Özel hastanede doğurmanın avantajı var mı sizce kızlar ? Devlette doğum önerir misiniz?
Özel Hastane Mi, Devlet Hastanesi Mi?
Vesraaa tabiki var konfor istiyorsan hijyen istiyorsan paran varsa özel 😄
- Düzenlendi
Vesraaa bence özel:)
16Busra41 ne alaka devlette de aynıları var ben başından beri gidiyorum özel çalışanıyım arka planı bilmiyorsunuz özellere güvenmeyin bu yüzden
KuzeyinAnnesi10 Devlet hastanelerinde çok iyi doktorlar var ama çok iyi imkanlar yok dogumhaneye 20 kişi girmek kendi adıma konuşayım yapamazdım özel hastane evet arka planı pis olabilir sonuçta iş yeri bazı doktorları vicdanlı çıkabilir gerisi sadece parayı düşünebilir ama asıl amacım olan bana o konforu hizmeti ve sağlıklı doğumu saglayacaksa tercih edeceğim özel hastane olur
Vesraaa özel hastane çalışanı olarak devlette doğum yapicam gördüklerim şahit olduklarım güzel şeyler değildi özellere güvenmiyorum hiç bi yakınima da tavsiye etmem evime yakın diye gittiğim aras sıra bi özel var kontrol amaçlı ama kesinlikle develte güvencesi farklı her hastane bir değildir tabi ki ama ben çam ve sakura ya gidiyorum çok memnunum. Araştırmak lazım biraz doktor ve hastane olarak rabbim iyi insanlar çıkarsın karşımıza her zaman. Maddiyatla alakası olduğunu düşünmüyorum ben ama eğer beğendiğin güvendiğin bi özel de varsa evine yakın tabi tercih edebilirsin ama parayla samimiyet ilgi almak hoşuma gitmiyor para vermesen özelde seni barindirmazlar mesela hersey leri para olmuş uçmuş gidiyor en küçük örnek mesela serumun takılması gereken ücret maksimum 300 400 tlyken 1500 tl istiyorlar bu insanlık değil.
Cerentua artık doğumbaneler sancı odaları tek kişilik canım eskisi gibi kurbanlık givi dizmiyorlsr bende ona karşıyım tabi aynı ortamda bir sürü kadın hiç doğru değil ama çok şükür yeni hastanelerde bu durum yok kendine ayır sancı odan var orda doğum yapıyorsun.
KuzeyinAnnesi10 ne mi alaka eşim doğuma giremiyor refakatçi olarak bile kalamıyor yanımda kalacak kimse yok hani konfor o zaman devlette
KuzeyinAnnesi10 Çok haklısın bazı konularda ama o insanların işi orda hizmet vermek bende istemezdim bu şekilde samimiyet satın almayı ama Ankara’da yaşıyorum güzel hastaneleri var ama işte aması çok randevu bulamıyorsun doktor takibin aynı doktor üzerinde olmuyor dogumhaneye dediğim gibi 20 kişiyle giriyorsun zorunlu kalmadıkça sezeryan yonlendirme yapmiyorlar (bı tanıdığım bu durum yüzünden zehirleniyordu bebeğiyle beraber özelde sezeryan doğumu yapmak zorunda kaldı) normal doğum istiyorum ama böyle bir durum yaşasam motivasyon olarak çöküş yaşarım
16Busra41 her devlet bir değil ki alan hastaneler varmış bunun için 30 40 bin TL doğuma vermek doğru mu peki.
Cerentua her hastanenin eksileri artıları vardır sezeryan olması gerekiyorsa alıyorlar o hastanenin yaptığı yanlışmış diyorum ya rabbim iyi insnalar çıkarsın karşımıza. Özelde de hemen doğurmak için direk sezeryan diyorlar mesela daha yeni arkadaşım gitti başka şehirde yaşıyor özel Bi doktora adam direk ben normal doğum yapmam sezeryan dedi ilk muayne de düşünün 😂 😂
KuzeyinAnnesi10 elbette her devlet bir değil her özelin 30 40 olmadığı gibi 😀
KuzeyinAnnesi10 Senin gittiğin hastane ve doktor iyidir orası ayrı ama herkesi herşeyi bir tutma bence önemli olan hamile kadının isteği nedir ona göre imkanı varsa da bir yere gidecek
16Busra41 şuan en kötü yer 20 bin istiyor muayenesi cartı curtunu saymıyorum bile. İyi güzel bu yer istersen bu miktarları gözden çıkarmak lazım. Keşke daha uygun olsa hakettikleri para bu değil kesinlikle
Cerentua kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum doğum insanların en hassas olduğu zaman ister istemez ilgi bekliyor insan keşke hiç özele mecbur bırakılmasa insanlar
Cerentua tutmadım ki her hastanenin artısı eksisi vardır dedim devletin de kötü yanı var ama en azından devlet güvencesi altındasın.
KuzeyinAnnesi10 hak edip edilmemek tartışılır imkanım olsa 1 dk düşünmem gittiğim devlet hastanesinde eş almıyorlar refakatçi olarak bebeği 5 dk kapıda babaya gösteririz diyorlar o yüzden imkan meselesi
KuzeyinAnnesi10 Ben şimdi özelde doğum yaptığım için devlet güvencesi altında olmayacak miyim ben farklı bir milletin vatandasiyim galiba emin olun devlette de özelde de bu güvence yok bakın devlet hastanelerini kotulemiyorum haddime değil ama ben ilk muayeneme devlete gittim bana kese var bebek yok dedi diye 3 haftam zehir oldu bir daha o sözü duymayayim diye sabrettim(İlk gebeligim) çok sıra olmamasına rağmen içerde 3 hasta bekledik biri giyinirken biri hazırlandı biri de ilaç yazdiriyordu 3 saniye ultrasona baktı ve gönderdi soru da soramadım bebege zararı olmasın diye başka bir muayeneye gitmedim kendi kendimi yedim Allah’ıma bin şükür kalp atışlarını duydum annelerimiz özel hastanelerde doğum yapması belki bazılarımız annesi evinde doğurdu dediğim gibi arz talep meselesi hamile olan kişinin isteğine bağlı bu durum
Vesraaa Özel hastane ile devlet arasında ki farkları anlatayım canım büyükşehirdeysen eğer devletse randevu alman zor oluyor iyi doktorlar cok bilindiği için özellikle onların randevu listesi kabarık bazıları 1 ay önceden alıyor randevuyu ikili tarama üçlü tarama nst gibi testler var bunlarda da randevu bulmak zor oluyor genelde tam vaktinde bulamadıkları için özele gidiyorlar sadece bu testlerin ücretleri ortalama 2000,3000 TL arası ,Doktor özel takipli olmuyor genelde doktorun asistanları oluyor ama merak etme onlarda çok hasta görmekten uzman doktor kadar tecrübeli oluyorlar onun dışında mesafe uzaksa gidip gelmek zor oluyor doğumhane kısmı sana özel değil yaninda doğuranlar vs diğer şeyleri anlatmak istemiyorum eşinle muayeneye giremiyorsun doğuma da imkanı yok zaten ki o kadar kadın aynı odadayken eşlerin yanınızda durması hoş olmaz annelerinizi teyzelerinizi refakatçi olarak alabilirsiniz tabi bu doğum yaptıktan sonra doğum yaparken hemşireler ve doğum yapanlar dışında kimse olmuyor Özel hastaneye gelirsek çok iyi doktorları bulmak burda da oldukça zor randevu bulursunuz ama uzun süre iyi doktor için sağlam bı araştırma varsa çevrenizden tavsiye isteyin, özel hastane iş yeri gibidir gerçekten herşey paraya bakar ama konforludur doğum size özeldir doktorunuz dışında kimse size bakmaz doktorda özeldir muayene odasına eşiniz girebilir doğuma eşiniz girebilir ama bazı doktorlar buna müsaade etmez dediğim gibi burada iş doktora kalıyor güzel sozlulerdir bolca bilgilendirmeye çalışırlar soru sormanizi beklerler yani muayene süresi 20 dakikayı bulur zaten bir de gereksiz bir pahalılık var bunlar geliyor aklima şimdilik🙏