Vesraaa özel hastane öncelikli tercihim, hijyen açısından, konfor açısından ulaşılabilirlik bakımından ilgilenen doktorun tek bir doktor olması bakımından kat kat daha iyi. Yeni şehir hastaneleri de evet doğum yapılan sancı odaları vs tek kişilik ve biraz daha iyi olsada hijyen yine çok yok, denk gelmediğin takdirde 2 kişilik odadasın eşin refakat edemiyor sadece ziyaret saati giriyor , kontrollerde dahi bebeği göremiyor namahrem kurallarından ötürü. Böyle bir anda insan en çok eşini ister bence yanında destekçi o yüzden özel daha mantıklı. Yukarıda arkadaş özellerin arka planı daha kötü bilmiyorsunuz falan yazmış ama her özel hastaneyi aynı kefeye de koymamak lazım ben de özel hastanede çalışıyorum ne çalıştığım yer ne doğum yapacağım yer hepsi birbirinden hijyenik ve doktorları ilgili. En basitinden ben gitmeden doktoruma mesaj dahi atıp sorabiliyorum bazı şeyleri ama devlete gittiğimde aynı doktoru bulamıyorum bile. Ve sürekli bi az arlanma mevcut bir şey deyip ses çıkarınca özele git o zaman diye terbiyesizleşen de var biz özel deki doktorların bize davranış biçimini devlette de görmemiz gerekirken beklentimiz sonucu kovulabiliyoruz resmen hastaneden bu yüzden de parayla satın alıyoruz. Ha olmaması gereken bir şey ama devlet doktorlarının bazıları buna insanı mecbur tutuyor. Her devlet hastanesi de aynı kefede değildir tabii ki ama çoğunluğun durumu bu