Perşembe günü 38+6 da rutın kontrolüm vardı. Bu haftaya kadar normal doğum olması için yerlerı sildim her gün yürüdüm. Hurma yedim bol su tukettım. Bebeğimin başı aşağı pozisyondaydı herşeyım normal doğum için hazırdı. Bende kendımı buna hazırlamıştım. Sezeryanı gerekmedıkce istemeyen bır anne adayıydım. Kontrole gıttığımde ultrasonda herşey normaldı. Nst ye girmeden tansiyon ölçümü yaptılar yüksek çıktı tansiyonum yoktu ama o gün nedense yüksek çıktı ıkıncısı de yüksek çıktı doktorum kan ve idrar istedi. İdrarımda çok az tansıyondan dolayı protein kaçağı olmuş fakat acil bir durum olmadığını ama 24 saat yatışını yaparak tansiyon takıbı yapacaklarını söylediler. Yatışım oldu. 39 haftama gırdığım için artık beklememize gerek yok dediler sunı sancı vereceklerını söyledıler ve 2 cm açıklığım olduğunu söylediler. Tabi ben çok gerıldım ve telaş yaptım. Onlara aıleme ve eşime haber edeyım gelsinler öyle başlarız dedim şu anda hazır hıssetmedığımı söyledim. Eşim eve valız almaya gıttı. Anneme çok geç ulaştım ve onların hastaneye gelmesi 1 buçuk saatı bulacaktı. Fakat doktorlar beklemedı sunı sancı zaman alan bir şey o zamana kadar gelırler ama iyice stres yaptım. Ve benı doğumhaneye getırdıler üzerimi değiştiler. Kimse hastane de olmadığı için kendımı çok yalnız hıssettım ve ağladım tansıyonum yıne cıktı ve doktor tansıyonun bu haldeyken normal doğum yapamazsın sezeryan olacaksın dedi ve ben daha çok ağladım. Neyse tesellı ettıler. Ve sezeryan için aılemın gelmesını beklemeye gerek yok dediler tabı ben ısrarla bekleyelım normal doğum olsun ama bebeğin hayatı tehlikeye gırebılırmiş bu yüzden beklemediler.
Hersey O anda Başladı. Sezaryan için ilaçlar serumlar takıldı ve benim o anda kasık ağrılarım da başladı açıklığım 3 4 cm çıktı normal doğum başlamadan apar topar sezeryana girdim belden aşağım uyuşturuldu. Her ana şahıt oldum arkadaşlar bebeğimin ağlamasına ve göğsüme koyduklarında susmasına ve dayanamayarak ağladım kendımı tutamadım çok duygulandım çok güzel çok özel bir duyguydu biz bebeğimle kavuşmuştuk sanırım amelıyat 40 dk falan sürdü ve bebeğimle servıse cıktık. Ve şunu anladım bebeğimin doğacağı gün ve saat rabbimin yazgısıyla bellıydı. bu yüzden bebeğim doğum şeklini kendı seçmişti. Sezeryana gelınce anestezı geçtikten sonra ilk yurumesı zor olan ıyleşme süreci biraz daha fazla olan ama bebeğinizi her kucağınıza aldığınızda iyiki dıyorsunuz ve ağrılarınız hafızanızdan siliniyor. Açıklık olması için ilk başta yazdıklarımın etkısı oldukça fazlaydı özellikle normal doğuma hazırlanan arkadaşlar sizin için belırttım…