Ervaduru bende 30. Haftadayım bir haftadır tansiyonum hep 13.9 larda doktorum 14 olursa gel dedi ama geçen 15 i görünce ilaç başlattı bi kaç gündür sabah akşam ilaç içiyromm genelde gebeler içiyormuş zaten doktorum verdiği içim sorgulamadım tuzlu bende yemlyrom ama tatlı da tansiyonu çıkarıyor
Tansiyon
aysglemrkn bende günlerdir dikkat etmiyordum tatlı falan yedim normal yemeye başladım etkiledi
BenSem teşhis konulunca ilaç başlamadı mı doktor hemen doğum yapmışsınız düşmedi mi tansiyon Şuan Bendr içiyrom ilaç alfamet gümde 2 kez 30. Haftadayım
Ervaduru ben önceki gebeligimde yaşadım zehirlenme bebeğimi kaybettim 36 haftalıkken ödemim vardı yüzümde aşırı vardı şişlik ve bobregimde büyüme vardı stend takıldı 33 haftalıkken ama tansiyon hep normaldi son güne kadar inşallah yaşamazsın canim
Ayse_1997 tansiyon ilacı kullanmanda fayda var bnce
Ervaduru ben üzüm yedim ve fırladı tansiyonum ordan farkettim bugün ise az bisküvi yedim tatlı canım istiyor tuzluyu aramıyorum ama tatlı öyle değil ama ona da dikkat etmek gerekiyor özellikle meyve çok çıkarıyormuş
Ervaduru ilk gebelikte aynı durumdayım sarımsak yut ikiye bölüp yoğurt ye tuzsus benimde 30 haftadan sonra çıktı tansiyonum yumurta yasaklamıştı doktorum
Ervaduru kendini korkutma iyi düşün canım ben 37 haftada doğum yapmıştım hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah zaten doktor gerekini yapar benin 15 9 16 9 kadar çıkıyordu
aysglemrkn ya meyveyi bilmiyordum yiyorum hep kilo alsın diye muz falan da yiyorum
Kiwitoveannesi yumurta da mı yükseltiyor tansiyonu neden yaaakladı
Ervaduru beni şeker ve meyve çıkardı meyvede çok şeker var çünkü herkes öyle yazmıştı
Kiwitoveannesi ne yiycez ya yumurta neden yasakladı acaba sebebi neydi bende yükselince sarımsak tutuyorum bazen yükselmeden kahvaltıdan sonra limonlu su içiyorum
Kiwitoveannesi vallahi bi 2 hafta dayansa daha iyi olacak ama bu günlere de zor bela geldim yani
aysglemrkn meyveye de dikkat 2dicem
Ervaduru neden size ilaç vermedi ki doktor
Öncelikle 14/9 ve üzeri tansiyon artı idrarda protein varsa bunun adı zaten gebelik zehirlenmesi demek.
Burda senin yapacağın şey artık 3.basamak hastanede takip olmak üniversite veya eğitim araştırma hastanesi gibi.
Ve tabiki en önemlisi de evde sürekli tansiyonuna bak günde en azından 4-5 kez. 14/9 ve üzeri görmezsen sıkıntı yok görürüsen mutlaka hastaneye başvurman gerekiyor.
Bu süreçte sıcakta fazla kalmamak, ağır işler yapmamak, stresten uzak durmak bunlar önemli.
Evdeyken baş ağrısı, gözde ışık çakması, mide ağrısı gibi şikayetlerin olursa mutlaka tansiyonuna bak. Geçmiş olsun 🙏
Ervaduru tansiyon çıkartıyor pilav makarna yumurta bunları yeme canım
aysglemrkn vermek istemiyor 14 9 olmadan
Kiwitoveannesi yumurta yemezsek ne yapalım aç kalalım pirinç pilavı mı acaba ben bulgur cok yiyorum pirinç yiyemiyorum di3