Perşembe günü 38+6 da rutın kontrolüm vardı. Bu haftaya kadar normal doğum olması için yerlerı sildim her gün yürüdüm. Hurma yedim bol su tukettım. Bebeğimin başı aşağı pozisyondaydı herşeyım normal doğum için hazırdı. Bende kendımı buna hazırlamıştım. Sezeryanı gerekmedıkce istemeyen bır anne adayıydım. Kontrole gıttığımde ultrasonda herşey normaldı. Nst ye girmeden tansiyon ölçümü yaptılar yüksek çıktı tansiyonum yoktu ama o gün nedense yüksek çıktı ıkıncısı de yüksek çıktı doktorum kan ve idrar istedi. İdrarımda çok az tansıyondan dolayı protein kaçağı olmuş fakat acil bir durum olmadığını ama 24 saat yatışını yaparak tansiyon takıbı yapacaklarını söylediler. Yatışım oldu. 39 haftama gırdığım için artık beklememize gerek yok dediler sunı sancı vereceklerını söyledıler ve 2 cm açıklığım olduğunu söylediler. Tabi ben çok gerıldım ve telaş yaptım. Onlara aıleme ve eşime haber edeyım gelsinler öyle başlarız dedim şu anda hazır hıssetmedığımı söyledim. Eşim eve valız almaya gıttı. Anneme çok geç ulaştım ve onların hastaneye gelmesi 1 buçuk saatı bulacaktı. Fakat doktorlar beklemedı sunı sancı zaman alan bir şey o zamana kadar gelırler ama iyice stres yaptım. Ve benı doğumhaneye getırdıler üzerimi değiştiler. Kimse hastane de olmadığı için kendımı çok yalnız hıssettım ve ağladım tansıyonum yıne cıktı ve doktor tansıyonun bu haldeyken normal doğum yapamazsın sezeryan olacaksın dedi ve ben daha çok ağladım. Neyse tesellı ettıler. Ve sezeryan için aılemın gelmesını beklemeye gerek yok dediler tabı ben ısrarla bekleyelım normal doğum olsun ama bebeğin hayatı tehlikeye gırebılırmiş bu yüzden beklemediler.

Hersey O anda Başladı. Sezaryan için ilaçlar serumlar takıldı ve benim o anda kasık ağrılarım da başladı açıklığım 3 4 cm çıktı normal doğum başlamadan apar topar sezeryana girdim belden aşağım uyuşturuldu. Her ana şahıt oldum arkadaşlar bebeğimin ağlamasına ve göğsüme koyduklarında susmasına ve dayanamayarak ağladım kendımı tutamadım çok duygulandım çok güzel çok özel bir duyguydu biz bebeğimle kavuşmuştuk sanırım amelıyat 40 dk falan sürdü ve bebeğimle servıse cıktık. Ve şunu anladım bebeğimin doğacağı gün ve saat rabbimin yazgısıyla bellıydı. bu yüzden bebeğim doğum şeklini kendı seçmişti. Sezeryana gelınce anestezı geçtikten sonra ilk yurumesı zor olan ıyleşme süreci biraz daha fazla olan ama bebeğinizi her kucağınıza aldığınızda iyiki dıyorsunuz ve ağrılarınız hafızanızdan siliniyor. Açıklık olması için ilk başta yazdıklarımın etkısı oldukça fazlaydı özellikle normal doğuma hazırlanan arkadaşlar sizin için belırttım…

Eebb canım gözün aydın. Sağlıkla büyüt. Bu doktorlar neden bu kadar aceleci davranıp seni strese soktu? Özelmiydi devlet hastanesimiydi?

Mrsfly amin çok teşekkür ederim cnm. Devletti. Insanın yanında biri olması gerekıyor özellıkle benım karakterımde olanlar için. Doktorlar bunu anlamadı ben zaten heyecanlı streslı bır ınsanım ve hıc bılmedığın deneyımlemedığın bır şey. Sanırım duygusal bakmadılar olaya. Onun dışında tansıyon yükseldığınde sezeryan mecburı oluyor hatta doğururken bile tansıyonun çıkarsa sezeryana dönüyorsun. Tansıyon yukseklığıyle bebek anne karnında ölebılıyor. Acelelerı oydu sonradan öğrendım.

Eebb çok geçmiş olsun canım. Tabiki tansiyon çıkınca acil müdahale gerektirir. Evet seni çok ii anlayabiliyorum bende yanlız olmak istemezdim o yüzden zaten sordum hanı neden biraz beklemediler diye. Ama olsun sonuç önemli :) bebişini almışsın sağlıkla kucağına.

Tubabebe bende ayni sekilde kuru kalabalık istemiyorum sanci esnasinda kimsenin faydasida olmuyor zaten bi tek esim olsun istiyorum bu kez

• Eebb bunu yanıtladı.
        • Eebb bunu beğendi.

Eebb gözün aydın çok geçmiş olsun Tansiyonunz kaç çıkıyordu dha öncede var mıydı ?

• Eebb bunu yanıtladı.
          • Eebb bunu beğendi.

Eebb bende neden bu denli aceleye getirdiler sancinizda geliyormus stresren dolayi tansiyonunuz yine cikmis nedne anlayisli olmadıklarını anlamak zor, hadi diyelim bebegin haftasi erken dogmak icin sirf tansiyon yuzunden sezeryane mi alcaklardi yinede sizi o an, açılmanizda ilerlemis üzücü bir durum ama sağlıkla kavusmussunuz onemli olan o

Tubabebe kesinlikle kalabalık hıc hoş olmuyor bebeği emzırcen sen toparlancan o süreyi vermelerı gerekıyor. Bence eşin annen ablan bunlardan bırı olmalı.

ChemistrySK ben devlette yaptım sancı odasına alındım oda çok güzel herşey var ama sadece kadın alıyorlardı sancı odalarına özelde belkı erkek alıyorlar

eftelyaa1603 normalde 11 /7 12/8 10/6 gibi çıkıuordu o gün sadece 14/9 çoktı 15 dk sonra ölçtüler daha yükselmişti ama kaçtı bılmıyorum sonra doğumhane de kaç kaç gitti onu bılemıyorum yuksektı ama bana su kadar cıktı diye bılgı vermedıler

ChemistrySK hayırlısı buydu galiba dediğine katılıyorum haftası erken olanların tansıyonun takıbe alıyorlar düşürmek için ilaç verıyorlar vesaire bir şey duydum gerçek midir urafe mıdır bilmem sezeryan ameliyat olduğu için ek para alıyorlarmış ama benim durumum için geçerli değildi benim tansıyonum yüksek çıktı. Her streste cıkmıyordu o gün öyle oldu o yüzden dıyorum ya bebeğim doğum şeklini kendi seçti çünkü streslı heyecanlı bırıyım ve bu kadar yüksek olmamıştı o gün öyle oldu

adm bu tartışmayı sabitledi.

Eebb benim bildiğim devlet zorunlu olmadığı sürece sezeryana koymazlar

• Eebb bunu yanıtladı.
              • Eebb bunu beğendi.

Eebb Maşallah size. Rabbim hayırlı ömürler versin minik kuşa 🤗 Bende ilk doğumum suni sancı ile olsa da korkmuyorum doğumdan. Çünkü bi şekilde Rabbim ayarlıyor. Korkuya endişeye gerek kalmıyor. o yüzden korkmuyorum ve şuan aşırı derecede bebeğimi kavuşma hissi oluştu sayenizde 🥺

Eebb belden uyuşma dediniz herhangi bir kesik ağrısı hissettiniz mi

• Eebb bunu yanıtladı.
                • Eebb bunu beğendi.

Eebb

Eebb Tansiyon o haldeyken sezaryen de olmaz normal de ayar oluyorum böyle gelişi güzel doktorlara!! uğraşmak istemiyorlar artık sezaryen benim için daha zor uğraştırıcı normal doğum benim için de basit diyorlar da külliyen yalan bende doktorun iş güzarlığından dolayı strese girdiğimden mecbur sezaryen oldum şu an 4.günüm ağrıdan ölüyorum sanki

Eebb bebeğim doğum şeklini kendı seçmişti

Öncelikle hayırlı mübarek olsun 🥰 Tam da bahsettiğiniz gibi bu şekilde düşünebildiğiniz için de sizi ayrıyeten tebrik ederim. 🌺

• Eebb bunu yanıtladı.
                    • Eebb bunu beğendi.

ChemistrySK evet ne yazikki öyle ben gebelik zehirlenmesi geçirdim 30+5 te mecburi sezeryana alındım tansiyon yükseldikçe bebeğin beslenmesi imkansız hale geliyor plesenta ayrilabiliyor bu çok büyük bir risk, ama sezeryan öyle korkulacak bir durum değil en sağlıklı doğum şekli anne ve bebeğin hayatının riske atılmadığı doğum şeklidir rabbim bebek bebkleyen herkese sağlıklı doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah