• Doğum
  • Sezeryanı fazla övenler…

Zorunlu sezeryan oldum ki sezeryan istiyordum normalden korkuyordum keşke normal olsaydı 3 büyük ameliyat geçirdim daha önce bu kadar ağrım olmadı evet 5 güne aysklandim ama hala bel ağrım çok fazla ve lohusalık korkunçtu yani hayirlisini işte arkadaşım herkeste bir olmuyor her doktor iyi değil her bünye farklı

Sekine24 ne yapsınlar ağlasınlar mı? Ameliyathane de acıdan böğürmek istemediğim için bende normal doğumu tercih etmezdim! İsteyen istediğini över size ne? Siz normal doğumu övün inşallah

Sekine24 2 sezaryen yaptım ilk doğumumda açılma olmadı oğlumda bende sorun oluştu hemen sezeryana çevirdiler 17 saat suni sancı çektim ne oldugunu tattım yani ilk sezeryanım gerçekten çok iyidi aaa korkuttukları gibi değilmiş dedim hemen ayağa kalktım ağrı sızı hiç bişey yoktu ama ikinci sezaryen sonrası mahvoldum 15 gün kalkamadım ağrılar çoktu keyfi sezaryen yapmadığım halde normal doğum nasip olmadı diye üzülmüştüm doktorumda vücuda kişinin direncine göre değişir ama kolay geçmesini bekleme iyileşen yeri tekrardan açıyoruz bunu bi kaç defa daha tekrarladığımızı düşün tabiki zor olur demişti o zaman anladım yinede herkesin vucüdü bir değil Anne hangisinde rahatsa huzurluysa onu tercih etmeli insanlara ya normal ya sezaryen diye diretimemeli

Sekine24 canım önce her şeyin hayırlısı. Ben 8 ay önce 41+3 olduğumda zorunlu sezeryan yaptım. 16 saat suni sancı çektim ama bebek istemedi. Çok direttim normal olsun diye ama olmadı. İki doğum şeklininde zorlukları var. Normal doğum uzun vadede sorunlar yaratıyor. Örneğin mesanede sarkma vajina genişlemesi sezeryan doğumda doğumdan iyibaren. Mesela üşütmeye hiç gelmiyor. Direk dikiş yerlerin ağrıyor. Birde kalkması bir tuk insanı zorluyor. Ama anne olmak başlı başına zor. Kimseyi duyma dinleme. Bebek nasıl istiyorsa öyle geliyor

Sekine24 kişiden kişiye değişir toparlanma ilk kızımda doğum yaptığım gün hastaneden çıktım ve gayet iyiydim kalkıp yemek bile hazırlamıştım otururken dikiş yeri ağrırdı onun dışında bi olumsuz durum yaşamadım annem ve kaynanam söz de doğum zamanı gelmişti onlara bile ben hizmet ediyordum 🥴 ama herşeyin normali daha iyi daha sağlıklı düşünüyorum sonuç olarak çocuk hastalandığında bile doktora gidince bile normal mi sezeryan mı diye soruyorlar

Sekine24 son saate kadar bekledim normal olsun diye ama aşaği inmedi. Yapacak bir sey yoktu sezeryan oldum. Ama mecbur kalmasam normal doğum yapmak isterdim.
    Herkesin kendi tercihi.

Suadmsv acıdan böğürmek istemediğim için bende normal doğumu tercih etmezdim

Bu nasıl bir anlatma yapısı.Benim kardeşim sezaryenden sonra günlerce kendine gelemedi neler çektik aciller de şimdi bende onu mu anlatayım.Hayirlisini dilemek bu kadar zor olmamalı.

Vajinal doğum en sağlıklısı çocuk her şeyden önce vajinadan geçerken bile belli bağışıklıkla doğuyor süt genel olarak erken geliyor ayağa kalkıp kucağına alıyorsun tabiki sancı çekeceksin yani Allah ayetinde diyor ki annesi onu ne zorluklarla taşıdı. Elbetteki bişeyler zor olacak film sahnesi değil bunlar fakat sezeryan olmuş biri olarak ben çok zor toplandım ki ben hemen kalkıp yürüyüp taburcu oldum hastaneden sağlık sorunu yoksa avrupada ki gibi sezeryan için insanlar mecbur beklemeli her şeyini övüyorlar doğum par sezeryan e bizim devlette ssvd yapan doktor yok yahu ameliyat parası vs girmiyorum bile hepsinin riski var ama ameliyat oluyorsunuz ilerde neler olacak gençken insan bilemiyor

Sekine24 bnde normal doğum sancısı çektim 18 saat sonunda sezaryen oldum sezaryenlede hemen toparladım çok şükür bnde sezaryen taraftarıym çnkü norml doğmda vajinada genişlik mesane sarkması oluyomuş bunu da doktor söylemişti ama sezryen normal ameliyt olup ayağa kalkıyosun iki üç günde başta hiç normali denemeden sezaryen olsydm keşke diyorum ama yapıck bişy yok onuda tatmş oldum hakkınızda hayırlısı olsun sezaryeni öven tayfadanım bnde😅

Nurr_22_22 basur normal doğumu etkiliyor bende de çıktı hamileliğimde 2 tane kocaman ebe gibi doktorum normal dedi
      Ama normal doğum yapicam bir akailik olmazsa

Sekine24 aşkım ben zorunlu sezaryen olacağım keşke imkanım olsa da vajinal doğursam muhtemelen zordur dünyaya bir bebiş getirmek her şekilde zor ama normal olan vajinal doğum bize derslerde vajinal doğumun bebeğin ilk aşısı olduğunu anlatırlardı hep :)

Pamuk 2 arkadasım da sezeyan oldu ikisi de gram acı çekmedi sanırım hastaneden ya da doktordan kaynaklı bir arkadasım da normal oldu sabaha kadar sancı çekti kesikler de cabası bende bunları mı anlatayım???

Suadmsv Tamam her 2 doğum şekline saygı duyun lütfen hepimiz anne ve anne adayiyiz.Hani norma doğum yapan annelere “bögürmek” kelime hiç uygun değil.Dunyaya evlat getiriliyor her iki şekilde de..

Sekine24 Normal dogum candır acı vs yok sancı çekiyorsun doğurduktan sonra hiç bir şey kalmıyor

Pamuk ben kendimden bahsettim diğer annelerden değil. Ufacık bir agrıda acıda böğüren benim yani kasmayın bu kadar 😂 hiç ses çıkarmadan doğuranlar da vardır kesin

Sekine24 doğum sancısı çektim ve süreci ilerletemeyince sezaryene geçmek zorunda kaldım. Durduk yere ya mükemmel diye başkasının kafasını karıştırmıyorum ama deneyimim sorulduğunda sezaryenin benim için daha iyi geçtiğini söylüyorum. Dikte etmek değil de herkesin ağrı eşiği farklı , normal doğumu kolay geçen biri de aynı şekilde o daha iyi diyor. Herkes deneyiminden yola çıkıyor aslında

Sekine24 eğer normal doğurmak istiyorsanız size tavsiyem kesinlikle normal doğurun. Kendi isteğimle sezaryen oldum ben pişmanım şahsen.

Sekine24 her iki dogumunn da zorluğu var ve biri normal doğumu kolay geçirir diğeri zor geçirir bünye ile alakalı şeyler mesela benim sezeryanim çok kolaydı ve güzeldi ama arkadaşım normal yaptı çok zordu ben hemen toparladım o toparlayamadı oda hep der keşke sezeryan olsaydım diye ama bünye ile alakalı bu siz nasıl istiyorsanız öyle yapın etrafı dinlemeyin

Sekine24 mecburi sezeryan oldum hala içimde ukte dir. 2. Hamileyim ssvd fiyatlarını duyunca dedim gideyim kesileyim 🥴 bnmde tam aksine etrafımda sürekli sezeryan hakkında kötü konuşuyorlar özellikle normal yapanlar öyle bir yeriyorki acı yatıştırıyor herkes yok ben şu kadar sancı çektim yok benim şu kadar derim kesildi vs vs o yüzden kimseyi dinleme bırak doğuma bebeğin ve vücudun karar versin sezeryan diyen doktor olursa bile mutlaka git başka doktordan görüş al o anki korkuna yenilme kararlı ol hayırlı doğumun olsun inşallah sağ salim bebeğini kucağına al