Öncelikle 14/9 ve üzeri tansiyon artı idrarda protein varsa bunun adı zaten gebelik zehirlenmesi demek.
Burda senin yapacağın şey artık 3.basamak hastanede takip olmak üniversite veya eğitim araştırma hastanesi gibi.
Ve tabiki en önemlisi de evde sürekli tansiyonuna bak günde en azından 4-5 kez. 14/9 ve üzeri görmezsen sıkıntı yok görürüsen mutlaka hastaneye başvurman gerekiyor.
Bu süreçte sıcakta fazla kalmamak, ağır işler yapmamak, stresten uzak durmak bunlar önemli.
Evdeyken baş ağrısı, gözde ışık çakması, mide ağrısı gibi şikayetlerin olursa mutlaka tansiyonuna bak. Geçmiş olsun 🙏

Ervaduru evet şişkinlik önemli zaten belirtiler tansiyon proteın kaçağı ve ödem. Ama şişkinlik yoksa tehlike var mı o kısmı bilmiyorum. Bebegım 8 gün kuvozde kaldı. Ama şükür hiç oksijen vermeye gerek kalmadı ciğer geliştirici iğne çok fayda etti. Sadece kilosunu toparlasın diye kaldı

aysglemrkn benım gebeliğin başından itibaren tansıyonum vardı. 9. Haftada günde 1 tane alfamedle başladım. İlerledikçe 3 e kadar çıktı. Gebelik zehirlenmesi teşhisi konuşunca günde 6 alfamed içtim ama düşmedi .

Ervaduru gebeler için 14/9 ve üzeri olan tansiyonlar yüksek tansiyon demek. Hastaneye yatış ve takip gerektiriyor eğer takiplerde de bu şekildeyse ilaç başlanıyor. Daha haftan küçük hedef en azından 37yi görmek olması gerek. Yani 5 hafta normal şekilde gebeliğin ilerlemesi lazım. Gittiğin hastane yeterince kapsamlı mı

Ervaduru
          Bende 32 haftadayım kilom var doktorum günde 3 kere sabah öğle akşam olmak üzere ölç dedi genelde 12-8 veya 13-8 çıkıyor( gerçi benim hep öyleydi )eğer 14-9 üzeri çıkarsa hemen hastaneye gel dedi en az 15 dakika dinlen öyle ölç demişti kendinizi takip edin bence

aysglemrkn söylemeyi unuttum. Bu bahsettiğim olayı 1. Gebeliğimde yaşadım ben . 33+3de doğum yaptım. Gebelik zehirlenmesi yaşadığım için doktorum detaylı kalp ve tansiyon kontrolü yaptır doğumdan sonra kalıcı hasar bırakıyor demişti. Bende hipertansıyon bıraktı. 2,5 senedir tansiyon ilacı kullanıyordum zaten. Hamıle kalınca ilacımı değiştirdim. Şuan 17. Haftadayım şükür tansıyonum iyi gidiyor. Umarım bu gebeliğimde sorun yaşamam. Şuan özele gidiyorum ama aynı zamanda devlet hastanesine de gidicem 2 ayrı yerden takip ettirmek istiyorum.

__mom1 snkarafayım özel hastaneye gidiyorum doktor ilgili şimdilik bir kez görüldü idrarda protein orda baktı tansiyona 14 9 yavas yavas düşmesini bekl3di düşmeden göndermek ist3m2di 12 8 düşünce tolladı hafataya tekrar bakıcaz dedi tansiyon takibi yap dedi kan aldı dün kanlar temizdi

BenSem çok geçmiş olsun bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah

Ervaduru Benim uzun süredir 15 9 şeklinde tansiyonum.Düzenleyici ilaç kullanıyorum günde 1 ile başladı şuan günde 3 keze çıktı.Hiç probem yaşamadım.İdrar da protein çıkmadı ama hiç.15 9 için de normal dedi doktor.

Anneyimkiben takip ediyorum zaten bayabı bie süredir gündüzleri pek sıkıntı yok amaa akiamları 13 8 oluyor tansiyon

alynayn kaç haftalıksınız gecen hafta eserdi tansiyon bu hafta artı pozitif çıktı dün işte kan falan aldı onlar normal tansiyon takibi olucak dün bıyle pozirif görünce vok korktum wma sakinleşmeye çalılıyorım

__mom1 vallahi 2 hafta bile daha geçsin diyorum ona da razıyım ben bayadıt bu şekilde ilerliyorum aç gwzitorum bildiğin hem şeker hem tansiyon çok zorlanıyorum çok tükendim artık