Kızlar doğumumu normal yapmak istiyorum yani öyle ben normal doğum yaptım demek için değilde başka sebeplerden son haftalara doğru sağlık problemi olmazsa vajinal doğum yapmayı düşünüyorum. Ama etraflmda sezeryanla doğum yapanlar sezeryanı öyle ballandırıyolarki insan düşüncesini değişmek istiyo. Yani biliyorum çok acılı bi olay vajinal doğum belkide sonra bu acıyə yaşarken pişman bile olucam ama neden sezeryanla doğum yapan anneler sezeryanı bu kadar dikte ediyolar?
Sezeryanı fazla övenler…
Sekine24 ben ilk kızımı açıklığım ilerlemediği için normalden sezeryana döndüm mesela ama o kadar agrı sızı çekmezdim baştan bilseydim direk sezeryan olurdum diyorum çünkü ben çok çabuk rahat ağrısız sızısız toparladım herkesin bünyesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum ben açıkçası normal dpgum da da afedersin köpek pozisyonunda yerde emekliyodum ağrıdan bana göre değil mesela normal dpgum ama kimisibinde açılması olsun başka şeyleri olsun hızlı ilerliyor iyi ki normal yapmışım diyo bence herkesin doğumu kendine özel canım yani ben öyle düşünüyorum 🥰
Sekine24 bu kadar ballandırıp dikte etmek elbette yanlış. Ama inan bunu sezaryanlar yapmıyor sadece. Vajinal doğum yaptığı için aynı şekilde buna diretenlerde oluyor. Hamileyken hassas oluyoruz etkileniyoruz. İnsanları umursamamak söylediklerini kuşak arkası yapmak lazım. Önemli olan sen ne istiyosun bu. İkinciside iki yöntemi de sonrası adına araştırmanı önermek nacizane fikrim. Normal diye tutturup asla sezeryan araştırmayıp son anda beneğimin sağlık durumundan sezeryana alındım. Baş ağrısından dayanamazken bitter çikolata ve kahvenin rahatlattığını bilmiyordum mesela çektim hep🥲
Sekine24 valla bacım ben basurum olmasa sezeryan olmazdım bu kadar acılı geçeceğini inan bilmiyordum normal doğumda en azından o anda acıyı yaşayıp bitiyor ama sezeryan öyle değil 7 kat kesilip o kadar da geri dikiliyorsun bir süre hareketin kısıtlı oluyor çünkü canın çok yanıyor inan bebeğini emzirmek bazen işkence gibi geliyor ben bunları bilmiyordum mesela yaşadım öğrendim he çabuk toplandım günlerce yatmadım ama zorluğunu yaşadım burada çoğu kişi doğumdan korkulmasin diye işin iç yüzünü anlatmaz ama durum bu yani 🤷
Sekine24 bnce normal doğum denenmeli eğer açılman olursa doktorda uygun görürse normal yap derim sezeryanda normal doğum gibi sancı çekmeden aldıkları için kolaylarına geliyor bnde sezeryan doğum yaptım ama normal doğum yapmak isterdim şuan ikinci gebeliğim gaz sorunum dikişlerime kötü vuruyor doğum sancısı gibi sancı çekiyorum hani herkesde aynı olmuyor olablr herkesin acı eşiği farklı olablr ama normal doğuma sen ve bebek müsait olursa şaşma derim.
Sekine24 eğer tüm şartlar el veriyorsa işin en doğalı olan vajinal doğum en iyisi kesinlikle. Sonuçta doğamız buna uygun ve bu durumu ortadan kaldıran bir sebep olmadığı sürece vajinal doğuma yönelmek gerekir. Sezaryen olanların pozitif anlatımlarının da dikte olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Zorunlu sebeplerden sezaryen olmak zorunda kalan insanların korkusunu almak için yardımcı oluyorlar. Onların vajinal doğuma engelleri olduğu için vajinal doğumda sıkıntı çektiklerini, sezaryeni de acıları son bulduğu ve sonuca ulaşmak için bir araç olarak kullanmalarını anlatmalarından daha doğal bir şey olamaz
Sekine24 Benim sağlıkçı bi tanıdığım var. Ben normal doğuramam vajinam bozulur dedi kendi isteğiyle sezeryan oldu. Emziremem göğsüm sarkar dedi emzirmedi.
Evet tabiki insanlar sezeryan olabilir. Ama dediğiniz gibi bi sağlık sorunu yoksa en azından denemek lazım yani. Bende normal yada sezeryan karşı tarafa şöyle yap böyle yap denmesinden aşırı rahatsız oluyorum. Sağlıklı olan normal doğum. Ama onunda zorlukları var onda da bir takım sorunlar olabilir gidersin sezeryan olursun. İnsanlar çok garip gerçekten 🤷🏻♀️
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🌸 Bana ilk kızımda nasıl doğuracaksın diyolardı bende Allah nasıl nasip ederse öyle olur diyodum. Aman sezeryan olma ha diyen büyükler vardı. Olmam gerekirse olurum derdim
Sekine24 bence en mantıklısı normal doğum egerki Allah korusun ekstra bı durum yok ise. Bende normal doğum istiyordum ama bebeğim doğum kanalına inmedi kordon dolanmış koluna birde kalp atışları düşmeye başladıgi için acil sezeryana alındım. Suni sancı da almıştım ben normal doğum yapacağım için sancım yoktu okadar saat onun acısını çektim.ama sezeryan doğum 2 3 gün Allah’ım o acı berbat bişey ağlamaktan mahvoldum özellikle hastaneden çıktıktan sonra eve geldigimiz gün o gün gece acile iğne vurulmaya gittim doktorum ağrı kesici sabah akşam iğne vermişti. 2 3 günden sonra çabuk toparlandim bebeğime kendim bakmaya başladım mecburiyetten dolayı ama acı devam etti. Her doğum şekli zor. Allah kolaylık versin
Ben eskisi gibi ebelerin olmadigini kadinlarin alttan yirtilip yada kesilip birsuru dikisle mucadele ettigini dusunuyorum. Eskiden ebeler kadini icten yaglarlarmis dogum kolay olsun kolay ciksin yumusasin diye. Eski kadinalr son ana kadar tarlada bahcede calisirmis. Simdi 9 ay yatan kadindan normal dogum performansi bekleniyor. Bi odaya birakip bagirrtirtip duruyolar kadinlarda bilgisiz ne dogum ne yapmasi gereken seyler hakkinda bilgi almiyor ogrenmeye calismiyor doktorlarda kesim kolay olsun beklemeyeyim pesinde sonrasi sezeryandan daha kotu hale kadini birakiyorlar
- Düzenlendi
Sekine24 2 doğum şekli hakkında da insanların birbirine akıl vermesin yanlış. Kim nasıl hazırsa öyle olmalı. 2 doğum şekli de ne yüceltilmeli ne alçaltılmalı. Bana göre 2 side zor. Acısız , ağrısız regl bile görmüyoruz 🥲 Bir insan dünyaya getiriyoruz. Zaten doğum tamamen vucud ve agri esigi meselesi. İnsanların takılması ve yorumlamasi tamamen olanak ve yersiz geliyor. Korkutmaları saymıyorum bile her 2 şekil içinde.
Sekine24 doğum vajinal olandır sezaryen müdahaledir her şeyin normali iyidir risk yoksa vajinal doğumda diretilmeli bence
Sekine24 sezeryan , 5 doku tabakasının kesildiği TEK cerrahi işlemdir . Oksitosin salgılayan memeli bezlerinin uyarılmasının sonucu olan yoğun rahim kasılmalarından bahsetmiyorum bile sezeryan ile anneyseyseniz sandığınızdan daha güçlüsünüz kendinizle gurur duyun ….. !!! Tabii ki normal doğumda çok zordur ama sezeryan doğumda çok zor ve bir kolaylık değildir . Son anda sezeryanla Doğum yapmış biri olarak o kadar da kolay değil ya heeee ben çok rahattım hemen yürüdüm evde hiç oturmadım bile Ama herkesin acı eşiği bir değil O yüzden demem o ki normal doğum çok zor sezeryan kolay diye ayrım yapmayın ikisi de birbirinden zor Allah herkese hayırlısını versin Ben de çok normal doğum istiyordum beş santim açılma Olmasına rağmen son anda farklı şeyler olduğu için acil sezeryana girmek zorunda kaldım o yüzden hayırlısı demek en doğrusu Allah neyi nasıl yazdıysa öyle oluyor
Esenha Bi odaya birakip bagirrtirtip duruyolar kadinlarda
Maşallah işkencehaneye alınıyor gibi bahsetmissiniz.Ben hic anlattıklarınızı yasamadim.Nedense sizin düşündükleriniz Avrupa da gelişmiş ülkeler de düşünülmüyor oralar da isteğe bağlı sezaryen yok.Tabi onlar nerden bilsin dimi boşuna okul okuyorlar..
Anneme sordum da hiç dediğiniz gibi vajinal yağlanma falan yapılmamış saatlerce sancısını çekmiş doğurmuş şuan ki gibi.Yani doğal olması gereken gibi…..
Pamuk niye iskence gibi anlatayim annem 4.5 kiloyu dikissiz dogurmus simdi duydugum 3.5 ustu herkes dikisli. Bundan bahsediyorum.belki annenizde tecrubeli bir ebeye denk gelmemistir. Sancida ok cekilecek ama belediyelerin cok guzel gebe okullari var butun egzersizler nefes calismalari ikinmalar ogretiliyor. Ama talep o kadar az ki gelen yok. En azindan benim sehrimde sonra sadece bagirarak dogurmaya calisiyorlar gercekten bu konuda tecrubeli olsalar belki daha kolay olacak ama oda yok. Mesela plates topuyla 35 den sonra yapilacak egzersizleri gostermisti. Yada iple yapilabilecek bir suru egzersiz varmis. Kalca kemigi ne kadar esnek olursa okadar kolay dogum olurmus. Bunlardan bahsediyorum. Hic bisey yapilmadan normal doguma girmek sadece bagirip aci cekmek
ve sonrasinda iyi kolay travmasiz
ve hizli dikissiz dogum beklemek zor diyorum. Ayrica doktorlarinda eskisi gibi beklemedigini hemen kesik attigini ebe kendi soyluyor. Yada dogumun tamamen hormonal oldugu korktugunda dogumun zorlasacagi korkuyu yenip sanci aninda alacagi nefes sekliyle dogumu kolaylastiracagini bilmiyor. Bunu anlatiyorum.
Benim iri bebek sebebiyle 7. aydan itibaren sezaryenim kesinleşmişti zaten öyle olmasaydı da sezaryen istiyodum, kişisel fikrim bu: normali daha riskli görüyorum, birde şuanki insanlar olarak mekanikleşiyoruz eskiden ahırda doğurup kucağına alan insanlar şimdi on tane doktor eşliğinde zor zoraki doğuruyo, genelleme değil bu değişen anatomimiz vs şahsi görüşüm, herkesin kendi tercihine kalmış bişey bu