Kimseyi duyma dinleme. Bebek nasıl istiyorsa öyle geliyor
Sekine24 kişiden kişiye değişir toparlanma ilk kızımda doğum yaptığım gün hastaneden çıktım ve gayet iyiydim kalkıp yemek bile hazırlamıştım otururken dikiş yeri ağrırdı onun dışında bi olumsuz durum yaşamadım annem ve kaynanam söz de doğum zamanı gelmişti onlara bile ben hizmet ediyordum 🥴 ama herşeyin normali daha iyi daha sağlıklı düşünüyorum sonuç olarak çocuk hastalandığında bile doktora gidince bile normal mi sezeryan mı diye soruyorlar
Vajinal doğum en sağlıklısı çocuk her şeyden önce vajinadan geçerken bile belli bağışıklıkla doğuyor süt genel olarak erken geliyor ayağa kalkıp kucağına alıyorsun tabiki sancı çekeceksin yani Allah ayetinde diyor ki annesi onu ne zorluklarla taşıdı. Elbetteki bişeyler zor olacak film sahnesi değil bunlar fakat sezeryan olmuş biri olarak ben çok zor toplandım ki ben hemen kalkıp yürüyüp taburcu oldum hastaneden sağlık sorunu yoksa avrupada ki gibi sezeryan için insanlar mecbur beklemeli her şeyini övüyorlar doğum par sezeryan e bizim devlette ssvd yapan doktor yok yahu ameliyat parası vs girmiyorum bile hepsinin riski var ama ameliyat oluyorsunuz ilerde neler olacak gençken insan bilemiyor
- Düzenlendi
Sekine24 bnde normal doğum sancısı çektim 18 saat sonunda sezaryen oldum sezaryenlede hemen toparladım çok şükür bnde sezaryen taraftarıym çnkü norml doğmda vajinada genişlik mesane sarkması oluyomuş bunu da doktor söylemişti ama sezryen normal ameliyt olup ayağa kalkıyosun iki üç günde başta hiç normali denemeden sezaryen olsydm keşke diyorum ama yapıck bişy yok onuda tatmş oldum hakkınızda hayırlısı olsun sezaryeni öven tayfadanım bnde😅
DdurununAnnesi34 aynen öyle canım çok doğru anlatmışsın yani tebrik ederim.
Nurr_22_22 basur normal doğumu etkiliyor bende de çıktı hamileliğimde 2 tane kocaman ebe gibi doktorum normal dedi
Ama normal doğum yapicam bir akailik olmazsa