Sekine24 kimisi de sezeryana lanet okuyor. Eğer sizinle ilgili ya da bebekle ilgili bir sağlık sorunu yoksa normal doğumu tercih edin. Ben yapamam korkuyorum ,sezeryan olmak istiyorum diğer türlüsünü hayal bile edemiyorum diyorsanız sezeryan olun. Kimi normal doğum vardır elbette sancısı olur ama bittikten sonra çabucak toparlanırsınız ,bebekle daha kolay ilgilenir yürürsünüz ,kimi normal doğum vardır uzun sürer çok çektirir fazla alttan dikiş gerektirir kanama olur normale lanet okursunuz. Aynı şekilde kimi sezeryan vardir iyi bir doktora denk gelirsiniz sizi doğru dozajda uyuştururlar ,ağrı kesicilerinizi doğru dozajda verirler ,doktor temiz güzel bir kesi ve dikim yapar. Ne güzel kolaylıkmış dersiniz. Kimi sezeryan vardır iyi uyuşma olmaz ağrı kesiciler işe yaramaz , kesiniz güzel atilmaz dikişler özensizdir ya da sizin vücudunuz dikişe direnir kanamalar olur enfeksiyonlar olur iç organlar iyi geri yerleşemez gaz sancılarınız olur ,nefes alırken bile eziyet çekersiniz yürümek imkansızdır vs vs. O zaman da sezeryana lanet edersiniz. İkisinin de korkulacak yanlari ya da güzel yanları olabilir. En güzeli kendinizi kasmadan korkutmadan gidişata bırakmak bence. Sezeryan gerekiyorsa korkmadan bebeğim için en iyisi bu diyip sezeryana girebilmeli. Normal doğum olabilir deniyorsa kendinizi kasmadan yapabilirim diyip normal doğuma girilebilmeli.
Burada herkes iyi ya da kötü doğum hikayesini anlatma özgürlüğüne sahip. Ancak kimsenin asla normal yapmayin ya da asla sezeryan olmayin demek gibi bir muamelesi olmamalı. Nasıl doğacağını ya bebek kendi seçer ya da anne adayı kendi tercih eder. Herkes iyi kötü kendini ve dayanıklılığını biliyor ve bi fikre varıyor.