Benim ilk gebeligimde baş ağrısıyla fark edilmişti tansiyonum 14-10, 13-9 oluyordu sürekli. Kadın doğum doktorum bir hafta ölçüp gelmemi istemişti o sıralar da 14-10 lardaydı. Doktor beni öyle bir korkuttu ki senin tansiyonun çok yüksek perinatoloji ye gitmen lazım seni yatırırlar hastaneye gebelik zehirlenmesi olabilir vs beni ağlatarak perinatolojiye gönderdi. Perinatolojiye gittiğimde ise bu kadar sıkıntılı bir durum olmadığını, tansiyonumun çokta yüksek olmadığını gebelik zehirlenmesi olan gebelerin tansiyonunun 18 lere çıktığını söylemişti. Rahim damarlarımda da daralma olduğu için aspirin başlamıştı ve kardiyolojiye yönlendirdi. Kardiyoloji doktoruda bir günlük holter takibi sonrası alfamet vermişti ancak 14 un üzerine çıkarsa kullanmamı onun dışında asprine devam etmemi söylemişti. Tabi ki bu süreçte tansiyon aleti alıp sürekli takip ettim. Zaten doğum sonrası da tansiyonum yükselmeye devam edince hipertansiyonum olduğu ortaya çıktı ama çok yüksek seviye değil çok şükür. Tansiyon ilacı kullanmaya başladım. Şimdi ikinciye hamileyim coraspin kullanıyorum yine ve kendimi takip ediyorum. Çok şükür yükselmiyor. Perinatoloji ve kardiyoloji takipli ilerlemenizi öneririm. Sağlıkla geçirsin herkes inşallah hamileliğini ve sağlıkla gelsin bebisler 🥰

Sinemmm1 açıklama için teşekkür ederim benim 13.9 lqrdq genelde geçen hafta 15 i görünce dokurum düzenli iç dedi sabah akşam ama hala baş aprım var her gün 12.8 ilaçla bazen günde bir kes içeyim Diorım ama sonra korkuyorum evet ben de tansiyonu taktım yok erken doğum yok zehirlenme felan dediler 30. Haftadayım die panik yapıyrom birwz da küçük çünkü bebek Şuan kafama takılan şey sadece ilaç acaba yan etkisi olur mu ama çok kulllanan var

Minnos2 bakalım alfamet başladım bende inşallah sorunsuz geçer bu süreç

aysglemrkn yok merak etmeyin bu ilacı sadece hamileyken veriyorlar tansiyon için. Doğumdan sonra başka bir tansiyon ilacı vermişlerdi bana. Bu hamilelikte kullanılabilen bir ilaç doktorunuz kullan dediyse mutlaka kullanın. Ben normal doğum yaptım yani hiç kendinizi korkutmayın sizde doktorunuz da sürekli takip ediyosunuzdur zaten. Kontrol altında olduğu sürece bir sorun olmaz inşallah

Elcoo123- Merhaba sizi gezinirken gördüm Bende Alfabet kullanıyorum35 haftadağım tuz şeker hamur işi hayatımdan çıkardım ona rağmen tansiyon arada 13 /7 gördüğüm oluyor 12/7 oluyor ne yapcağımı şaşaırdım siz nasıl idare ediyorsunuz bana da birşeyler diğin korkuyorum

Minnos2 merhana hangi ilaç Alfametmi mi sanki bende faydası olmuyor😔sabah öğlen akşam içiyorum

Hatice-6363 merhaba evet Alfamet kullanıyorum günde 2 tane idi suan 1 e düşürüldü buna ek aspirin ve magnezyum omega 3 takviyeleri stres yapmayın 13 7 çok yüksek bir tansiyon değil 12 7 zaten normal olan bol su için kendinizi çok fazla yormayın saat 6 7 den sonra bisey tüketmemeye çalışıyorum meyve günde sadece bi tane yiyorum 15 gün oldu ben tansiyon ile tanışalı suan 11 7 10 6 herkesin farklı inanın benim kronik tansiyon da olabilirmiş yani doktorun dediğine göre önceden de vardi ve ben farkına varamadım belirti vs olmadığı için normalde 6 ayima kadar 4 kilo almıştım 6. Aydan sonra 1 aya 4 kilo alınca kilonun da tetiklediğini söyledi doktor tansiyonu suan elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum haftanız çok çok iyi olumlu düşünün iyi olsun stres en büyük etken 35. Haftadaysanız hiç korkmayın surda 2 3 haftanız kalmış allahin izniyle sağlıkla kucağınıza alırsınız sabredin üzmeyin kendinizi ☺️

aysglemrkn tüm hamileliğim boyunca Alfamet kullandım. Sabah akşam kullandım. Şükür ki son haftalara kadar geldik. İhmal etmeyin ilacı aynı saatte düzenli kullanın. 3-4 saatte bir tansiyon ölçümü yapıp not edin. 15i gördüğünüz zaman hemen doktorunuza yazın.

Elcoo123- çok teşekkür Ederim biraz olsa rahatladım ama çok kafama takıyorum elimde deyil biran önce haftalar geçsin istiyorum Allahın izniyle sağlıkla gelsin bebişlerimiz🤲🌸 inana nasıl beslenceğimi şaşarırdım

Hatice-6363 muhakkak takılıyor takılmıyor diyemem ben üzülüp ağladığım da 15 e kadar çıktı tansiyonum o yüzden ilk önce moral sonra beslenmenize dikkat edin bisey kalmamış zaten şunun şurasın da dua edin bol bol 🙏🏻🌸

aysglemrkn bende tansiyon dan yarın dra gidicem sağlık ocağında düşük çıkıyor evde 14 falan ama makinamı değiştircem bakalım ne diyecek

Krtcm bende makina bardı bi tane daha aldım ama zaten 13 lerde hep ilaç içtiğim halde doktor bakalım size ne diyecek bilgi verirseniz sevinirim

aysglemrkn yazarım tabi 13 çok değil sinir artmasın yeter sağ salim kavuşalım 15 +1 bugün biraz erken başladı

aysglemrkn makinanız hangi marka benimki nexus 5 sene olacak alalı Kalibrasyonu yapılması lazım

aysglemrkn bu sebepten ilk dogumumu 36. Haftada yaptım 14 ü geçince muhakkak acile gidin zehirlenme olmaması adına. Ben doğuma girerken 15-9 şu koteol diye gidip doğum yapmıştım. İlaçları aksatmayin